| Twister09 a întrebat:

Salut, am ceva probleme cu tata, vorbeste foarte urat cu mama etc, este instabil psihic.
Dacă o mai avut cineva probleme de genul și ar dori sa vb în privat, cu ceva sfaturi?

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"tata, vorbeste foarte urat cu mama etc, este instabil psihic"

are un certificat medical ce zice asta sau așa ai hotărât tu?

| Twister09 explică (pentru sierra1):

Vino sa stai cu el o săptămână, sa vezi cum e, îți arat toate dovezile.
Te afli tu în treaba sa comentezi

| sierra1 a răspuns (pentru Twister09):

Nu ai răspuns: are un certificat medical sau așa ai hotărât tu?

| glock17 a răspuns (pentru sierra1):

Nu e nevoie de certificat medical ca un om sa fie instabil psihic. Iar ideea intrebarii este alta, nu a fost pusa ca sa vii tu sa critici.

| sierra1 a răspuns (pentru glock17):

Dragă glock, cine decide dacă un om e "instabil fizic" tu?

Sau cine? Ideea răspunsului e alta și n-a fost pus ca să te bagi tu ca musca-n...

Ideea răspunsului nu are legatura cu ideea intrebarii. Ca sa iti dai seama ca un om e instabil fizic sau psihic trebuie doar sa il analizezi putin, nu e nevoie de medic... iar tu daca ai nevoie de medic pentru orice rahat aia deja e o problema pe care o ai TU

| sierra1 a răspuns (pentru glock17):

"glock17: Ca sa iti dai seama ca un om e instabil fizic sau psihic... nu e nevoie de medic"

ok, am ințeles (genialitatea ta), du-te și candidează la președinție

Am inteles si eu ce fel de persoana esti. Crezi ce vrei, fii cum vrei. Gandesti ca un roman average. In orice caz, cand raspunzi la intrebarea unui copil nu ii mai raspunde asa. A intrat pe TPU sa ceara sfaturi nu critici. Daca ai un sfat da ii dai, da-i, iar daca nu, mai bine taci!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îmi pare rău să aud asta!

Dar din ce MOTIV/E mama ta nu ia atitudine?!
De ce nu divorțează?!

Are tatăl tău într-adevăr un certificat în acest sens? ( al bolilor / incapacității psihice?! )
Dacă da, îl poate interna ( măcar pe o perioada limitată într-un centru specializat! )!

Situația voastră financiară, cum e?

Câți ani ai?

Mai ai frați, surori?

| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Îmi pare rău că treci prin așa ceva, chiar e greu să vezi așa ceva în familie. E important să știi că nu ești singur și că ceea ce se întâmplă nu e vina ta.
Dacă vrei să vorbești cu cineva, există linii de consiliere gratuită (Telefonul Copilului 116 111, de exemplu) sau grupuri de sprijin unde poți discuta anonim și primi sfaturi. Poți să povestești și aici, iar eu sunt mereu aici să te ascult și să îți dau sfaturi, chiar dacă nu putem discuta "în privat" ca pe alte platforme.
Dacă situația devine foarte gravă sau mama ta se simte în pericol, e bine să cereți ajutorul cuiva de încredere din familie sau chiar să apelați la autorități. E important să vă simțiți în siguranță!