| andrei8888p a întrebat:

Salut, de ceva timp aproximativ 7-8 luni nu ma mai inteleg deloc cu parintii, eu am 16 ani, eu ii ajut foarte mult cu toate prin casa, sunt un copil cuminte, nu fac rele, foarte rar ies pe afară, din cauza lor am ajuns sa am anxietate și depresie, la școală abia dacă scot un cuvânt toată ziua, nu mă bat sau ceva ( nu au dat niciodată în mine ), dar ei îl preferă mult mai mult pe fratele meu de 22 ani, dacă mie îmi e foame nu îmi face mâncare în schimb dacă lui îi e foame îi face, lui mereu îi dă bani ( eu nici nu am nevoie sincer ca nu ies din casă des ), dacă îi sun să vorbim mie îmi închid telefonul în 10 secunde, lui îi povestesc ce au făcut toată ziua, personal la 18-19 ani vreau să plec din țară în Spania sau Germania, dar până atunci simt ca voi inebuni de tot, ce mă sfătuiți să fac? Să merg la un psiholog? Mulțumesc

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur, mergi la un psiholog si vei afla acolo raspunsul la intrebarile tale.
sanatate multa!

| dullcat a răspuns:

Buna.Da, acest complex de inferioritate fata de fratele tau, mentinut mereu si de parinti, care nu ar trebui sub nicio forma sa aiba preferati, te va urmari pana la maturitate, deci sa mergi la psiholog ar fi chiar ideal.De obicei scolile sau liceele au psiholog si nu trebuie sa platesti nimic fiindca esti elev.Mergi cu incredere, it va prinde bine sa te descarci intr-un mediu controlat unde nu vei fi judecat, ci doar ajutat pentru a intelege prin ce treci, ca sa poti apoi rezolva pe viitor.