anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, nu stiu ce sa fac poate ma ajutati cu un sfat. M-am inscris la liceu la seral si colegii mei vor sa practicam chiulul in gasca.Eu nu as vrea sa chiulesc ca asa am ajuns sa fac la scoala la seral dar nici nu vreau sa fiu luat de tocilar in clasa.Nu stiu ce sa fac ca nu vreau sa ma pun rau nici cu colegii si nici cu profii.Cum sa fac sa ies din incurcatura? Multumesc.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Explica-le colegilor tai motivele tale si refuza cu orice pret chiulul. Unii o sa te inteleaga, la altii nu poti ajunge cu nici un argument, dar pe astia nu trebuie sa-i bagi in seama.

| xibalba a răspuns:

Daca te`ai inscris la liceu la seral, gandeste`te pentru ce te`ai inscris? Sa iesi de acolo cu o diploma?! Eu zic ca daca e asa, mai bine stateai acasa. Nu trece prin liceu ca rata prin apa, iesi de acolo cu niste cunostinte temeinice, tine`te de carte si lasa`ti colegii. Chiar asa mult conteaza ce cred ei despre tine? De ce trebuie sa fii asa influentabil/a si sa practici si tu chiulul in gasca? Se aplica cumva si la tine spiritul de turma? Daca da, trist.

| Raiden a răspuns:

Tu nu stii ce trebuie sa faci in viata asta ca sa-ti fie bine?

| fabogov a răspuns:

Atâta timp cât chiulitul nu îți afectează notele, nu îl consider deloc "antisocial". Dacă, consideri că greșești, nu repeta greșeala. Succes (bine înțeles, NU LA CHIULIT!).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Spune-le de ce ai ajuns sa faci scoala la seral, si ca acum nu mai vrei sa chiulesti, vrei sa inveti ca sa iti faci un viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da-i de inteles profesoarei ca se va chiuli chiar mergi la director, nimeni n-o sa stie ca tu ai fost acela, tu trebuie sa inveti, si asa sarim la multe capitole in viata, daca mai si chiulim.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Spune'le colegilor clar in fata:daca vrei sa chiulesti... du-te... dar odata cu plecarea ta...iti distrugi un viitor pe care nimeni nu ti'l poate da inapoi"