|

Salut TPU, 90% sunt sigur sa toti avem problema asta...

Problema romilor,nu sunt rasist dar unii nu-mi dau de ales.

Vreau totusi sa gasesc o solutie cu smardoi asta sau cum se scrie asa ca va intreb pe voi.

Nu ma afecteaza emotional sau ceva doar ca deja devine stresant cand mergi pe strada linistit si te trezesti cu comentarii foarte stupide gen injuraturi,comentarii legate de parul meu (da,am parul lung dar nici exagerat), legate de ochelari si etc.

Eu doar le rad in nas si ma iau putin in gura cu ei dar fara violenta sau jigniri.

Asa ca vreau sa stiu cum procedati voi, multumesc!

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă niște "smardoi" de etnie romă se iau de tine și se ajunge la violența (ceea ce este si normal in cazurile astea) ai tot dreptul de a folosii un aparat de electroșoc la tine. Lg 61/1991 R : Art. 2. — (1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu
constituie o infracțiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile și împrejurările în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, a cuțitului, pumnalului, șișului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum și folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecționate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru șocuri electrice;

Dar pe de alta parte conform Codului Penal, legitima aparare, sau starea de necesitate inlatura caracterul penal al faptei, si te poti apara cam cu orice atata timp cat respecti ce zice acolo:

Cod Penal: Art. 44. - Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare de legitimă apărare.
Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc.
(21) Se prezumă că este în legitimă apărare, şi acela care săvârşeşte fapta pentru a respinge pătrunderea fără drept a unei persoane prin violenţă, viclenie, efracţie sau prin alte asemenea mijloace, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
Este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau...2004 - 2208 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru HeeVTM):

Mergem in filme de actiune...nu imi stric viata pentru oameni de gen
Ceva mai uman vreau

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează