| STEFANXxX a întrebat:

Ce sa fac? eu vara aceasta mi-am zis "Anul acesta voi invata bine" si lui tata i-am zis asta,dar spuneti-mi de ce imi este atat de lene sa-mi fac temele,sa invat, sa cant la acordeon.Eu doar incerc sa fac asa ca parintii sa nu aiba probleme cu mine.Deci majoritatea timpului o petrec la calculator sau ma gandesc foarte des la fete,ceea ce ma face sa ma desconcentrez de la lectii. Ajutati-ma cum sa fac ca sa pot face toate aceste lucruri,dar sa nu ma lenevesc.

P.S-eu am mai incercat sa-mi comand creierul sa fac asa, dar peste 1 minuta ma gandesc la ceva si apoi raman cu capul in nori.

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Buna!
Eu cred ca te-ai indragostit. Atunci cand esti indragostit, totul in jurul tau se schimba. Nu te mai poti concentra decat la persoana pe care-o iubesti, si faci lucrurile... intr-un mod stangaci. Daca nu, atunci incearca sa-ti faci un program si sa te tii de el. Adica, vi acasa, stai jumatate de ora, in care mananci si te relaxezi la televizor. Apoi, te pui sa faci temele 2/3 h, in functie de cate ai. Dar inchide totul, calculator, Tv TOT, ca sa-ti iei gandu.
Succes!

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Chestia cu"capul in nori" se-ntampla mai tuturor adolescentilor, nu este ceva " rarisim "sau" de exceptie"!

Important este sa rezervi calculatorului un timp cu mult mai scurt decat cel din vacata. Fa-ti un program defalcat pe ore( ore rezervate somnului, ore rezervate studiului, ore rezervate relaxarii/odihnei) --- afisaza-l intr-un loc vizibil si straduieste-te sa-l respecti cu sfintenie. In acest fel, mintea ta"se invata" cu o disciplina--- ea "va stii" ca de la ora x la ora y va fi ocupata cu studiul instrumentului muzical sau ca, de la ora y la ora z, va fi ocupata cu invatatul lectiilor pentru a doua zi.Procedeul este asemanator unui dresaj cu consecinte pozitive. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Citește toate episoadele și aplică acest mic ghid http://www.lecturirecenzate.ro/2012/08/03/teste-examene-1-motivatia/
Succes!

| FloreaVicentiu97 a răspuns:

Asa am patit si eu cand aveam lipsa de vitamine/calciu