| emaopris a întrebat:

Eu anul trecut in primul an de liceu, am avut un an groaznic. A fost si din cauza mea pentru ca am vorbit ce nu trebuia si asta le-a dat motive colegilor mei. Dar anul asta vreau sa fiu altfel. Nu vreau sa le mai permit sa isi bata joc de mine. Şi as vrea sa învăț sa le dau replici. Cum as putea face asta si ce le-as putea spune?

4 răspunsuri:
| munteanuionvictor a răspuns:

Ar trebui sa vorbești doar cu persoanele care te respecta.

| crazypop a răspuns:

Ca sa nu le mai permiti sa-si bata joc de tine trebuie sa ai incredere foarte mare in tine si vorbele tale si sa le impui anumite limite ca de exemplu : faci glume pana intr-un anumit punct, mai mult nu accept si gata.
Repliciile tin tot de increderea in propria ta persoana ai putea la inceput sa le spui cauta-ti de treaba, vezi-ti lungul nasului, ai grija ce spui ca nu vorbesti cu maicata, da-mi pace, nu ma mai enerva, ii trimiti practic la plimbare dar faptul asta te va face sa ai mai putini prieteni daca asta iti doresti in cel de al doilea an, sa nu mai ai legatura cu colegii tai si sa le dai peste nas fa asta.
Daca vrei sa ti faci cei mai buni prieteni te sfatuiesc sa vezi ce ii intereseaza, ce subiecte vorbesc, ce le place, in preajma cui fac acele glume si o fac doar ca sa iasa in evidenta? Le vorbesti frumos si ii intelegi si o sa se schimbe radical cu tine.
Dar asta fa-o doar cu persoanele care merita, fiindca nu toti meritawinking

| Georgiana_Alessia_2000 a răspuns:

Pai depinde si cum iti vorbesc ei. de exemplu daca ei te injura fa-o si tu, sau orice comliment urat ti-ar face da-le aceiasi replica. Inavata sa ai tupeu mult, asta te va ajuta pe viitor in potriva celor care isi bat joc de tine!

Trateaza-i cu indiferenta!
Sper ca te-a aajutat raspunsul meu.

| emaopris explică (pentru Georgiana_Alessia_2000):

Iti multumesc frumos. Chiar asta am de gand sa fac cu ei anul asta. Daca ma înjură, nu pot sa tac ca proasta.