Nu-ți spun de rău parinti tai nu vor sa ajungi rău pe drum greșit de îți spun asa părinți tăi tin la tine cu Adevărată parinti tăi nu-ți va vrea răul Niciodată așa parinti cum ai tu rar de tot Sunt alți parinti care le da de băut la copii lor îi învață de mici sa fumeze și mult mai multe ești Norocos rău ca ai așa parinti prețuiește parinti ca ai tai rar de tot mai vezi
Salutare.
Părinții tăi reacționează asa deoarece sunt protectivi, nu vor să pici în capcana anturajelor, sau în alte lucruri producătoare.
Dacă vrei activități, mergi la sala, fa basket, fotbal, ceva ce ți place. Sa nu o faci pentru ei, fa o pentru tine frate. Mult succes. cheers
Spune-le de fiecare daca cand iesi unde mergi si cat stai si tine-te de promisiune.
Asa vor capata incredere in tine si in timp vei putea fi mai independent.
Pupici!
Foarte parinti sunt asa. Sunt parinti care habar n-au cum sa interactioneze si sa comunice cu copii lor. Nu e vina ta, e vina lor. Multi fac copii doar de dragul sa se numeasca "parinti" dar in realitate nici macar ei nu s-au maturizat.
Eu eram obligat sa ma bag la somn la ora 21 sau 22 (nu mai tin minte), ca ma trezeam greu dimineata. Ghici ce, tot ma trezeam greu ca nu puteam sa dorm asa devreme. Pe vremea aia nu aveam telefon si chiar si la TV nu prea aveam voie. Put si simplu, ca acum, sunt mai activ seara si nu prea sufar diminetile (asa sunt eu, exista carti care explica foarte clar ca nu toti oamenii au aceeasi ora de dormit/trezit).
Pe scurt: imi uram viata, ii uram pe parinti, eram mereu scarbit de scoala.
O sa faci curand 18 ani. Viata de facultate (in caz ca te duci la facultate) e mai chill si e mai greu pentru parinti sa te controleze (plus ca nu e mereu obligatoriu sa mergi la toate cursurile, depinde de profesor si profil).
Sa zicem ca nu ai in plan facultatea: poti sa-ti gasesti un job si in cel mai rau caz poti sa cati colegi de apartament si sa te muti de acasa.
Nu ai ce face cu astfel de parinti, sunt mai inapoiati si vor sa stie ei ca mereu au controlul asupra ta.
De asemenea trebuie sa intelegi ca probabil le e frica sa nu patesti ceva sau sa nu o iei pe cale gresita, deci ar trebui sa fi si putin intelegator. Daca tu le zici ca nu bei/fumezi/bati etc asta nu inseamna ca asa e si ei nu au de unde sa stie 100% ca asa e.
Intelege ca pana nu ai job-ul tau si nu ajungi sa te muti, trebuie sa accepti restrictiile parintilor.
Nu au intentii rele, doar ca nu stiu sa comunice (si asta e problema in general, ca majoritatea fac copii dar nu stiu cum sa comunice cu ei si sa-i ajute/inteleaga).
Vor sa stai in casa? Gaseste ocupatii care-ti plac pentru stat in casa. Incearca sa te adaptezi la ce esti obligat sa faci pana poti sa fi pe cont propriu.
Bacul/facultatea/primul job e un pas super important deci e normal ca ei sa fie mai stricti pana sunt siguri ca ai trecut cu bine de liceu.