anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! Am o problema si nu stiu ce sa fac. Am fost la bunici in perioada Pastelui. Mie nu prea imi convine cand mergem, deoarece nu prea ma inteleg cu bunicii mei. Bunica mea e cred ca cea mai lenesa persoana pe care am vazut o pana acum si nu face mai nimic. Cand trebuie sa punem masa decat vine si se aseaza, mananca si pleaca. Cand vine vorba de comentat comenteaza non stop. Nu putem vorbi frumos cu ea ca imediat sare si zice:"Da ia mai lasati ma naiba in pace. Toata ziua va luati de mine". E figuranta rau de tot. Cand vine vorba sa facem treaba prin curte, imediat incepe si se vaieta ca o dor toate si ca nu poate face nimic. Cauta numai scuze proaste doar ca sa nu faca nimic. Bunicul meu ma enerveaza mai mereu cand mai vorbesc cu mama cate ceva si se baga ca musca in lapte mereu si comenteaza ca de ce nu stiu ce, etc. Cand mai vorbim noi toti dupa ce terminam masa vorbim tot felul de chestii si mai zic si eu cate ceva in legatura cu subiectul si bunicul meu zice ca de ce ma bag in discutii ca sunt un copil si ca sunt un rahat cu ochi. Mi s-a luat sa fiu luata de proasta si sa profite de mine.
Cand ne mai suna bunicul meu mereu ma intreaba cand mai vin pe la ei sa le fac curat sau sa le fac de mancare si imi mai spun ca le e dor de mine. Noroc ca am meditatie in weekend si ca nu prea am mai mers pe acolo decat de maxim 10 ori in acest an scolar. De curand m-am certat cu bunicul meu si i-am spus sa ma lase si sa nu se mai ia de mine mereu ca nu mai suport. Nu imi sta in fire sa comentez si sa ma cert cu alte persoane, dar pur si simplu nu mai pot face fata. Si a inceput sa ma ia la misto si dupa a dat sa ma ia de par. Mama a fost si ea de fata si decat statea si nu zicea nimic. Ma asteptam sa ii zica lui sa inceteze, dar in schimb se lua de mine si imi spunea sa ma potolesc. Dupa m-am certat cu ea ca de ce sunt obraznica si nesimtita.
Stiu ca e vorba aia ca trebuie sa asculti de cei batrani ca au mai multa experienta si sa ii respectam, dar ai mei intrec orice limita. Parca ar fi copii mici si trebuie sa am eu grija de ei.
Nu vreau sa veniti cu raspunsuri de genul:"Asculta de ai tai si de bunicii tai".

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Bunica mea e cred ca cea mai lenesa persoana. Bunicul meu ma enerveaza mai mereu..Mama. m-am certat cu ea ca de ce sunt obraznica si nesimtita"

ăăăăăă, deci toți sunt dezaxați și doar tu ești echilibrată - zici?

| BlueSky14 a răspuns (pentru sierra1):

Daca vrei sa ma ajuti, bine. Daca nu, zic sa ii ajuti pe altii sau chiar mai bine sa nu mai ajuti pe nimeni ca din cate am vazut iti place sa dai raspunsuri aiurea.

Btw incearca sa faci pe altcineva dezaxat. Ce vrei sa spui ca fac parte dintr-o familie de dezaxati si rezulta din asta ca si eu sunt la fel? Mai gandeste te la ce scrii!

| sierra1 a răspuns (pentru BlueSky14):

După ce că toți te "enervează", mai ai și probleme de ințelegere a unui text?
Dacă vrei, pot să-ți traduc in românește

Ce vrei sa spui prin "probleme de intelegere a unui text"? Pe langa faptul ca imi faci familia dezaxata, ma faci si proasta sau cum? Ti-am spus doar sa nu mai dai raspunsuri aiurea. Nu-s turc. Vorbesc si eu tot romaneste. Daca vrei sa ma ajuti, bine. Daca nu, stai in banca ta, te rog. Multumesc!

| sierra1 a răspuns (pentru BlueSky14):

"imi faci familia dezaxata, ma faci si proasta sau cum? "

ia mai recitește (dacă ințelegi?!) ce ai scris in instericale cu cei din familia-ți. Apoi - dacă ai priceput -mai vb

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai si ce ne zici noua? Daca nu iti convine, nu mai veni. Noi ce vrei sa-ti facem?
In viata totul e simplu. Doar ca noi complicam lucrurile si le facem sa fie grele.
Pur si simplu daca nu vrei sa mai ai de a face cu bunicii tai, atunci nu te mai du.

| AndaAlexandra a răspuns:

Fiecare generație este crescuta diferit, fiecare vede lucrurile în felul lui. Și asta din cauza felului în care am fost crescuți, educati sau trăit de-a lungul timpului. Cu cât înaintăm în vârstă cu atât ținem mai mult la principiile noastre.
E bine sa îți spui punctul de vedere, dar trebuie sa ai grija cum o spui și ce ton folosești.
Mama ta nu s-a băgat pentru că a învățat să tacă. Probabil ca și ea a avut același "tratament" ca și tine, când a fost de vârstă ta.
Nu ne rămâne nimic de făcut decât sa acceptam oamenii asa cum sunt și dacă chiar nu putem sa ii evitam.