Daca ai Instagram si iti urmaresti colegii, raspunde la storyuri. Sincer, internetul te poate scoate din aceasta situatie, iti va rezolva anxietatea si te va pregati pentru interactiuni fata in fata. De asemenea, chiar daca nu ai incredere in tine, prefa te ca ai. Mergi cu spatele drept, barbia in sus, arata ingrijit, mentine contact vizual, ZAMBESTE(foarte important sa zambesti, te face sa pari o persoana calda), bucura te cand vezi pe cineva cunoscut si te saluta, acel entuziasm se observa. De exemplu pe hol daca te intalnesti cu cineva si mentineti contactul vizual, zambeste. Eu scot limba la oameni (ma amuza sa le vad reactia). Acestia sunt pasi mici pe care poti sa ii faci ca sa scapi de acea anxietate pe care o ai langa oameni. Incet vei prinde curaj sa mai zici si un "buna, ce faci". Pana la urma sunt oameni ca si tine cu propriile frici si frustrari. Succes
Momentan focuseaza pe carte ca nu ai timp de prieteni sau de socilizare, dar din vara, dupa examen, vei fii libera sa mergi unde vrei si atunci iti poti face prietene noi cu care poti sociliza si iesii din casa.
Mulțumesc ca ai răspuns.dar nu prea ma ajuta la nimic. știu ca am de învățat, asta fac în fiecare zi. și toată lumea îmi amintește de asta și pune presiune pe mine. fac tot ce pot! uneori am nevoie sa vorbesc cu cineva pentru ca nu sunt ok, de asta am nevoie de prieteni..ca sa ma descarc, sa am pe cineva de încredere și pe cineva care mi ia gândul măcar pentru o secunda de la examen
Vorbeste cu mama sau tatal tau, ca de aia ai parinti, ca sa vorbesti cu ei, sa le ceri sfatul, sa comunici, sunt de incredere, sunt trup si sufelt pentru tien si -ti vor numai binele.
Mama ta ar trebui la varsta asta sa-ti fie cea mai buna prietena, sa-i spui totul, sa te ajute, sa-ti clarifice ca-i singura prietena adevarat si sincera.
De prieteni nu ai timp acum, ca ai lucruri mult mai importante de facut, nu timp d epierdu, fiindca relatiile de prietenie cer timp sa investesti, cer iesiri afara, plimbari, sa faci ce vrea prietena ta, sa o asculti si de multe ori te incarci si cu problemele ei, ceea ce la acest moment nu este bine, ca le ai deja pe ale tale. Asadar, mama ta este cea mai calificata persoana sa-ti fie prietena, indrumatoare si sustinatoare la acest moment.
Buna.Interactionezi si tu cu colegii in functie de ce se intampla in jur. Vorbiti si voi de muzica, trenduri pe internet, teme, radeti/va plangeti de profesori etc.Cam asa functioneaza la aceasta varsta.Petreceti ceva timp impreuna si abia apoi deveniti prieteni.N-am inteles despre ce examen vorbesti.
https://www.youtube.com/results?search_query=scapa+de+timiditate
Succes.
Mersi ca ai răspuns! ma refeream de examenul de clasa a 8 a..toată lumea este fixata pe el și nu ajuta pe nimeni sa se amintească în fiecare secunda ca putem eșua. problema este ca nu prea ma înțeleg cu colegii, avem o relație toxica rau în clasa, asta cred ca a fost un factor important când am devenit mai introvertita
Am inteles.E nasol, insa va trece mai repede decat iti dai seama si mai incolo vei rade de cat de usor a fost de fapt, fata de alte examene importante.
Mna, adevarul e ca nu se poate sa va intelegeti toti cei din clasa.In viata reala nu e ca in filmele disney cand toti danseaza fericiti la final, impreuna cu personajele negative. Asa va fi si mai incolo la facultate sau la job, fie te place cineva fie nu.Nu e vina ta daca nu.Cauta sa vorbesti doar cu cativa colegi si e mai mult decat suficient.
Eu zic sa te focalizezi mai întâi pe examen și apoi să îți pui abia apoi probleme de prieteni.
Acum mai mult o sa te încurce, concentrează-ti atenția pe ce contează!