anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate intampla ceva rau daca folosesc o crema pentru acnee de mai multe ori pe zi fata de cate ori mi-a spus doctorul sa ma dau?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, tenul prin uscare excesiva o sa inteleaga ca trebuie sa mareasca productia de sebum si asa o sa te alegi cu un ten uscat la exterior si gras la interior. Sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor. Pielea lezata nu o sa raspunda la fel de bine la tratament, nu trebuie sa faci abuz de cosmetice pentru ca orice e bun poate sa fie daunator in exces. Ce crema ti-a fost recomandata?

4 răspunsuri:
| GoldenZenith a răspuns:

Din moment ce medicul ti a recomandat o anumita doza din crema respectiva, tu cam ce crezi? Respecta ce ti-a fost spus happy

| alexandru4124 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi de raspuns, Mask Hidra mi-a fost recomandata, dar din cate am vazut nu usuca pielea, e mai mult crema hidratanta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru alexandru4124):

Nu cred ca o sa ai rezultate in privinta cosurilor cu aceast produs. crema contine ingrediente reparatoare (Glycerin, Phytosphingosine), un ingredient calmant (Allantoin ) si un antioxidant (Tocopherol ), ingredientul Phytosphingosine are putine studii care sa sustina faptul ca este antibacterian si antiinflamator cum spune producatorul, dar este un bun agent de regenerare celulara. Este o crema care se foloseste in timpul tratamentelor pentru acnee ca tenul sa nu fie agresat de ingredientele active ce omoara bacteria P.Acnes, n-are cea mai buna formula ( contine si iritanti care in timp ii fac rau tenului daca continui sa folosesti multe tuburi de produs sau sa folosesti alte produse cu iritanti )

In prima parte a listei de ingredient (lista de ingrediente este in ordine descrescatoare a cantitatii ingredientelor ) se regaseste si untul de shea, iar acesta este destul de problematic pentru tenul acneic, este comedogenic – provoaca comedoane ( puncte negre/albe ) si poate sa blocheze porii astfel ajugandu-se si la cosuri. Nu ti-as recomanda sa o folosesti mai mult de 2 ori pe zi.

Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ). Sucuri acidulate, prajeli, snacks-uri, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.

Daca vrei sa folosesti un produs care sa trateze cosurile iti recomand Bioderma Sebium Global - are ingrediente antiinflamatorii, calmante si acid salicilic. Acidul salicilic are efect antiinflamator, antibacterian usor, indeparteaza excesul de sebum din pori ( ala care produce cosurile ).

Tenul trebuie spalat de doua ori pe zi cu un gel de curatare bland, iti recomand Balea Med Ultra Sensitive Waschgel - nu contine iritanti si costa 9-10 lei. Il gasesti in magazinele DM ( pe str. Stefan cel Mare sau in Vivo ) :
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html

Nu iti stoarce cosurile pentru ca nu faci altceva decat sa imprastii bacteria P.Acnes ( cea care cauzeaza acneea ) si sa te alegi cu si mai multe cosuri. Schimba cat mai des fata de perna si prosopul de fata, dezinfecteaza zilnic castile( foloseste casti clip-on, cele obisnuite pot provoca cosuri daca firul iti sta lipit de fata ) si telefonul ( nu-l tine lipit de fata cand vorbesti la el ), nu-ti atinge fata cu mainile murdare – respectarea unor reguli de igena schimba multe.

Nu ai pentru ce. ^^

| alexandru4124 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi de sfaturi, toate cele bune! big grin