anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sincer nu stiu de ce pun intrebarea asta(cred ca sunt mai mult curios), voiam sa stau cu niste prieteni la o banca in fata unui bloc si o femeie incepe sa tipe instant, eu intreb:Scuzati-ma ce s-a intamplat? si ea imi tot spune sa nu ma pun pe banca, ca e spatiu privat si ca suna acum la politie(incepuse sa tastezerolling on the floor. Intrebarea mea este, e legal sa ma pun la banca aia daca nu este ora de liniste, nu fac mizerie/galagie? Mai ales poate sa imi faca poze, fara voia mea?

Răspuns Câştigător
| Iwliaaa a răspuns:

Sunt doar niște femei mai vârstnice ce nu mai au cu cine face pe șefele, nu are niciun temei legal pentru a suna la poliție gen și-ar lua ea amendă pentru că sună aiurea dar face așa doar pentru a te speria tu și să pleci. Atât timp cât nu faci mizerie, nu folosești un limbaj obscen, nu faci gălăgie ai tot dreptul să stai pe bancă. Banca a fost pusă de angajații contractuali ai primăriei și nu aparțin niciunei asociații de locatari. În schimb tu ai putea să filmezi data viitoare și să chemi poliția, vei arăta dovada, te vei duce la secție, vei da niște declarații și boom, va fi instrumentat o cerere de chemare în judecată sau poate va fi acordată amenda direct la fața locului.

9 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

Fara acordul tau, nu are voie sa iti faca poze, iar o banca din fata unui bloc nu apartine locatarului/locatarilor. Stai pe banca si spune-i sa sune la politie.
Unele-s senile, sunt babele alea care ti-ar fi spart mingea in copilarie daca te jucai in fata blocului. Apropo de asta, eu intorceam masina pe o strada mai ingusta si a inceput sa se crizeze o baba la mine, sa ma injure si sa-mi faca semne obscene, ca nu asa se intoarce laughing.
Ignora-le...

| anonim_4396 explică (pentru anamariarot):

Are voie sa-i faca poze.

| anamariarot a răspuns (pentru anonim_4396):

E dreptul la propria imagine, chiar dacă ești în spațiul public

| anonim_4396 explică (pentru anamariarot):

Pai atunci, camerele de supraveghere sunt ilegale?

Atât timp cât nu sunt în spații publice, nu sunt ilegale

Dar e o discuție lungă cu multe valențe. Depinde de foarte multe chestii

| Sfaterly a răspuns:

Cred că e doar o psihopată. rolling on the floor

| DrunkenIrish a răspuns (pentru Sfaterly):

Cam da, ca pe niste amici mai de mult a aruncat cu apa fiarta.=)

| Sfaterly a răspuns (pentru DrunkenIrish):

Clar e nebună. laughing))