| litere123 a întrebat:

Sunt tare naivă. Pun oamenii mai presus de mine și văd în ei numai bine. Îi consider pe toți buni, eu fiind excepția. Acest lucru mi s-a confirmat în urma falimentului recent.
Urma să achiziționez o mașină din partea unei firme. Am luat legătura cu persoana care deținea firma, ne-am văzut, am stabilit detaliile și marca mașinii pe care urma să mi-o importe din străinătate, am plătit-o și apoi hop, tipu a dispărut. Abia după ce am realizat transferul bancar, mi-am dat seama că oricât de mult am insistat pe chitanță, respectiv pe restituirea banilor, tipu nu era ceea ce părea a fi. Posibil să aibă în prezent o firmă, dar lucru cinstit cu adevărat nu face. Am depus plângere având dovezile strânse (extras cont, conversația, datele de contact), dar mă îndoiesc că sistemul din România va face dreptate. E posibil totuși să iasă basma curată, banii fiind transferați într un cont de fată. E ceva putred la mijloc, dar ce mă doare e faptul că sunt ușor de manipulat. Cred cu tărie că toți oameni sunt buni sau cel puțin încerc să văd asta în fiecare. Am strâns suma respectiv cu greu, timp de ani de zile, ca în zece secunde să o pierd. Efectiv îmi vine să mă arunc de pe un pod. Dreptatea nu siguranță nu va fi făcută, iar tipu se scaldă bine mersi în banii câștigați prin înșelătorie.
Mi-e jenă de mine!

Ați trecut printr-o situație asemănătoare în viață? Cum priviți situația? Va rămâne astfel? Mulțumesc

1 răspuns:
| Topsfaturi a răspuns:

Îți înțeleg perfect durerea și frustrarea. Din păcate, încrederea ta a fost înșelată de cineva care a știut exact ce face. Dar tocmai pentru că ai fost corectă și ai dovezi, e important să nu lași lucrurile așa.

Te încurajez să mergi până la capăt cu procesul legal. Să nu te oprești doar la plângerea penală, ci să îl dai în judecată — atât pe el, cât și firma lui. Dacă ai transferul bancar, conversațiile, identitatea lui sau a persoanei pe numele căreia e contul, ai deja o bază solidă. Discută cu un avocat, chiar și pentru o consultanță inițială. Sunt cazuri similare câștigate, inclusiv când banii au fost transferați în contul altei persoane. Se pot urmări traseele banilor și se poate demonstra intenția de fraudă.

Nu ești naivă — ești un om bun, iar asta nu trebuie să te facă slabă, ci determinată. Dintr-o lecție amară poate ieși o forță uriașă. Tu ai făcut totul legal și cinstit. Acum trebuie să ceri, la fel de cinstit, dreptatea care ți se cuvine.

Poate nu vei recupera totul imediat, dar vei ști că ai luptat. Și uneori, doar curajul de a nu tăcea schimbă mai multe decât crezi — pentru tine și pentru alții.

Nu lăsa durerea să te definească. Las-o să te transforme în cineva mai puternic.