Restrictiile sunt puse pentru a proteja copilul, deoarece minorii nu au discernamant, ca atare parintii sunt cei care decid si raspund pentru copilul lor minor, pana ce acesta implineste 18 ani.
Restrictiile sunt impuse pentru protectia copilului, neavand voie sa consume tot ce-i poate face rau sanatatii copilului, care nu are inca capacitateasa inteleaga ca anumite produse ii pot distruge sanataea atat de fargila la acei ani, de aceea ii este interzis minorului consumul de alcool, droguri, sa intre in baruri si cluburi, la spectacole cu tenta sexuala, la cinema unde se prezinta filme restrictionate varstei, sa cumpere tigari sau vapeuri samd.
Cererea cartii de identitate este obligatorie, pentru a se asigura vanzatorul ca ai varsta legala (peste 18 ani) ca sa te poate servii.
Sunt prosti de bubuie toți care fac legi din astea, că dacă vreau să îmi iau țigări pun pe cineva mai mare să îmi cumpere, ori dacă vreau să va dceva de sex este pe internet
Exact!
Asta-i doar in capusorul tau, nu al majoritatii, ca dovada ca nici tu nu ai discernamant la anisorii astia, nefiind inca capabil se intelegi ca acele produse afecteaza santatea unui corp atat de tanar, cu organe inca in dezvoltare.
Si bătrânii care fumează si beau, e la fel, nu au discernământ? Tu nu ai fumat niciodată când erai elevă, sau nu ai făcut vreodată o prostie?
Ce treaba ai tu cu batranii care fumeaza sau beau?
Tu esti copil inca, de aceia trebuie sa asculti de parinti si de legea care te protejeaza, fiindca esti total incapabil sa intelegi ca-ti faci rau folosind substante interzise la anii astia.
In ce ma priveste, eu chiar nu am fumat niciodata, fiindca nu m-a atras niciodata mirosul imputit al gurii care fumeaza si nici nu am suportat sa simt miros de fum ori sa stau intr-un loc unde se fumeaza.
Legea mă protejează? ce glumă ), legile sunt făcute de politicieni care au mințit la tv că vaccinul covid mă protejează, că dacă nu făceam ce zicea tata, să nu mă vaccinez, poate că azi eram bolnavă. Doar tata si mama mă protejeaza, adică am încredere în ei, nu în aia care fac legile. Tu crezi ce vrei. Am fost în Danemarca cu ai mei, acolo e altfel decat în Romania, mi-a plăcut mult de tot, si chiar as vrea să plec acolo. Definitiv, desigur cu parinți mei. Si vom pleca. Aici doar probleme, bunicu are o pensie mică de tot ca politicieni care fac legi să mă protejeze
)LOL, i-au tăiat din pensie. Nu sunt chiar proastă să stii.
Bine copilas, pana atunci mai ai FOARTE multe de invatat si de protejat, ca si statul pe forumuri este tot raspunderea parintilor tai, care vad ca nu te protejeaza deloc, odata ce esti sloboda sa bati campii pe aici, fara rost.
Ce lege? Sunt multe legi care restrictioneaza minorii in constitutia Romaniei.