anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vi se pare ceva iesit din comun sa iesi afara aproape zilnic?raised eyebrows
Defapt 3-5 zile pe saptamana?
Indiferent de persoana cu care ies tata comenteaza... spune ca in ultimul timp ies prea des afara... E des? E prea mult? Mie sincer nu mi se pare straight face
Azi mama mi-a zis acelasi lucru si am intrebat-o ce ar vrea sa fac, sa stau in casa toata ziua si sa nu ies deloc? Si mi-a zis ca ajunge sa ies o data pe saptamana, vi se pare ceva normal?raised eyebrows (am 17 ani)
Ce as putea sa fac?sad

21 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Inteleg situatia ta. Si eu am patit asa. Probabil s-au obisnuit cu prezenta ta si faptul ca iesi mereu aduce o schimbare care nu le prinde bine. Nu e vorba de o interdictie, ci pur si simplu e o schimbare brusca si le e greu sa o accepte. Incearca sa vorbesti cu ei si sa le explici de ce iesi si o sa inteleaga.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Fiecare parinte isi educa copiii cum crede ca e mai bine, avand in vedere cate cazuri se dau la tv.Nu trebuie condamnati, vreau doar binele lor, ai sa intelegi asta cand o sa ai copiii tai.Incearca sa iesi mai rar, sa ii determini sa aiba incredere in tine, respecta ora cand trebuie sa vii acasa si tu vei avea de castigat.Incearca sa te apropii cat mai mult de mama ta, sa iti fie cea mai buna prietena si intotdeauna vei avea un sprijin in ea, de regula prietenii te mai tradeaza, mama niciodata si intotdeauna sfaturile ei sunt folositoare. Succes!

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Ai nişte părinţi care nu sunt în ton cu prezentul. Mulţi părinţi pur şi simplu şi-ar da afară copiii ca să iasă pe afară, iar ai tăi nu te lasă...ar fi bine să ai o discuţie serioasă cu ai tăi, în care să îţi explice CLAR motivele pentru care nu poţi să mergi pe afară, şi încearcă să le combaţi cu armele tale. Spor!happy

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Draga mea, parintii tai sunt speriati de tot ce se-ntampla in Romania noastra moderna. Cred ca toti parintii sunt oripilati de ceea ce vad in fiecare seara la stiri. Trebuie sa-i intelegi si pe ei. Dar trebuie sa le castigi increderea prin punctualitate...atunci cand promiti ca te intorci la o ora anume, atunci aceea sa fie!
Apoi, ar trebui sa le prezinti pe cea mai buna prietena a ta, cu care vrei sa iesi pe afara, apoi, daca vei avea un prieten, sa fii sincera si sa-l prezinti parintilorchiar daca aceasta prietenie nu va dura foarte mult. Ei trebuie sa stie unde si cu cine esti. Fiind increzatori in tine, vor accepta sa te lase mai des pe afara. Apoi, trebuie sa te gandesti ca nu toate persoanele sunt asa cum par. Multi baieti si fete atrag copii buni in actiuni mai putin placute. Asa ca nu te increde in nimeni pana nu consideri ca poti avea cat de cat incredere si mai ales lasa putin timpul sa discearna!
Nu mai fi asa de suparata pe ai tai, din iubire si grija pentru tine se poarta asa. Comunica cu ei si spune-le ceea ce ne scrii noua si castiga-le increderea asa cum ti-am scris mai sus!

| georgiana a răspuns:

Nu e normal, dar astia ne sunt parintii si trebuie sa-i respectam, sa fim de accord cu deciziile lor. Poti sa vorbesti cu tatl tau si sa-i spui ca ai nevoie de o pauza, mai ales ca ai note bune, ii spui ca plimbarile tale nu-ti poate afeta scoala si tu vei fii o eleva studioasa.Bafta!

| aniohetova a răspuns:

Asta mi se intampla si mie... L-am obisnuit pe tatal meu ca eu mereu invat si mereu stau in casa si tot asa, si in vacanta de iarna am inceput sa ies mai zilnic afara si incepuse sa-mi zica tot felul si tot felul de chestii. Ca am inceput s-a cam umblu, ca fac nu stiu ce si nu stiu ce. Ca sa ma stau si pe acasa si tot asa. Atata timp cat inveti si nu iti neglijezi scoala, spune-le ca mai ai si tu dreptul la viata, la putina libertate, putina relaxare si intreaba-i ei cum faceau cand erau ca tiine? Stateau toata ziua in casa sau ieseau si ei afara, se distrau si tot asa. Incearca sa-i convingi ca nu e nimic rau in chestia asta si ca vrei si tu sa te mai distrezi cu prietenii. Daca nu o sa te inteleaga, incearca sa mai reduci din plimbarile zilnice, macar sa le arati ca asculti de parerea lor. Poate aprecieaza si isi schimba gandirea.Succes happy

| babygyrl a răspuns:

Cred ca sunt prea exigenti cu tine. Asa sunt si parintii mei (am doar 14 ani), invat foarte bine nici eu nu inteleg de ce sunt asa cu mine dar poate cu timpul o sa am mai multa libertate. Vorbeste cu parintii tai si poate iti vor spune motivul pentru care nu te lasa afara.

| andreea7520 a răspuns:

Mie mi se pare ceva perfect normal, atâta timp cât înveţi nu înţeleg care ar fi problema, ai 17 ani! Le poţi spune că dacă nu învăţai bine înţelegeai de ce nu te lasă, dar după ce că şi înveţi, de ce nu te-ar lăsa?! happy

| BlueRose1 a răspuns:

Ce parinti! eu zic ca e ok mai laes si daca te descurci cu scoala eu sunt exact opusul tau nu ies deloc din casa dar si la scoala invat bine:X

| ☻♫Р€Р£♫☺AlExA a răspuns:

Nu este normal. vorbeste cu ei si esplicale ca nu iesi cu nimeni care te influenteaza negativ. eventual fale cunostinta cu cativa dintre prieteni cu care iesi afara si daca ei spun sa ajungi la o ora fi bine si ajungi la ora aia macar pentru o perioada pana vor intelege.si spune-le ca nu mai esti un copil si ca ai nevoie de libertate.

| DerHimmelSollWarten a răspuns:

Zi mersic si pentru atat! Eu am iesit din casa doar cand mergeam la scoala, la teatru sau la biblioteca. Abia in perioada liceului, eram printr-a 11-a, m-au mai lasat sa mai dorm la o colega. Discoteca? Cluburi? No way! Asa stiau ei, noroc ca eu "dormeam" la colega mea, ca eram nelipsite de la discolaughing. Acum nu pot decat sa le multumesc parintilor mei ca au fost asa severi. Mi-a prins bine, am mai "clocit" un pic creierul, mai mi-a scos niste pui, nu am venit acasa cu burtica... Oricum, cand voi avea un copil sau mai multi, de pe la 14 ani il las sa iasa, dar sa stiu unde si cu cine se afla. Oricum, intentionez sa fac din copiii mei cei mai buni prieteni si, evident, sa le fiu cea mai buna prietena.Si sincer, nu ai ce face decat sa-i asculti.Sunt parintii tai.Cred ca de 3 ori pe saptamana ar fi suficient sa iesi.Parerea mea.

| LOADING █████████99% a răspuns:

Nu stiu ce sa zic.thinking
de exemplu fratimiu are 19 si iese in fiecare seara, chiar si dupa ce vine de la munca

eu am 13 si ies mereu la poarta la mine cu prietenii/prietenele, colegi mai ales dar sunt prieteni buni.cu ei am si facut revelionul la mine.
m-i se pare ciudat mai ales daca faci diferenta de varsta...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si nu e vorba de scoala...am note bune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce parinti exigenti ai! Pe mine, la 14 ani ma lasa sa ies cand vreau eu, dar sa ajung acasa pana la ora 23...Pacat ca eu ies rar deoarece nu prea imi place anturajul...vara ies foarte des deoarece am cu cine. Asta datorita faptului ca parintii au incredete deplina in mine si imi acorda libertatea pe care eu stiu cand sa o folosescwinkingwinking. Trebuie sa le dovedesti ca esti de incredete, vi la ora care ai zis si incearca sa mai refuzi unele iesiri pana cand ii vezi ca te intreaba ei ce se intampla.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@justmealone si eu de multe ori merg la teatru si tot timpu imi ei spun ca merg prea des...sincer nu ii inteleg straight face

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si nu mi-au spus niciodata o ora la care sa merg acasa ca sa spuna ca nu am fost punctuala.Tot timpul vin acasa inainte de 9 jumate - 10 desi nu am ora limita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si totusi, in cluburi/discoteci nu merg...cand ies merg doar la plimbare pe afara, la teatru sau la un suc undeva...Cluburile nu sunt o problema.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crec ca acest comportament au majoritatea parintilor. Nu pot fi condamnati pentru crija lor exagerata. Daca ai fi mai deschisa fata de ei, mai comunicativa, cred ca le-ai castica increderea si multe din neintelegerile voastre ar diparea! Gandeste-te, ai doar 17 ani!
Referitor la intrebarea ta, asi raspunde pe scurt astfe: aceste iesiri nu nici nici multe dar nici putine. Acesta, daca iti cunosti limitele si reusesti sa convingi parintii ca pot avea incredere deplina in tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai mei sunt mai rau, am 15 ani.am numai medii de 10. dar ei sunt foarte comunisti, nu-i inteleg de ce se comporta asa cu mine, niciodata nu le-am dat motive sa se indoiasca de mine, mereu i-am respectat, i-am ascultat. dar acum le cer putina libertate, e adevarat ca atunci cand nu ma lasa, le cam raspund.si cam fug de acasa, cu prietena mea cea mai buna, dar doar atunci cand dorm eu la ea.am niste matusi care ma inteleg, si bunicul meu, din partea mamei a fost la fel ca tatal, si ca mama mea, si ele ma cam ajuta, dar nu tine mult.ba chiar am incercat sa ma apropi de mami, spunandu-i lucruri despre mine, sa ma cun mai bine, si ea i-a spus totul tatalui meu.si asa mi-am pierdut increderea in ea.va rog ajutati-ma si pe mine, nu mai suport, eu am o relatie cu un baiat, si as vrea sa ies cu elin lume, sa afle toti de noi, sa afle si ai mei, dar daca ei sunt asa...help me!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da misepare ceva normal sa nu iesi atata, mai ramai si invata sa faci una alta pe langa casa ca mai incolo o sa ai de suferitwinking este timp de iesit si mai incolo nu se gata odata cu varsta ta de 17 ani

| nuamnume_1273 a răspuns:

Eu ies cand vreau si cu cine vreau si mama si tata ma lasa eu nu prea ies daca ies ma duc al sc si dupa aia acasa si pe la magazin cateodata cand am chef facem schimb as vrea sa am parinti tai sa vad cum e am o colega nu o lasa nikaieri si sa stii ak si mama a avut si parinti o tinau de nu o lasau chair nicaieri si cum a luat cei 18 ani a si zburat si a facut un copil vezi sa nu ti se intample