| Nemessys a întrebat:

Voi cum reacționați atunci când primiți un compliment? Bănuiesc ca spuneți,, mulțumesc ", dar mulțumesc pentru ce mai exact?

Eu un compliment la adresa mea îl vad ca pe o informație (pe care oricum o știam deja) sau ca pe o părere pe care oricum nu am cerut-o. Din cauza asta de cele mai multe ori zic,, oookk..." sau tac, ma prefac ca nu am auzit și schimb subiectul. Voi cum procedați? Faceți complimente? De ce? As putea sa zic un,, mersi" dar dacă persoana aia ar fi mai atenta la intonația mea, și-ar da seama ca îl zic în scârbă.

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Rad sau zic sa.ti fie de bine

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Spun mulțumesc. Cer permisiunea înainte să fac un compliment. El este de multe ori util cuiva.
Un exemplu din viața mea. Ori de câte ori am avut ocazia, mi-am încurajat copii proprii, cănd era necesar că să îi mobilizez spre performanțe mai bune. Și le spuneam. Bravo, 20 de puncte ( o notă, o apreciere la această valoare). O dată eram cu altă familie, nu mai știu ce jucam împreună, noi și copii lor, la grămadă. Celălalt tată s-a adresat la un moment dat fiului meu Doru, cred că avea cam 8 ani pe atunci. I-a spus. Foarte bine, 10 puncte. Iar fiul meu i-a răspuns. Nu, nu, tatăl meu dă 20. De aici se poate vedea valoarea unui compliment.

| Drimmero a răspuns:

Ii multumesc, i-o intorc inapoi, mai ales daca simt ca e o conexiune intre mine si acea persoana, ii zambesc si eventual ma uit frumos la ea.

Cat despre facutul complimentelor depinde cine e persoana, cat de apropiat sunt de ea, daca e una care arata nu ii zic ''ce bine arati'', am eu o tactica pentru asta incat sa nu o ia ca pe un compliment, toti probabil i-au mai spus-o si vrea ceva diferit. Am fost ba chiar tras de urechi pentru ca nu prea fac complimente, dar repet nu le fac oricui si nu oricum, mai scap si eu eventual o lauda felului in care gandeste, ceva mai finut.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Daca primesc un compliment, zic mersi sau multumesc, depinde de cine este persoana respectiva, functia si ce varsta are. Zic asta pentru ca... asa este frumos si ca o confirmare cum ca am auzit.

Desigur ca fac complimente, imi place sa fac lumea sa se simta bine, dar o fac atunci cand este cazul. Deci cred ca m-am justificat in raspuns.

Uuu, ce urechi mari ai ^^

| Nemessys explică (pentru DoarBogdan):

Ca sa te aud mai bine laughing

| DoarBogdan a răspuns (pentru Nemessys):

Exact laughing

| Catrice a răspuns:

Cică mulțumești ca observa ceva deosebit la tine.

| zurick a răspuns:

Mulțumesc și cam atât, nu îl întorc pentru că e forțat și nu vreau să fie. Complimente fac oamenilor atunci când simt asta.
Eu cred că ajută, însă la fel de bine sau mai mult chiar e să cunoști persoana, dacă nu vrea, nu va primi.
Pe mine mă ajută complimentele, mă fac să mă depărtez de nasoale pentru câteva secunde.
Înainte mă simțeam super dubios și eu cand primeam un compliment, mai ales că unele erau pe lângă mine complet, nu reprezentau modul în care mă vedeam

| Nemessys explică:

10/10 happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Eu un compliment la adresa mea îl vad ca pe o informație ( pe care oricum o știam deja)" Arogantule...
Nu reactionez in niciun fel.Ma fac ca ploua sau zambesc, in sila, daca natura situatiei o cere.Stiu si eu care complimente sunt reale si care nu, n-am nevoie de o alta persoana sa-mi spuna ceva ce fie stiam deja, fie stiu ca nu e adevarat. Oricum, validarile mediocrilor(majoritatea oamenilor )sunt 0.As aprecia un compliment(nu legat de aspect)numai de la o persoana pe care o respect.Asa ar avea valoare.
Nu fac complimente, nu vad rostul. Daca vreau sa evidentiez o calitate a cuiva(se intampla rar), o fac ca pe o simpla afirmatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!

Pentru mine un compliment reprezintă faptul că cineva a observat ceva pozitiv la mine. Simplu! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În general urăsc complimentele.Mai ales alea legate de aspectul meu fizic şi mai ales dacă sunt mai multe unul după altul şi maaaai aleees dacă vin din partea unor persoane care îmi sunt antipatice.Singurele complimente pe care le tolerez şi chiar mă bucură uneori sunt cele venite din partea celor dragi atunci când am parte de o realizare, când fac ceva bine.
Zic "mersi"/"mulţumesc" şi zâmbesc că nu mă doare gura s-o spun şi nici nu îşi dă nimeni seama că o zic în scârbă pentru că ştiu să joc bine teatru.
Nu fac complimente.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma' da' niciuneia nu va place sa fiti complimentate fizic, daca unul va face grase imediat ii dati cu geanta in cap, ala poate fi si un compliment, nu neaparat o jignire.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Cum ar putea fi ăla un compliment?

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://www.youtube.com/watch?v=yZFNa90EXsA

Numai complimente si apelative zise cu drag

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Roșesc.
Nu fac complimente, cel mai mare compliment care îl pot da unei persoane e sa fiu in preajma ei. laughing
In general îmi e scârbă de persoanele care nu îmi oferă complimente.

| Nemessys explică (pentru anonim_4396):

De ce ți ar fi scârbă de persoanele care nu îți oferă deloc complimente?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nemessys):

Pentru că se cred superioare și nu mă tratează că de la egal la egal.
Acum depinde și la ce te referi prin complimente, nu e nevoie să enumere calitățile mele. Un compliment poate fi și non-verbal sau pur și simplu prin a arăta bun simt.

| Nemessys explică (pentru anonim_4396):

Atunci altfel discutam happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atunci când primesc un compliment, imi face pur și simplu placere și ii mulțumesc persoanei care m-a complimentat.
Cum ar fi, dacă cineva m-ar complimenta si eu m-as uita la el/ea și, bam, ăă, unde mergem sa mancam, ceru e albastru!
E ok sa-i multumesti, si gata, s-a terminat treaba.

Eu, când fac un compliment il fac pentru ca simt sa-l fac, fără motive extra pe lângă.
Eu cred ca tie complimentele ti se par cringe, de aia reacționezi asa.
Si daca e asa, iti dau dreptate, anumite persoane le rostesc intr-un fel foarte cringe si in contexte nepotrivite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În cazul tău, poate că da, dar în cazul meu, nu.

| Dana2103 a răspuns:

Unii o fac intentionat, scopul lor este sa te linguseasca, nu doar sa spuna ce vad.

| Goddessss a răspuns:

Ma înroșesc si il iau ca pe ceva bun, lol