Izolarea înseamnă singurătate. Singurătatea înseamnă rece. Recele duce la durere. Vrei durere? Haide să îti spun o poveste: în curtea strabunicii mele încă există un porumbar. E chiar ăla de când eram mică, în care stăteam mereu cu fundul în porumb si curățam porumb ca strabunicul meu care a murit să facă mămăligă și să dăm la puisori. Erau multe animale prin preajmă, acum nu mai e nimic decât o pisică, dar și aia fuge de mine. E doar străbunica.A rămas singură, încă e în putere, bine, dacă se poate zice așa, merge în baston și e tristă. Nu îmi aduc aminte sigur când am văzut-o ultima dată zâmbind. Mereu când mă duceam la ei străbunicul meu îmi făcea bomboane de casă și ne dădea bani sa îi luăm țigări mie și verisorul meu. Mă suiam pe acoperis și bunica mă certa că de ce mă suis pe casă. Mă suiam să mă uit la cer. Azi, casa stă să cadă, probabil din cauza greutății cerului. Au o oglindă în curte care e acolo dinainte ca eu să mă nasc, străbunicul venea și se bărbierea acolo sau stătea si fuma. Țin minte și acum pentru că eu eram în porumbarul din spatele oglinzii si curățam porumb, de dimineață până seară, asta făceam, mă liniștea. Asta era o joacă pentru mine. E atât de tristă singurătatea, străbunica a început să plângă. Mama a întrebat-o cum rezistă atât de singură, a zis că singurătatea e mai urâtă decât moartea. Atunci am inteles singurătatea. Singuratea e o boală de care ne îmbolnăvim cu toții, indiferent, mai devreme sau mai târziu, ceea ce e important e să combatem această boală, să acceptăm că o să fim singuri până la urmă și că nu trebuie să ne izolăm așa de devreme pentru că o să suferim. E ciudat, știu, dar acesta e crudul adevărat. Seară frumoasă!
Aparent sufar de boala asta.De Paste am stat si am stat, familie imi e plecata in strainatate, iar eu am ramas singura cu matusa si familia ei care ...iti dai seama ca nu ma prea ingit, sa spun si eu o poveste, ba chiar de de ieri...au venit ceva rude de'ale sotului matusi, le-au pregatit de ttoate, iar cand au ajuns pe mine m-au trimis in camera si mi-au spus sa nu ies de acolo pana nu spun ei ca sa nu deranjez adulti. Oare te intrebi de ce nu le spun parintilor? Pentru ca vorbesc cu ei de 2-3 ori pe luna si sunt monitorizata de ei, si plus acum persoana in care aveam cea mai mare incredere m-a lasat pur si simplu
Promit că eu o să îti fiu aproape și o să te ascult pentru că ai nevoie de sprijinul cuiva (dacă si tu o să vrei, normal). Inteleg că îţi e greu, dar nu ai ce să îi face. Ia-o precum o încercare a vieții sau ceva de genul ^^
O sa ma inchid intr-o camera si o sa arunc cheia, multumesc!
Nu fa asta. Este cea mai mare prostie sa faci asta. Fa ca asa am facut si eu si dupa mi-a parut rau.
Hristos A Inviat!
Invata sa ii ajuti pe altii, sa oferi fara sa te astepti sa primesti, sa stergi unui om o lacrima si sa ii oferi un zambet, sa nu sti ce inseamna plansul, sa ii inveti pe altii ce inseamna rasul, sa fi vesela chiar daca atmosfera din jur uneori e trista, sa fi tu insuti si nu sa copiezi pe altcineva, sa ii multumesti lui Dumnezeu dimineata si seara pentru ca te binecuvanteaza cu urmatoarea bataie de inima si tot ce ai nevoie, sa ii spui ingerului tau pazitor multumesc pentru ca este alaturi de tine.
Sa te bucuri de lucrurile simple si de cele ce nu costa bani, sa ridici o hartie de pe jos si sa o arunci la gunoi, sa ajuti o batranica sa treaca strada, sa mangai un caine sau o pisica care trece pe langa tine...
Sa te bucuri de viata si de fiecare clipa care trece si sa il bucuri pe Dumnezeu facand mult bine altora...
Iisus Hristos te iubeste.
Nu e o idee prea buna. Daca vei face alegerea asta vei regreta candva. Eu sunt inchisa in mine si nu am prieteni, abia am iubit...care si el se enerveaza fiindca nu prea vorbesc si sunt tacuta. Si imi pare rau de asta, dar cand eram mai mica nu am realizat ca m-am inchis in mine, eram pur si simplu retrasa.
Buna
De ce vrei sa te inchizi in tine? Site ul e facut sa ajuti oameni...dar nu cred ca daca ti-as spune cum sa te inchizi in tine ar fi alegerea corecta.
Te putem ajuta in schimb cum sa nu fi deschis cu toata lumea. Ti se pare ca esti citit de toti? Vrei sa fii mai misterios?(nu stiu daca esti fata sau baiat). Probabil ai fost dezamagit ori simti ca nu esti apreciat sau ca nu apartii niciunui loc.
Nu te inchide in tine, doar nu fi,, o carte deschisa pentru toata lumea,,. Toti simtim nevoia sa vorbim cuiva despre problemele noastre, despre reusite sau sentimente. Daca te vei inchide, tot ce vrei sa impartasesti cu ceilalti va ramane in tine si va cauza depresie, vei avea impresia ca nu ai nicio valoare in aceasta lume, ca toata lumea o va duce bine si fara tine si vei continua doar sa existi, in loc sa si traiesti.
Sunt sigura ca ai motivele tale pentru care vrei sa te inchizi in tine, dar incearca sa iti imaginezi cele doua personalitati ale tale: cea de acum si cea inchisa in ea. Gandeste-te pentru fiecare ce are de castigat si ce are de pierdut. Daca ai ajuns la concluzia ca a doua personalitate are mai multe de castigat, ma astept sa vad urmatoarea ta intrebare pe TPU: Vreau sa fiu mai deschis cu cei din jur...cum pot face asta?
In aparenta toti suntem niste fiinte, in esenta suntem oameni. Oamenii comunica, rad, plang, sufera, viseaza, iubesc, urasc, dezamagesc si sunt dezamagiti la randul lor si dupa toate astea, inteleg cu cine pot sa fie mai inchisi si cu cine pot vorbi deschis. Cu toate astea exista si un gram de precautie si in fata persoanelor in care avem incredere. Viata e imprevizibila )
Deci, solutia nu este sa te inchizi, ci sa te cunosti pe tine insuti si pe cei din jur. Sper ca te-am ajutat si ca nu esti serios in a te distanta de lume. Ai grija si o zi frumoasa!
Sunt fata ...si mersi pentru sfat.dar motivul este ca toata lumea ma dezamageste, persoana in care am avut cea mai mare incredere s-a dus
Eu consider ca nu este o varianta buna sa te inchizi in tine.Nu trebuie sa iti ascunzi supararile, sa nu le discuti cu nimeni, nu e bine sa iei singur/singura deciziile atunci cand nu este lucid, cand este prea supat/a.Nu este deloc bine sa iti ascunzi sentimentele.O sa dai in depresie, alte boli psihice.Trebuie sa fii deschis/a, sa spui ce ai pe suflet, sa ceri ajutorul atunci cand este necesar.Este cea mai mare greseala sa taci si sa tii in tine.Vei regreta mai tarziu daca faci asta.Cunosc multe persoane care s-au interiorizat, iar acum sunt depresive, nu pot munci, au copii cu probleme, etc.Un om puternic nu va tine in el, nu ii va fi rusine sa ceara ajutorul altora si nu ii va fi rusine sa spuna ce nu este in regula cu el.