anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

in viitor vreau sa ma fac sofer pe tir in america, am un unchi care are aceeasi meserie acolo, eu acum am 14 ani, si as vrea sa stiu ce studii mi-ar trebui in afara de scoala de soferi(ce liceu, etc), si cum as putea sa ma angajez la asa ceva.multumesc dau fundita, raspundeti la ce stiti.

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ca sofer pe trailer nu ai nevoie de studii, doar categoriile necesare. Atestatele si cardul tahograf le dai in statele unite (nu stiu daca ti le cere), doar in Romania te obliga sa ai atestat marfa si in restul tariilor pe langa categorii iti cere cardul tahograf (daca transporti marfa periculoasa iti cere atestat pentru produse inflamabile).

| Owakey a răspuns:

Bună!

Frate, te maturizezi prea repede, trăieşte-ţi întâi copilăria că după vei avea destul timp să lucrezi! Acum ocupă-te tu de şcoală, de prieteni, prietene, părinţi. Fă-mi mie favoarea asta, nu te gândi la muncă!

Baftă!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce coincidenta si eu vreau sa devin sofer pe tir in America. Am ales America deoarece dupa parerea mea engleza este cea mai usoara limba.

| byancutza a răspuns:

Nu iti trebuie un gen de liceu nici facultate nici nimic tot ce ar conta e sa stii cat de cat limba, traseele, si sa conduci foarte bine dar de abia ai 14 ani pana vei creste vei vedea ca iti vei dori altceva iar meseria de sofer de tir e foarte costisitoare s nu mai ai timp de absolut nimic eu iti zic sa te mai gandesti