| Crym a întrebat:

Ca sa pot deschide o cafenea. De ce este nevoie. Este nevoie sa ai 18 ani, asta e sigur dar eu ma refer la documente. Am in gand sa deschid o cafenea. Nu una foarre mare. Cei de la Constanta, stiu cum arata Brown Cafe inainte. Ei bine, in genul acelabig grin

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand ai nevoie de o firma cu acest obiect de activitate, cel mai bine un SRL.
Primul pas pentru infiintarea firmei este sa mergi la Oficiul Registrului Comertului din judetul tau, pentru rezervarea denumirii firmei. Aici o sa primesti toate informatiile necesare si pot sa-ti faca si actul constitutiv al SRL.

| TheAce a răspuns:

In primul rand esti obligat sa iti deschizi o firma (SRL, SRL-D sau SRL-id), pe care o inregistrezi la ORC din judetul tau. Birocratia e destul de mare, vei avea de mers apoi la alte 4-5 entitati dar ti se va explica la ORC tot ce trebuie sa stii (te costa cam 1500 Ron). Apoi ai nevoie de un buget. O cafenea micuta se poate deschide si cu o investitie de 10.000 Euro (chiar daca o cafenea de succes presupune o investitie de minim 50. 000Euro) + capital circulant. Ai apoi nevoie de de un plan de afacere si de marketing, precum si de personal profesionist: Chelerite, barmani, manager, PR, security (daca ti deschis dupa ora 22.00), precum si OBLIGATORIU un contabil.

| CatalinMihai1989 a răspuns (pentru TheAce):

Boss, cafenea = cafea si NU bar. Daca tu bei cafea la ora 23:00 esti " destept".

| TheAce a răspuns (pentru CatalinMihai1989):

Cunosc cafenele deschise non-stop la fel cum cunosc cafenele deschise până târziu în noapte. Cafenele, unde te duci să servești sortimente speciale de cafea sau chai, în sute de prezentări diferite. Există suficient public pentru ele și la orele târzii, de la cei care vor să se "trezească" după prea multe...licori bahice și până la cei nocturni, care pur și simplu apreciază o cafea bună la orice oră, neaderând la cutume clasice care zic că genul ăsta de băutură se consumă doar dimineața și după prânz happy.