|

Buna TPU! As vrea un job de vara, dar problema e ca am 15 ani. Credeti ca sunt restaurante care angajeaza la 15 ani? Un job de chelnerita cred ca ar fi ok, adica doar ideea asta mi-a trecut prin minte si chiar imi doresc sa strang niste bani. Alte sugestii? Mersi

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Singura sugestie pe care ti-o pot face este sa imparti pliante in magazine si sa le vorbesti oamenilor despre produsele X, Y samd. Mai bine zis sa fii promoter. Am avut o fosta prietena care lucra ca promoter, si conditia era sa aiba minim 16 ani. Din pacate, nu te incadrezi. Si totusi este platit si prost (d.p.d.v personal) - circa 11 lei pe ora. Mi se pare o pierde de timp sincer. Totusi cine doreste sa faca asta, nu il condamn este alegea lui pura.
Alte ocupatii pe langa reprezentant de produse ar fi lucrator la KFC, McDonald's, dar aici recunosc ca nu stiu daca poti lucra chiar daca nu ai 16 ani. Am colegi care lucreaza acolo, dar ei au 16-17 ani. Ideea este ca nu prea ai ca ce sa lucrezi la o varsta ca asta. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti din cautat. Exista si solutii. De exemplu, o fosta colega face manichiura unor femei si primeste 50 de lei, dar nu la vreun salon specific, la ea acasa. Adica practic nu este angajata nici unde, dar ofera spervicii altor persoane in schimbul banilor. Si asta este o solutie, sa oferi un serviciu pentru cineva si sa primesti la schimb bani.

| a răspuns:

Nu știu dacă vei găsi ceva, în general trebuie să ai minim 16 ani.
Oricum poți încerca, nu ai nimic de pierdut.

| a răspuns:

Poți da un anunț pe un site de publicitate că ajuți persoane care nu se pot deplasa, să facă cumpărături, mici servicii în zona, cartierul unde locuiești. Le grupezi sâmbăta.