| Onutzaliviutza a întrebat:

Bună TPU. Sunt persoane aici care au lucrat pe litoral în timpul sezonului, fiind din alte județe? Ce criterii ați îndeplinit? Eu am experienta ca receptionera și camerista și am aplicat pentru câteva locuri de munca pe litoral dar pana acum nu am primit nici un răspuns. Multumesc. Dau Funda

Răspuns Câştigător
| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Da, sunt mulți care merg vara pe litoral la muncă, chiar dacă sunt din alte județe. De obicei, angajatorii caută experiență (cum ai tu ca recepționeră/cameristă), disponibilitate pe toată perioada sezonului (iunie-septembrie) și seriozitate. Unii cer și recomandări sau să știi o limbă străină de bază.

Dacă nu ai primit răspuns, încearcă să suni direct la hoteluri/pensiuni sau să mergi personal dacă poți. Mulți angajează pe loc, mai ales la început de sezon. Încearcă și pe grupuri de Facebook cu joburi pe litoral, acolo se postează des oferte.

Baftă multă!

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Angajatorii aduc personal de prin Asia, in timp ce tinerii noștri nu găsesc de muncă.
Încearcă prin agenții de recrutare.
Pt pensiunile mici poți discuta personal cu proprietarii.
E bine să ai măcar un curs acreditat de ospitalitate. Asta te-ar departaja în fața altor candidați.

| Năsăud a răspuns:

Păi ce criterii.
Te duci singura sau cu prietenul, primiti cazare si o să munciti acolo.
E luna mai si de obicei pe vremea asta sunt formate deja echipele cu care cei de pe litoral vor munci vara asta.
Dacă vrei să ai succes mergi personal si discuta cu angajatorii, negociaza salariul, convinge-i că esti cea mai bună pentru postul pe care-l vrei.
Altfel vei fi chelneriță, poate asa te mai salvezi cu bacsisuri.