Sfatul meu e sa nu te mai intorci in tara, daca nu vrei sa-ti platesti datoria.
Nu ai cum sa scapi, poprirea se aplica pe orice cont al tau. Platesti datoria si gata
Iti inteleg ironia cu toate ca nu e chiar asa. Eu as dori sa o platesc in rate nu sa imi ia ei direct aproape 800 de euro din cont. Am vorbit si cu cei de la Kruk Romania si inca astept sa primesc maine raspunsul lor final daca imi vor aproba cererea de a plati acea datorie in rate sau nu.
Esti in baza lor de date a băncii ca rau platnic de aceea ai poprire pe cont si nu poti scapa de ei, trebuie sa platesti vechiile datorii, si daca iti faci alt cont nu merge deoarece CNP ul este acelasi in toate actele tale.
Exista limite la cat % din salariu se aplica poprirea, cred ca maxim 30% pe EU. Daca ai cumva 2400€ (ceea ce nu e imposibil ca brancardier afara, ai pus-o, se duc toti odata), daca nu maxim 30% din venit.
Daca ai neglijat si le-ai dat "seen" pana au obtinut hotarare judecatoreasca finala, sanatate, nu mai ai ce face, trebuie sa deschizi tu actiune judecatoreasca de imposibilitate de plata (copii, parinti in intretinere, handicapat, tratament, etc) si re-esalonare. Altfel se aplica legea si aia nu au de ce sa se complice cu re-esalonari, acum ca te pot urmari in tot EU si EEC, ii doare la basca, platile cu "bani in mana" sunt tot mai rare si penalitatile se strang, tot te vor prinde la o plata in cont candva.
irina222 întreabă: