| Girly97 a întrebat:

Va rog frumos sa imi spuna cineva daca exista vreo rezolvare! La inceputul lunii mai mama mea a primit o poprire si executorul judecatoresc a trimis cerere si catre banca unde isi incaseaza salariul si catre angajator. In aceeasi zi, angajatorul a raspuns ca se va ocupa de poprire, urmand ca restul salariului cuvenit sa ii virat mamei in contul ei ca de obicei. La sfarsitul lunii a mai primit inca o poprire iar acum cateva zile cand si-a luat mama salariul, a vazut pe fluturas ca angajatorul i-a retinut jumatate din salariu cum era legal insa cand i-a virat cealalta jumatate, banca a mai luat 641lei iar mama mea din tot salariul ei a ramas cu 641lei. A urmat zile intregi de telefonat la banca care a spus ca deja a trimis banii catre executor iar primul executor care spune de cateva zile ca nu a primit niciun ban desi banca i-a trimis lui suma incasata ilegal din salariul care i se cuvenea dupa ce angajatorul i-a retinut deja si al doilea care zice ca sa trimitem un mail si ii va trimite banii inapoi in cont, desi are poprire si desi exista riscul daca unul din cei doi, care au banii ei incasati ilegal sa ii trimita inapoi banca sa ii trimita din nou la executor.
De o saptamana ma tot chinui cu mama sa o ajut sa rezolve problema asta ciudata si nu reusim nimic! M-am cam saturat! Mama totusi nu vrea sa isi incaseze salariul in numerar. Poate sa isi primeasca salariul in contul meu bancar personal care nu este poprit? Alta solutie nu vedem din moment ce ambii executori si-au batut joc de ea si au lasat-o fara niciun ban.
Imaginati-va ca vi se opreste aproape tot salariul si ramaneti cu cateva milioane. Puteti supravietui cu banii astia?! Daca nu, atunci imi veti intelege supararea!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunt 3 posibilitati:
1.Sa primeasca salariul in mana.
2.Sa solicite executorilor ridicarea popririi de la banca.
3. Daca nu se rezolva sa faca o contestatie la executare solicitand anularea popririi de la banca.
Nu cred ca angajatorul ii va vira salariul in contul tau, dar se poate incerca, n-are nimic de pierdut.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca imi amintesc bine (nu stiu daca mai este valabil), totalul sumei retinute (cu executarea, rate in curs, alocatii etc.) poate fi maxim 50% din venitul persoanei.
Daca mai este valabil, atunci trebuie discutat cu ambii executori pentru a stabili suma totala si in parte, care sa se retina de catre banca.
De verificat, prin discutie cu cei doi executori!

| anonim3247 a răspuns:

Este dublă executare silită.

| anonim3247 a răspuns:

Executorii nu aplică ceva când fac executări.

| anonim3247 a răspuns:

Mergi la un avocat că altfel ei așa vor proceda în continuare.

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând, vorbiți despre o proprire cu executor.
Există o hotărâre definitivă judecătorească pentru aceste propriri?
Căci de câțiva ani există legea mediatorilor prin care astfel de situații se pot rezolva pe cale amiabilă, fără propriri, executări.
Cel mai bine este să contactați un avocat care să studieze dosarele acestor propriri, pe care eu le consider ilegale.
Eu am avut probleme cu un împrumut, dar mai ales niciodată, repet niciodată nu am avut proprire. Întotdeauna lunar, reușeam să negociez și să amân data, să dau în rate, respectiva rată lunară.
Este un abuz în ceea ce pățiți!