Da. Chiar am un profit de 175% pe acțiunile de la Meta pentru că am cumpărat multe când erau jos. Realizezi că investițiile în acțiuni presupune să știi ce faci, sa înțelegi piata financiara etc etc
Da dar pe eToro se poate copia de la experți bun pentru incepatori
Se poate, dar nu garanteaza nimeni, iar expertii in general investesc pe termen lung
Da, e foarte ușor să cumperi ce cumpără altul. "A, ăsta a cumpărat Amazon, o să cumpăr și eu Amazon." Simplu.
Dar dacă e atât de simplu, de ce nu câștigă toată lumea miliarde copiindu-l pe Warren Buffett?
Problema este că-i mult mai greu să copiezi comportamentul și disciplina unui investitor adevărat dacă nu înțelegi businessul din spatele acțiunilor pe care le cumperi. Și este și mai greu să te ții de ceva în mod disciplinat pe termen lung (și când spun "termen lung" mă refer la câteva decenii, nu la câteva luni).
Să zicem că iei niște acțiuni, și imediat după ce le cumperi încep să scadă. În prima săptămână cu 3%, în a doua cu 5%, în a treia cu 12%. Poți înțelege de ce scad și dacă au șanse să-și revină? Ai tăria să nu vinzi când vezi că în fiecare zi le scade valoarea? Ba mai mult, ai curajul să cumperi mai multe?
Dacă nu înțelegi cum se evaluează o companie, nu ai de unde să știi dacă în momentul ăla compania este supraevaluată sau subevaluată. Prin urmare, vei face greșeli care te vor costa bani. Iar dacă nu ești pregătit psihic pentru asta, te vor costa și mai mulți bani.
Da, dar trebuie sa intelegi cand a cumparat ala si de ce. Ca poate copii pe unul care a cumparat niste actiuni acum 10 ani, iar tu le iei acum in varful lor de pret si poate nu vor mai creste.
Plus, trebuie neaparat sa ai disciplina de a nu vinde cand intri in panica.
Dictionar financiar: investitie=poti sa pierzi toti banii. Nu e nevoie sa fie nicio escrocherie, nu e nevoie sa fie nimeni vinovat. Pur si simplu asta inseamna cuvantul "investitie".
Nu platforma contează. Contează să ai idee cu ce se mănâncă investitul la bursă. Faptul că altcineva a făcut bani nu înseamnă că vei face și tu bani.
Am folosit eToro, a fost totul in regula. Nu reusisem, in schimb, sa mut criptomonedele din portofelul eToro pe altul. Poate nu ma descurcasem eu sau s-a schimbat intre timp. Pentru tranzactii a fost bun, am primit banii, interfata e prietenoasa. Daca vrei sa il folosesti pentru actiuni, il recomand.
Daca vrei pentru criptomonede, as recomanda Bitcoin Romania. E specializat pentru ele si merge usor sa le trimiti in alt portofel. Si, cel mai important, ai asistenta tehnica rapida in limba romana cu un consultant. Daca esti din Bucuresti, poti merge direct la ei la sediu si te ajuta la orice lucru ai nevoie.
Succes la investit!
Danigj întreabă: