anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca cumpar actiuni pe un broker online (ex.: iqOption trade, eToro...etc dar pe eToro voi face cel mai probabil) impozitul trebuie platit personal? Sau iti retin ei suma de impozitare cand dai windraw?

Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Salariul deja este impozitat in mod automat.
Acei 10% reprezinta impozitul pe veniturile din activitati independente. Daca nu atingi plafonul CASS nu trebuie sa platesti, dar daca il ating sau il depasesti, atunci acei 10% trebuiesc platiti.
Nu stiu exact pe ce pagini scrie ce si cum dar eu, indiferent de suma, daca depaseste minimul, tot 10% platesc.Sau cel putin asa am facut eu si nu cred ca am tratament special.
Platesti mai mult pentru ca tu estimezi aceste venituri si pe anul fiscal in curs si platesti anticipat.Da, nu este corect, dar din pacate asta este situatia.
De exemplu, sa zicem ca tu ai facut pe anul trecut, adica 2020 suma de 30. 000lei din tranzactii forex, deci ai depasit plafonul.Ai timp pana pe 25 mai 2021 sa completezi si sa trimiti formularul 212.In acel formular va trebui sa estimezi si veniturile de pe anul fiscal in curs, adica 2021.Sa zicem ca vei estima o suma egala cu cea castigata anul trecut si vei plati inca 10% aferenti venitului estimat pe anul in curs.Adica 3.000lei reprezentand 10% pe anul 2020 si inca 3. 000lei aferenti anului in curs, deci in total 6. 000lei.
In cazul in care estimarea a fost corecta sau ai estimat mai mult, anul viitor evident ca nu vei mai plati nimic pe 2021, insa daca ai estimat in minus, din clipa in care ai observat ca ai depasit suma estimata in declaratie, ai 30 de zile sa anunti ANAF-ul.
Stiu, nu suna prea bine, insa asta este procedura.Cel putin in cazul sumelor care depasesc plafonul.

57 răspunsuri:
| SpiridusulTuca a răspuns:

Da trebuie platit

| Razvan1000 a răspuns (pentru SpiridusulTuca):

De platit stiu ca trebuie platit cel de 10% pe venit ( sper sa nu fie mai mult ) dar il retin ei automat cand dai windraw sau trebuie tu sa il platesti pe la anaf ( sau il platesc ei in numele tau?)

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Se plateste 10%, iar plata o faci tu catre ANAF.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Citisem undeva ca daca castigi peste salariul minim pe luna ( 2300 lei brut ) dai 20% in loc de 10%. E adevarat? Si impozitul il pot plati in fiecare luna? ( stiam ca trebuie platit la sfarsitul anului dar eu sincer as prefera sa il platesc in fiecare luna din ce am castigat luna aia ca sa ma scap de o grija )

| SpiridusulTuca a răspuns (pentru Razvan1000):

Tu platesti. Mergi pe anaf fa cont si apoi sa imi trimiti mesaj sa iti explic cum calculezi si cum declari. E foarte complicat

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Se platesc cei 10% aferenti CASS numai daca venitul total pe anul fiscal depaseste plafonul CASS, in prezent acesta fiind de 26.760 lei brut, insa pe anul trecut a fost, de exemplu, 24.970 lei brut.
In cazul in care din veniturile independente nu castigi mai mult de 12 salarii minime, nu esti obligat sa completezi declaratia si sa platesti contributia la sanatate.

Problema este ca atunci cand faci declaratia pe venit, trebuie estimata si suma pe anul in curs si din acest motiv suma pe care o vei plati va putea fi mai mare.

Indiferent daca ai pierderi sau castiguri, ar fi bine sa declari asta catre ANAF, deoarece veniturile din aceste surse sunt oscilante.Broker-ul iti trimite o fisa de portofoliu care justifica sumele declarate, iar declaratia si implicit plata se fac anual din cate stiu.

Desigur, nu am cunostinte in domeniul legal si nu stiu cum suna aceste legi. Spun doar din propria experienta si poate ca cel mai bine ar fi sa intrebi direct la ANAF in cazul in care s-au mai facut schimbari in ultima perioada.

| Razvan1000 a răspuns (pentru SpiridusulTuca):

Cont nu fac acum. O sa imi fac dupa ce fsc rost de mai multi bani sa ii bag in ceva actiuni mai mari. Doar ca... 10% pe venit, 5-10% dividente ( asta ti-l retine brokerul online automat nu trebuie declarat deloc ) si inca 10% cass ( casa asigurari sociale sanatate) asta daca o sa am peste salariul minim.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Dar impozitul acela ( 10/20% depinde cu sau fara cass ca dividentele le rerine automat ) se poate plati si online pe siteul lor? ( asa as fi inteles ca se poate ) si am posibilitatea sa platesc in fiecare luna sau trebuie neaparat la sfarsitul anului? Adica daca luna asta am profit ( zic ipotetic ), eu nu vreau sa astelt pana in decembrie sa platesc atunci pentru tot. Asa ca exista optiunea sa platesti in fiecare sfarsit de luna penteu ce ai castigat luna aia?

| SpiridusulTuca a răspuns (pentru Razvan1000):

De ce vorbesti daca habar nu ai? Brokerul retine taxa din tara respectiva adica America prin metoda nu stiu cum. Cauta pe Youtube taxe anaf revolut si primul canal care apare, acolo sa te uiti

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

In cazul si doar in cazul dividendelor, impozitul este de 5% si da, procedura este alta.Acest procent este retinut direct la sursa.Insa situatia se complica in cazul companiilor din alte tari precum Statele Unite, care au un regim fiscal diferit.
Insa in cazul in care nu mai ai alte venituri din care sa platesti catre CASS, atunci va trebui sa platesti si 5, 5% catre acestia.
Si repet, venitul se declara anual si taxele se platesc tot anual.Nu am cunostinte daca se pot plati si in alt regim ca de exemplu trimestrial ori lunar.
Oricum aceste plati nu se fac la sfarsitul anului natural.Declaratiile se fac in prima jumatate a anului in curs pe anul fiscal anterior si se estimeaza pe anul fiscal in curs.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Nu am mai platit impozite deloc pana acum eu personal. Majoritate angajatorilor iti platesc ei in numele tau pe firma. Si nu stiu cum se procedeaza. Daca eu castig o anumita suna pe luna, banii de impozit ce fac cu ei pana la sfarsitul anului? Eventual numai sa imi fac la banca un cont de economii suplimentar si sa pun acolo o parte din ce castig din care sa ma pot asigura ca pot plati impozitele si sa imi mai si ramana. Ex. Daca as castiga 1000€/luna ( zic asta ipotectic ca exemplu) practic impozitul ar fi de 155€ ce datorez la anaf ( 155-200€). Arunci imi permit sa pun sa zicem 500€ in fiecare luna deoparte in contul acela de economii suplimentar ca la sfarsitul anului sa am de unde plati toate impozitele si sa mai raman cu ceva

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Poti proceda cum consideri mai bine.
E una cand angajatorul plateste impozitele si alta sa faci tu declaratia pe venit.
In cazul acestor tipuri de venit, impozitul este pe activitati independente, adica 10%, iar formularul este 212 si il poti completa si online.
Repet, nu am cunostinte legale, vorbesc strict din propria experienta, iar eu platesc anual pentru ca asa stiu ca se plateste.In plus repet, trebuie sa estimezi si venitul pe anul fiscal in curs si acolo treaba se complica un pic si costurile cresc.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Citisem pe net o chestie ca daca ai peste 27600 lei pe an trebuie neaparat platit inca 10% cass ( pe lanaga cel pe venit ). Nu am experienta, dar de curiozitate tu ziceai ca ai completat acel formular 212? Daca da castigi din asta preste 2300 lei pe luna brut? ( ca pe unele suteuri zice clar 10% pe altele zice 20% daca ai peste salariul minim pe luna )

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Tu tot pe eToro ai facut?

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Si doar ca curiozitate aproximativ in medie cam cu cat ai depasit salariul minim intr-o luna oarecare anul trecut?

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Nu am lucrat niciodata cu eToro, iar cu brokeri de genul IQ Option prefer sa nu lucrez, chiar daca sunt seriosi, strict pe motiv ca se supun regulilor CySEC si efectul levier maxim pentru traderi neprofesionisti este de 1:30.In plus, au limitat anumite tipuri de trading.Stiu ca IQ Option iti da posibilitatea sa devii trader PRO insa trebuie sa indeplinesti niste conditii si sa trimiti tot felul de documente care implica si dezvaluirea capitalului tau total si/sau relatiile cu alti brokeri, iar aceste variante nu ma incanta.
Prefer brokeri care se supun altor organisme ce nu depind de ESMA, aceasta fiind responsabila de modificarile uriase aduse in 2018.

In medie a fost depasit cu mult.Din pacate sunt o persoana mai discreta si nu mi se pare in regula sa dau astfel de informatii, insa am depasit destul, ca idee, nici macar nu este o suma apropiata de salariul minim.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Din ce imi spui, inseamna ca esti trader profesionist chiar. Eu am deschis cont demo pe eToro ( demo cu bani falsi 100k $ ) si am bagat 1000$ in Apple si 1000$ in google ( asta asa ca specula mai mult ). Si sincer spun ca pana acum in cateva ore sunt pe minus. Am bagat 2000$ si sunt pe -1.16$. Deci vreau sa spun ca se castiga greu daca nu sti unde si in ce sa bagi bani. Si pentru mine nu sunt bani putini nici nu am banii aia pentru asa ceva. ( am pus cu bani falsi/ bani din cont demo ca sa exersez )

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Oare crezi ca ar fi o idee buna sa fac pe viitor aia cu copy-trader ( sa copiez alti traderi profesionisti in mod automat cu procent din ce fac ei ). Sau sa pun banii in actiuni mari? Ce sfat imi poti da sa castig mult? ( bine acum nici eu nu am asteptari mari la inceput
...da -1.16...) nu stiu tu in ce investesti? In ce tipuribde actiuni sau in ce? Am vazut ca se castiga si pe aur sau pe crude oil bine

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Asta a inceput cand eram in facultate, aveam nevoie sa ma intretin si era dificil sa muncesc in acelasi timp, facultatea pe care am terminat-o fiind una solicitanta. Ulterior, a ramas o pasiune la care nu am mai renuntat si a devenit un venit extra.Profesia mea este cu totul alta si nu are legatura.

Eu prefer perechile de valute si materiile prime.

Un lucru pe care trebuie sa il intelegi este ca banii pe care ii investesti trebuie sa fie niste bani pe care iti permiti sa ii pierzi.Stiu, nu suna promitator, insa asta este adevarul.Nu toate tranzactiile pot fi castigatoare asa ca mai bine pleci la drum cu ideea asta.
Un castig realist pentru inceput este de 10% din suma initiala.In timp, cu cat prinzi mai multa experienta si cu cat ai o suma mai mare pentru investitii, acest procent poate ajunge la 25%.

Sa zicem ca tu faci un depozit initial de 1.000€.La sfarsitul unei luni, e posibil sa ai 1.100€, poate chiar 1.150€ daca vei fi rabdator si vei alege investitiile cu cap.Dar la fel de bine poti avea 1.020€ sau 1.050€.Castigurile oscileaza si pentru inceput, orice suma pe plus este binevenita.
Asta si in cazul in care vei opta pentru un broker reglementat de CySec sau alt organism ce se supune regulilor ESMA si are un efect levier de maxim 1:30 in cazul perechilor de valute sau mai mic in cazul materiilor prime, criptomonede, actiuni etc.
Desigur, un efect levier atat de mic aduce castiguri mici, dar si pierderi la fel de mici in cazul tranzactiilor nereusite.

Cel mai bine, pentru moment ar fi bine sa tranzactionezi pe contul demo si sa prinzi experienta, sa intelegi cum functioneaza totul.
Te sfatuiesc sa tranzactionezi cu sume realiste cu care ai tranzactiona tu in realitate, facand abstractie de sumele uriase pe care le ai in contul demo.Tranzactioneaza strict pe suma cu care ai de gand sa incepi si fa abstractie ca ai mai mult. Daca ai de gand sa incepi cu 1.000€, atunci prefa-te ca aia e suma pe care o ai si limiteaza-te la ea.Intr-o tranzactie nu trebuie sa pui mai mult de 5% din suma totala.De exemplu, daca tu ai 1.000€, fiecare tranzactie nu ar trebui sa depaseasca 50€ investiti.In plus, ar fi ideal sa nu ai mai mult de 3 tranzactii deschise simultan, cel putin pentru inceput.Si din lipsa experientei dar si pentru ca este necesar sa ai o margine libera rezonabila.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Nu o sa ma crezi daca iti spun...dar in momentul de fata eu sunt student la facultate si tocmai de asta vreau si eu sa fac ( nu cred ca e relevant la ce facultate sunt. E una destul de prestigioasa din Romania mai mult nu zic dar nu are lagatura). Problema e alta bani nu prea am abia am cateva sute de euro pe luna ca sa ma intretin eu pe mine. Incerc sa pun cateceva deoparte si sa ma informez

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Doar ca din ce imi spui... 20€ pe luna la inceput profitul minim...

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

De 20€...numai chiria la camin e 50! Nu mai zic altele deci pe luna numai la facultate dau vreo 100€

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Desigur, nu are importanta.Este meritul tau daca esti la o facultate buna.Eu regret ca nu am facut facultatea in Romania din varii motive.Stiu, unii ar da orice sa studieze in strainatate.Eu as fi preferat de mii de ori sa merg la o facultate din Romania.
Asa ca, felicitari!

Daca imi permiti sa fiu sincera cu tine, te-as sfatui sa nu incepi cu sume prea mici, chiar daca unele platforme cum ar fi IQ Option iti permit sa depozitezi chiar si 10€. Sume initiale mici inseamna posibilitati mai ridicate de a pierde rapid, deoarece nu ai marginea necesara pentru a-ti permite oscilatii majore de pret in defavoarea ta, iar brokerii au o limita a marginii la care inchid automat o tranzactie, chiar daca pretul in defavoare a atins acea suma pe minus doar pentru o secunda, ulterior revenindu-si in favoarea ta.De obicei, aceasta suma este stabilita la 50% din capitalul total, dar depinde.
Sa zicem ca tu ai 100€ si investesti 5€ prezicand ca pretul va creste.Pretul, insa incepe sa scada insa pentru ca tu esti sigur ca va creste decizi sa astepti sa isi revina.Pentru cateva momente, are o scadere brusca si pentru o secunda, ajungi la -50€.Broker-ul va inchide automat tranzactia pentru ca si ei se supun unor reguli si legi care specifica asta.Deci ai ramas cu 50€.Tu, insa esti convins ca pretul va creste si decizi sa faci inca o investitie minima.E posibil ca investitia minima posibila sa depaseasca 5% din total si sa te vezi obligat sa faci o investitie de 5€ din nou.Pretul, insa, scade in continuare, iar in clipa in care investitia atinge -25€, adica jumatate din suma totala, tranzactia se va inchide automat iarasi, determinand alta pierdere.
Este inutil sa zic ca va fi extrem de greu sa mai faci ceva cu cei 25€ ramasi.
Desigur, fiecare broker stabileste aceste procente in functie de diversi factori si ar fi bine sa cunosti aceste detalii inainte de a tranzactiona cu bani reali.
In orice caz, orice tranzactie de acest gen va incepe cu tine fiind pe minus.De ce? Pentru ca exista un spread, adica diferenta dintre pretul de cumparare si pretul de vanzare.Indiferent daca tu vinzi sau cumperi, vei incepe cu tranzactia pe minus din cauza acelei diferente, deci ar fi bine sa alegi un instrument cu un spread cat mai mic.
Cel mai intelept este sa te informezi cat mai bine si sa nu investesti bani pe care nu iti permiti sa ii pierzi.O suma nu foarte mare, insa rezonabila ar fi 1.000€ din punctul meu de vedere, insa e adevarat ca eu am lucrat si lucrez cu efecte levier mai mari, efectul levier minim in acea perioada in care am inceput fiind de minim 1:50, in timp ce acum, maxim este 1:30.
Desigur, date conditiile, poti incepe cu o suma mai mica, poate 500€, dar in niciun caz mai mica de 300€.
O alta optiune ar fi sa lucrezi cu brokeri reglementati de organisme din afara Europei care nu se supun acestor criterii si iti permit efecte levier de pana la 1:500 sau chiar 1:1000, insa posibile castiguri mai mari inseamna si posibile pierderi mai mari.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Intr-adevar efectul acela levier este si foarte riscant numai dupa parerea mea efectul levier este pentru inceput doar pentru cei care vor sa riste, sau pentru cei care au timp liber la dispozitie sa examineze graficul de tranzactionare non-stop cateva ore tot timpul cat e deschisa( pui efect levier maxim sibo lasi cateva ore maxim deschisa timp in care nu iti iei ochii de la ea ca sa fi sigur ). Nu am nici cea mai mica cu domeniul asta dar incerc sa invat singur prin acel cont demo cu bani falsi ( mi s-a dat 100000$ bani falsi un cont demo cu care sa exersez pe eToro). eToro se lauda ( inclusiv pe Youtube sunt reclame numai eu cate vad toata ziua ) ca are actiunile cu 0% comision ( asta la actiuni )

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Majoritatea brokerilor au comisioane de tranzactionare 0%.
Insa trebuie sa fii atent la spread, iar graficul va trebui sa il analizezi macar de doua ori pe zi.
Sa iti faci o rutina si sa incerci sa iei ca reper deschiderea sau inchiderea anumitor piete de pe glob pentru a intelege cum impacteaza aceste evenimente preturile.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Imi poti explica de ce eToro mi-a blocat 2 tranzactii deschise fara sa le inchida ( de pe demo )? Am pus acei 2000$ in 2 ( google si Apple 1000 si 1000), si in cateva ore am acum 2.79$ ( putin...foarte putin ). Tranzactiile nu sunt inchise dar efectiv parca le-ar fi blocat. Adica nu mai urca nu mai coboara nu mai misca nimic. Dar ele sunt deschise

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Voiam sa iti trimit un screen-*** sa vezi ce am eu pe eToro acum. Dar vad ca nu se poate trimite poze pe TPU

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Screenshot *

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Asa pare deoarece piata este inchisa la ora aceasta.
Anumiti brokeri opereaza asa, altii merg pe ideea de OTC.Se pare ca eToro merge pe ideea clasica.Insa atunci cand se va deschide, se va ajusta la pretul real.Asta poate insemna o diferenta mica sau o miscare brusca la deschiderea pietei.Totul depinde de conditii.
Trebuie sa iei in calcul mereu conditiile de piata, miscarile si evenimentele mondiale recente. Spre exemplu, e clar ca anuntul facut de Elon Musk in ceea ce priveste Bitcoin va afecta piata criptomonedelor.Bitcoin deja are o pierdere de 365 miliarde de dolari in urma deciziei lui Elon Musk.
Nu tranzactionez criptomonede, insa este un exemplu.
Alt exemplu de evenimente importante sunt rapoartele economice ale marilor puteri, conflicte, alegeri, alt exemplu de actualitate ar fi criza in sanatate si dependenta de companiile farmaceutice etc.

Poti incarca imaginea pe imgur si poti posta link-ul daca doresti.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Multi am vazut ca merg tot asa pe ideea de crestere brusca. Adica: pot sta spre exemplu pana Apple va lansa iphone 13 si va bag 1000$ in Apple atunci ( de la sine inteles ca voi avea profit garantat 99.99% )

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Multi am vazut ca merg pe ideea de crestere brusca. Adica: stai pana ce Apple lanseaza oficial iphone 13 si pui o suma mai consistenta toata in Apple ( daca iti permiti pune cat mai mult ca asta e un exemplu de profit garantat 99.99% deoarece multa lume va cumpara telefonul respectiv...deci profit )

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Scuze am scris de 2 ori ca nu eram sigur daca s-a teimis mesajul dupa am vazut ca l-a pus pe pagina urmatoare

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Spuneai ca preferi pe langa actiuni si perechile de valute si materiile prime. La materii prime m-am gandit si eu la aur si crude oil. ( personal crude oil are cea mai mare crestere. Mai profitabil ca multe altele. Practic crude oil este uleiul crud sau cum i se mai spune benzina/motorina...etc deci cel mai mare profit in asa ceva )

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Nu sti la ce ora se redeschide piata pe eToro?

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Nu tranzactionez deloc actiuni.
Doar valute si materii prime.Insa asta este ceea ce imi place mie. Poate tu te simti atras de alte instrumente.Important este sa le intelegi.Metoda de care spui se numeste "scalping" si poate fi una buna daca inveti sa identifici momentul corect pentru a intra cu o tranzactie.

Piata nu este piata eToro, este piata mondiala, aceeasi pentru toti bokerii si se va redeschide luni big grin
In timpul sfarsitului de saptamana, a catorva ore noaptea si a sarbatorilor legale, piata este inchisa.

Tu la ce suma te gandesti pentru inceput?

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Nu stiu deocamdata nu am bani...am vorbit un un prieten de incredere ( sunt si coleg de munca cu el am incredere ) sa punem amandoi bani si dupa mai vedem.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Aici nu stiu ce sa spun.Banii pot strica prietenii asa ca ar fi bine sa faceti asta cu grija si stabilind niste reguli si limite.
Asta este parerea mea, insa tu stii mai bine cum doresti sa decurga lucrurile.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Crezi ca ar fi util sa apelez la un mentor in acest sens? Am cautat pe google si sunt zeci de anunturi cu consilieri care sunt dispusi sa te invete ce ar trebui sa stii ca sa ai porofituri garantate ( bine chiar garantate nu poate garanta nimeni dar totusi un mentor din ala zic eu ca m-ar putea invata cum sa analizez mai bine graficul si chesti din astea inca si stiu sigur anumite lucruri). Doar ca majoritatea cer niste tarife de nu iti mai vine sa apelezi la ei deloc

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Pai asta nu ar fi un dezavantaj faptul ca in weekend nu pot urmari tranzactiile? adica mie imi arata 2.79$ profit dar daca a scazut foarte mult si eu nici nu stiu...singurul lucru pe care ma lasa sa il fac este la le inchid ( dar nu le inchid ca ii demo si oricum au stop loss )

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Vorbisem mai demult cu unu de la " the pirate trader " care e si mentor pe iq option. Omu la inceput nu imi ionspira incredere dar mi-a aratat dovezi clare si daca era ceva scam nu isi punea toate datele de contact pe propriu site recomandat de multi. El zicea ca daca ii dau 200 euro imi ofera mentorat gratuit pe viata ( in sensul in care pot sa il intreb la orice ora orice nelamurire si ma va ajuta ). Sincer pare de incredere dar sumele ce zice el ca se pot obtine sunt fabuloase. ( zice ca daca stai vreo 3 ore poti face peste 1000 euro in alea 3 ore ) tot cu dovada evident. Doar ca imi este frica sa nu fie prea frumos sa fie adevarat. Adica in felul ala as face 30000 euro pe luna... pun si un link sa vezi siteul lui eu am vorbit si pe whatsapp cu el. http://thepiratetrader.ro/

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Chestia aia cu 2600 euro in 30 de minute nu e fake ( doar ca aia a fost facuta pe alt tip de broker online si dupa ceva timp nu mai platea. Si pe iq option se pot face cu usurinta sumele alea doar cu efect levier maxim. Adevarul ii ca se poate dar cu risc) cifrele reale la risc mic ar fi cam de cateva mii de euro pe luna pe iq option

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Problema cu iqoption este ca nu accepta deloc depunerile/retragerile prin revolut dar daca chiar se poate castiga atata... el pe site spune asta ca sa atraga lumea. Dar cand l-am intrebat eu in privat pe whatsapp a recunoscut ca nu e nimic sigur dar se pot face

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Sa stii ca am citit tot ce ai scris, insa momentan nu am timpul necesar pentru a raspunde asa ca o voi face mai tarziu daca nu este o problema asta.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Problema nu este in niciun caz oricum eu iti multumesc foarte mult pentru informatiile pe care mi le-ai dat

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Imi cer scuze pentru intarziere.
Din cate stiu eu, majoritatea bokeri-lor autorizati si reglementati accepta plati cu cardul Visa/MasterCard, deci cardul asociat contului tau de Revolut ar trebui sa functioneze la fel cum ar trebui sa functioneze cardul Visa ori MasterCard emis de orice banca.
Alte metode populare mai sunt: Skrill si Neteller insa au comisioane destul de mari, transfer bancar (insa dureaza mai mult depunerea) si Bitcoin.
Unii ofera si alte metode de plata, insa majoritatea sunt indreptate catre tarile din America de Sud si Africa.Dar asta se poate verifica inainte de a incepe tranzactionarea.
Verificarea identitatii se face prin trimiterea unui act de identitate si a unei facturi la utilitati nu mai vechi de 3 luni.
In plus, ti se pot cere verificari suplimentare, atat a identitatii cat si a cardului, portofelului electronic etc.

Cat despre acei "guru" ce sunt dispusi sa te ajute toata viata pentru o suma atat de mica precum 200€, iti poti da seama ca este vorba despre o mare teapa.
In primul rand, daca ei ar fi atat de buni, nu si-ar pierde timpul explicand unul si altuia toata viata cum sa faca bani.Ar face el in mod direct investind.Un consultat cu adevarat bun pleaca de la cateva mii de euro si ajunge la cateva zeci, chiar sute de mii.Desigur, vorbim de traderi care au un alt nivel si de consultanti cu adevarat consultanti, nu tepari.
Dar daca tu vrei sa daruiesti cuiva cateva sute de euro, atunci este alegerea ta.
Gasesti destul de multe materiale informative gratuite pe internet, astfel incat sa te educi pentru inceput si sa intelegi cum functioneaza lucrurile, deci te sfatuiesc sa cauti clipuri, articole, sesiuni de trading filmate astfel incat sa te educi pentru inceput fara a pierde bani trimitand teparilor.
O intrebare, din curiozitate, cum mai merg operatiunile pe care le aveai deschise de saptamana trecuta? big grin

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Cand voi vrea sa investesc cu bani reali voi deschide un cont cel mai probabil la raiffaisen bank ( poti depune cash in contul altciiva direct la ghiseu cu doar 15 lei comision pe tranzactie ). Piata nu s-a deschis inca cred ca nu sunt modificari

| Razvan1000 a răspuns (pentru Razvan1000):

Stiu ca prin depunere/retragere prin transfer bancar ajung in mai mult timp banii ( dureaza cam 3 zile in medie in functie de banca si de mai multi factori din ziua respectiva ) dar comisionul de conversie valutara e semnificativ mai mic. Nu stiu exact cat e dar la celelalte metode e mai mare cu mult din ce am inteles. Asa prin transfer bancar conversia ron-usd/usd-ron se comisioneaza cu doar 0.5% ( practic daca depun 1000$ dau la eToro comision de 5$ ceea ce nu mi se pare mult deloc in comparatie cu alti brokeri. Iar la retragere pe langa cei 0.5% de conversie mai dai obligatoriu 5$ care asa se da comision universal de retragere). La depunere e doar 0.5% fara altceva. La retragere repet sa mai da si ala. Practic daca retrag 10000$ as da 50$ comision ( 0.5% ca retrag in cont la curent in lei ) +5$ deci 55$.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Nu spuneai tu ca de luni piata se redeschide? Pai...cum sa iti zic e luni! Si la mine e ca in week-end. Oare la eToro se redeschide la alte ore? ( stiu ca e aceeasi piata doar ca poate eToro opereaza diferit si chiar daca piata e deschisa tu nu poti vedea decat cand deschid si ei ). Poate pana dupa-masa azi o redeschide ca sunt tare curios sa vad si eu ce ii drept

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Am pierdut 11.97$... era pe stop-loss la -10 cam asa si acum cand intru in aplicatie numai vad ca le-a inchis automat ca a scazut sub stop-loss. Deci practic 2000$ investitie si is pe pierdere -11.97

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Am bagat acum 10000$ in Apple tot pe demo da asa ca experiment
( da iti dai seama ca daca fix acum o sa creasca ce o sa ma oftic...)

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Problema cu sumele mari tranzactionate pe demo nu iti vor permite sa ai o viziune clara asupra comportamentului tranzactiilor reale pe care le vei face avand sume mult mai mici.
Dar, te inteleg.Este destul de tentant sa vezi ce se intampla cu banii aia multi, chiar daca sunt doar virtuali big grin
Si cum merge tranzactia? Directia e buna?

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Nu am mai pierdut 20$

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Pai la o suma atat de mare tu pui un stop loss atat de mic?
La 10k invenstitie, ajunge imediat la -20, chiar si la -2000.

| Razvan1000 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Stop loss avea de -100 dar am inchis-o eu manual ca nu crestea deloc

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Razvan1000):

Asta pentru ca pretul are momente de stabilizare.Pentru a merge in directia in care are tendinta, mai intai are mereu momente in care merge in directia opusa ca mai apoi, ajuns intr-un punct de rezistenta sau suport sa inceapa din nou sa mearga pe directia tendintei.

| doctorandus a răspuns (pentru Razvan1000):

Ehh, a juca la bursă e pentru oameni care-și permit să piardă o sută de mii de euro.

| Razvan1000 a răspuns:

Banii din eToro as vrea sa ii retrag pe Revolut. Dar cursul de scrimb usd-ron la ce curs se face? Ca sa stiu cum ar fi mai avantajos. Cum ar fi mai bine sa retrag pe un cont curent in lei ( si sa imi faca ei conversia ) sau sa retrag pe un cont curent in dolari ( tot pe Revolut evident ) si fac conversia eu