| CristinaCristina17c a întrebat:

Dacă împrumut de la bancă 500.000 euro prima lună dau numa 10 milioane și din a doua lună plătesc 15 milioane în câți ani termin împrumutul?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu o sa primesti imprumut in asemenea conditii, ai termina in cca 1.668 luni, respectiv 139 ani numai creditul, netinand seama de dobanda.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu îl termini că nu îți dă nimeni

| johnnny123 a răspuns:

La suma aia împrumutată, numai dobânda pe o lună depășește cu mult 1500 de lei. În concluzie, dacă dai înapoi doar 1500 de lei pe lună, datoria ta va crește, nu va scădea... Adică nu doar că nu o vei termina de plătit niciodată, dar vei datora tot mai mult.

Știu că matematica e grea, dar poate ar trebui să o studiezi puțin înainte de a face împrumuturi (nu că ai putea obține tu vreodată un împrumut de 500.000 de euro).

| VoidEternal a răspuns:

Ca să acoperi o dobanda de sa zicem 7% la suma asta, rata trebuie sa fie de minimum 2900 de EURO. Altfel așa cum zice Johnny nu vei plati niciodată creditul.

Nu știu ce scenarii ai tu in cap cu aia 1500 de lei dar așa cum ți-am mai zis deja, cu rata aia iei maxim 40.000 euro. Asta daca ai salariul de cel puțin 4000 de lei.