| Aldutssss31 a întrebat:

De ce oamenii se multumesc cu salarii asa mici? Salariul ar trebui sa acopere minimul de nevoi(intretinere locuinta, manacare, haine, cheltuieli neprevazute, etc).N-am văzut niciun om cu salariu de 2000 de lei care sa o duca bine singur.Majoritatea au haine sh si foarte putine, mănâncă numai mancare proasta si n-au niciodată bani.In alte tari pana si un gunoier poate trai decent și isi poate permite unele chestii.Un salariu decent inseamna sa-ti permiti sa traiesti fara ajutorul cuiva si sa mai ramai cu câteva sute de lei pentru cheltuieli neprevazute.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Răspunsul e simplu. Pentru ca atat suporta economia tarii. Nu ai calificari si refuzi salariu minim aia e, este altul care nu il refuza.

| romeo78 a răspuns:

Pentru că nu avem sindicatele puternice ca în străinătate!
Am văzut niște comentarii tendențioase pe aici!
Se cheamă supraviețuire, dar ce să știe tinerii de azi, ce au trăit bătrânii, ce pensii mici au. Normal că unii se mulțumesc cu puțin! Pentru ei, acel puțin e lux!
Tinerii să citească arhiva, mai ales în 2010 să vadă ce au făcut sindicatele în România și ce au făcut în occident!
Să citiți despre averile liderilor de sindicat din România și din străinătate!
Apoi, să critice, pe cei care se mulțumesc cu puțin!

| Jassmina a răspuns:

Fiindca multi nu au calificari sau studii superioare, altii nu au experinta sa poate lua joburi bine platite sau functii inalte.
Cei cu adevarat capabili, ajung sa aiba salarii mari, binemeritate, dar dupa ani de munca sau dupa ce dovedesc ca stiu intr-adevar
Din pacate, salariul nu este calculat la nevoile fiecaruia ci CA PLATA pentru munca prestata de acea persoana, la acel loc de munca.
Sunt milioane de tineri care nu muncesc deloc si stau pe spinarea parintilor si bunicilor pensionari, asteptand sa fie hraniti, imbracati, cu bani de tigari si bautura samd, fiindca sunt puturosi si nu au chef de munca, de aceea nu au bani suficienti si de aceea se plang ca nu le ajunge nimic.
Nemuncind, evident ca nu merita nimic, nici macar painea pe care o manaca zilnic si nu si-o platesc.
Uita-te in jur cati nu muncesc dar toti au masini BMW la care dau muzica tare ca bani de benzina nu au ca sa o plimbe. Bineinteles ca-si dau aere de smecheri, sperand sa traga in teapa pe unul sau altul, ca sa faca bani, cosiderand ca munca cinstiat nu-i pentru ei la cat de smecheri sunt, nu la raporat la calificarile profesionale pe care nu le au.
Se pare ca esti mult prea mica sa intelegi cum functioeneaza plata pentru munca prestata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce oamenii se multumesc cu salarii asa mici?
Pentru că nu au altă posibilitate. Și pentru faptul că se mulțumesc. Adică sunt mulțumiți cu ce au.
.In alte tari. Care alte țări? Dar cei care nu își pot permite din alte țări i-au numărat?

| Frank51 a răspuns:

2000 de lei sunt arhisuficienti dacă ai o locuință și nu pui banii pe prostii. Eu am prins salariul minim 900 lei, despre ce vorbim? Am lucrat în fabrică pe 900 de lei acum 5 ani, și tot îmi ajungea. Dacă ești un bun gospodar, îți ajung și 900 de lei și 9000 de lei.

Cu 2000 trăiești lejer și îți cumperi chestii decente.

| AA1CK3D a răspuns:

Cine ti-ar plati un salar mai mare sa zicem macar cu 50%-100% in plus? Suntem in Romania Firmele vin(veneau) aici pentru ca este forta de lucru mai ieftina. Dar de cand s-au dublat salariile si la noi deja incep sa ne evite.
Cum traiam acu vreo 5 ani cu nici 1000 de lei/luna? Cum traiesc alte tari estice cu venit mult mai mic ca la noi?
Oamenii cheltuie cat au, indiferent ca iau 1000-2000-3000 tot nu le ajunge. Faptul ca salariile is mult mai mici ca in vest e clar, dar de aia suntem noi in est iar aia in vest. Degeaba vrei tu sa schimbi lumea, ca nu merge numa asa. Venitul minim se reflecta prin economia tarii. Compari tu Romania cu Ollanda, Germania etc?

| batranulintelept77 a răspuns:

Boss, ma amuzi. Cred ca esti vreun mare norocos care a avut salariu de 4000 lei din prima ori inca nu ai intrat in câmpia muncii si de aceea vorbesti.

Astia 2000 de lei de care vorbim, acum cativa ani erau salariul MEDIU! Adica daca aveai cu 2 la inceput erai bine. Situatia la noi s-a imbunatatit mult, dar nu vrem sa recunoastem, ca ne sta bine ca bocitoare. Acum 7 ani tatal meu pentru munca de paznic castiga undeva la 750 lei. Astazi castiga chiar 1600. Acelasi job. Si se multumeste! Daca nu ai carte si motivatie doar nu o sa te astepti la 5000 de lei. Oamenii isi stiu soarta, tatal meu stie bine ca din cauza ca nu a invatat ca lumea e sortit sa munceasca pe brânci pe bani puțini. Mai bine asa decat sa te plangi. Pana la urma fiecare castiga cat merita, desigur cu exceptia pilelor si nepotismelor.

Gandeste-te ca la un moment dat traiam 5 persoane(2 parinti si 3 copii) pe salariul lui tata de 750 si pe al mamei de vreo 1800(era mare pe atunci, lucra la un institut stiintific). Si rezistam! Intr-o garsoniera, mai modest, dar ne descurcam happy
Iar tu iti imaginezi ca 2000 lei la o persoana singura e imposibil sa se descurce. 2000 singur e lux. Asta daca nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma. Daca iti iei chirie in centru la ap. de 2 camere(desi esti singur) si ti-e rusine sa te vada lumea imbracat cu haine "no name" inteleg ca nu-ti ajunge, dar daca esti cu picioarele pe pamant iti ajunge si mai ai si de economisit!

Apoi chiar nu imi place atitudinea ta, "nu o duc bine pentru ca au haine sh si foarte putine, mananca prost si n au niciodata bani". Boss imi pare rau sa iti zic dar nu e nimic rau in a purta haine SH. Ba chiar e mai ecologic, iar unele sunt foarte misto. Una e sa ai haine rupte si murdare, dar sa ai haine SH nu e nicio rusine, poti arata super. De ce sa arunci banii ca sa iti scrie un nume de brand pe fix acelasi tricou sa platesti triplu?! Iar cu mancarea proasta, nu e asa. Suntem toti de acord ca legumele si fructele sunt cele mai sanatoase alimente, da? Ok, pai sunt de asemenea si cele mai ieftine happy Dar na cred ca la tine sa mananci prost inseamna ca nu mananci miel, curcan, fructul dragonului si sushi. Poti sa mananci foarte bine si fara "delicatese", si poti fi foarte sanatos.

Asa ca ar fi bine sa te pui cu picioarele pe pamant, ca oriunde ai fi anumite munci se platesc prost. Nu poti sa te astepti la salariu bun ca paznic, imachetat de colete sau casier. Mai bine te multumesti si lucrezi la management de buget. Iar voi sclifositii si norocosii, bravo ca aveti salariu mare, daca e pe merit! In schimb daca e pe pile ati face bine sa mai taceti fleaca si sa respectati pe omul modest care isi face un ban cinstit!

| HappyUser a răspuns:

Asa este, nu pot manca icre de culoare, caviar, nu ajung banii sa îmi iau Moet sad

| SpiridusulTuca a răspuns:

Pentru ca nu gasesti in ***, nici cu licenta

| SingleForOne a răspuns:

Aproape toate produsele sunt importate, ceea ce face să coste după prețul normal din țara importată, dar și acomodat după stilul de costuri în general la un anumit produs. La fel și produsele venite de la noi din țară, de la români și firmele românești, trebuie să se acomodeze în jurul prețului standard al celorlalte produse din categoria respectivă. Dacă am tot exporta lucruri incontinuu, mai mult decât am importa, producem și folosim lucrurile noastre, dar avem și resurse incontinuu, atunci va crește valoarea leului față de euro, lire, sau dolari. De aici, toate costurile ar deveni mai ieftine, și multe lucruri ar deveni mult mai accesibile.

| Lilith33 a răspuns:

Din cauza televizorului.