| donarcostica a întrebat:

Am o villa in Bucuresti iar parterul este inchiriat. Sunt 25 de muncitori. Si noaptea au voie in curte pana la ora 22:30. Iar acesti vorbesc. si vorbesc destul de tare. Exista vreo problema? Pot vecinii sa faca reclamatie? Nu a spus nimeni nimic pana acum sau sa se intample ceva sau sa se atraga atentia. Dar vreau doar sa ma asigur. Sunt 3 firme care au inchiriat parterul iar cu toti am contract. Si totul este legal. Villa se afla intr-o zona rezidentiala. Curtea este mare si ei stau noaptea si cateodata asculta muzica si stau de vorba. Dar nu urla sa zici ca mama ce tare vorbesc. dar totusi se aude. Repet faptul ca doar pana la 22:30 se poate sta prin curte. Astept raspuns. STima.

6 răspunsuri:
| WaterDrop a răspuns:

" -Hey, stai cu parintii?
-Nu, cu 25 de muncitori.
-Eiii daaa."

| Raniaa a răspuns:

Buna! Legea spune urmatoarele :
Art. 2
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8, 00 şi 13, 00-14, 00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.
Din punct de vedere legal, dupa cele relatate de tine nu este nicio problema, acum depinde si de cat de zgomots rad si de cat de nasoala a fost ziua lu' vecinu.

| Yon1470 a răspuns:

Daca nu deranjeaza pe nimeni si nu face nimeni reclamatie, nu-i bai mare. Daca deranjati pe cineva si va face reclamatie, veti primi amenda, in functie de gravitatea deranjului si de cat de des se intampla. Daca decide sa va dea in judecata vi se pot impune anumite restrictii, sau chiar puscarie in functie tot de gravitatea deranjului. Sper ca nu-i cazul!

| donarcostica explică (pentru Yon1470):

Nu e un caz atat de sever. da-on colo de treaba ca pana la urma doar vorbesc pe un ton normal. Muzica odata la 4-5 zile si aia data incet. doar ca se aude si nu vreau sa supar vecinii. Am niste vecini foarte ok. Nu am avut probleme niciodat. Doar ca nu vreau sa se intample vreodata asa ceva. Multumesc de raspuns

| Yon1470 a răspuns (pentru donarcostica):

Decat sa ne intrebi pe noi, daca s-ar supara vecinii tai, mai bine ii intrebi pe ei si ai scapat de griji! Eu doar ti-am spus urmarile in caz ca s-ar ajunge acolo.