Nu trebuie sa-i depui ci trebuie sa-i transferi din contul tau in contul vanzatorului printr-un ordin de plata.
N-am de unde sti care este comisionul, fiecare banca are propriile comisioane si mai depinde de faptul daca aveti conturi la aceeasi banca sau la banci diferite, in ultimul caz va fi mai mare.
De altfel afli comisionul de pe site-ul oficial al bancii tale sau intreband la o unitate a bancii.
Si daca ii am numerar si vreau sa ii depun la ghiseu in contul respectivului? Se poate?
Se poate, doar ca va trebui sa declari cum i-ai obtinut.
Da ii poti depune in orice cont, dar pentru tranzactii de genu asta mai mari de 10.000 euro va trebui sa dovedesti provenienta banilor
Ii transferi.
Vei plati comision în funcție de suma transferata.
De ex, daca ai cont BT, plătești 10 lei comision de transfer sau echivalent în Euro.
Sau nu plătești nimic dacă aveți cont la aceeași bancă.
https://www.bancatransilvania.ro/......fizice.pdf
Si daca ii am in numerar, se poate sa ii depun la ghiseu fara sa mai deschid cont?
In întrebare ai scris "am banii acestia in cont"
Depinde la ce bancă îi depui. Unele bănci au comision de depunere, pentru că plătesc un om la ghișeu pentru încasări.
Imi cer scuze acum am vazut, am vrut sa scriu ca ii am in numerar
Se poate. Dar va trebui să completezi o declarație cu sursa banilor.
De regula, daca depui bani in contul altei persoane trebuie sa platesti comision. Comisionul depinde de fiecare banca.
Da, poti sa-i depui, dar trebuie sa justifici de unde ii ai.
Salut! Poți depune banii cash în contul vânzătorului, dar banca te va întreba de unde ai suma și va raporta tranzacția, pentru că e mare. Comisionul diferă de la bancă la bancă, dar poate fi între 0, 5% și 1% din sumă. Cel mai sigur și mai simplu e să faci plata prin transfer bancar, nu cu cash. Înainte să mergi la bancă, sună și întreabă exact ce acte și comision îți trebuie.