Ești chiar neinformat politic! Partidul ala o sa se desființeze în câteva ani la fel ca sos și pot! Oricum încă o data în spun! Tu n-ai fost în stare sa îmi spui de ce crezi ca eu vreodată as fi fost de partea lui guru când eu nici nu știu bine cine este! Tu te-ai luat de mine prima data anul trecut în decembrie când am spus ca vor fi proteste după anularea alegerile și ca ar fi mai bine sa le interzică deoarece sunt instigatori la ura! Dar cum tu nu ai fost în stare înțelegi ce vreau sa spun, m-ai făcut rusofila imediat, când eu nu am zis niciodată ca m-aș fi dus la protest pentru guru! Asta este analfabetism funcțional
Acum 1 minut | LisaJulie explică (pentru J0B0MAT):
Copil. Tu m-as jignit și mai acuzat prima data fără motiv!
Ăsta a fost răspunsul tău, l-am copiat exact că poate ți-l schimbi, care reflectă cât de suveranist scrii. De asta te-am acuzat că prin scrierile și jignirile tale, te asemeni cu suveraniștii.
Lisa, ar trebui sa stii ca opinia publica nu are o diploma in Drept.
Legat de persoanele ce vor sisteme de ultima generatie confunda un vin regal cu "cel din jos",
Cum sa compari Romania ce, de prin 2015 a ajuns sa se modernizeze mai rapid fata de vestul europei, unde acestia mereu au fost in pas cu modernismul datorita unor istorii vaste in tehnologie si dorinte de expansiune. Cand au fost stramosii românilor un imperiu fata de Francezi, Spanioli, Germani?
Lăsând retorica deoparte, in orice sistem de guvernament majoritari au fost oamenii simpli, cu mai putina educatie sau intelegere, tot acesti oameni au distrus dinastii prin ghilotina sau rasturnari de guvern, evident, condusi de oameni mai mult sau mai putin influenti, dar mereu, puterea a stat in mainile celor multi.
Pe scurt, la orice subiect vor fi cel putin 2 tabere, iar din aceste 2 tabere vor putea aparea alte tabere si tot asa, nu este nimic de facut daca ne gandim la democratie si decat sa ne devenim si noi o alta tabara, cred ca nu ne este benefic sa ne implicam in problemele de la Bucuresti, au cei de acolo suficienta carte pentru a rezolva situatia, iar daca nu, se vor naste noi "eroi" ai poporului
E de mult problema asta... prea complicat sa inteleaga inflatia tzugulanul de rind. Si mai trist e ca acum cursul real al EUR e cam 7-8 lei. Cum deduci asta? Simplu - compari preturile in eur din vest cu cele de la noi, apoi iei in calcul erodarea puterii de cumparare in ambele cazuri de-a lungul unei perioada. Un pic mai jos, o scriere pe tema asta - merita citit.
---------------------------------------------------
1€ nu mai e 4.7-5 lei de cativa ani. Il tot tine Isarescu sub control. Cat e cursul real? Pai ia preturile medii la o gama de produse de baza, imparte la cursul de azi si vezi cum se compara cu preturile medii dintr-o tara UE, gen ES, IT. Sunt preturile medii (in eur) ale produselor vandute in RO cu 15-20-25% mai mari decat in aceste tari?
Daca da, scade pretul in eur al produselor romanesti pana ajung cu 5-10-15% sub pretul produselor din tarile respective. Acum iei pretul actual in lei al produselor din RO si-l imparti la pretul in eur obtinut dupa reducere, conform celor de mai sus.
Daca obtii 6.5-7 lei/€ ai obtinut, aproximativ, cursul leu/€ corect.
Cum am ajuns aici?
Odata din inflatia monedei € de la pandemie incoace, inflatie compensata nesemnificativ din cursul leu/€ de catre BNR din 2020 incoace.
Dar cel mai mult din sutele de mld de lei aruncate anual in salarii si pensii, fara nicio acoperire economica, cu o lipsa criminala de discernamant, de catre guvernarile succesive PSD din 2020 incoace, mai cu seama din perioada Ciolacu.
Cand lumea intreaba, dar de unde deficitul enorm bugetar, unde au disparut banii, cine i-a furat?! Raspunsul corect este: vreo 70% din deficit e in buzunarul vostru, al rudelor sau vecinilor vostri. Majoritatea, angajati publici, dar si la angajatii din privat pentru ca si acolo patronii au fost nevoiti sa umfle artificial salariile fortati de debandada din salarizarea la stat. As simple as that.
Faptul ca asa se naste o inflatie galopanta care roade rapid aceasta „bogatie" nemeritata e doar dovada ca legile economiei actioneaza firesc si implacabil sa corecteze aberatiile atunci cand politicienii scapa scroafa din cotet. Cand lasi robinetul deschis la maxim zile intregi, iti asumi inundatia, stricaciunile si deranjul aferente.
Cand va ajunge cursul la valoarea reala 6.5-7 lei?
Cand BNR nu-l va mai putea tine pentru ca robinetul de intrari de euroi in economie isi va micsora semnificativ debitul sau Romania va suferi o catastrofa care ii va afecta capacitatea de rambursare pe termen mediu si lung.
De acord cu tine.
Iar masurile sunt chiar blande, veniturile sunt deja decente, si inca sunt in urcare.
Oamenii care se plang toata ziua, nu prea au chef sa lucreze.
Traim niste vremuri chiar foarte bune, in comparatie cu ultimele 5 decenii.
Și eu ma întreb cum de au atâta timp sa protesteze zilnic atâtea ore
Octavian199 întreabă:
amaleea întreabă: