| Andruino a întrebat:

-Acum ceva timp m-am apucat sa invat sa desenez. Vreau sa invat sa fac un portret si nu prea gasesc tutoriale. Ma ajuta cineva?

5 răspunsuri:
| Biggiesan a răspuns:

Nu se poate sa nu gasesti pe internet! Scrie in engleza, in alte limbi. Poti sa-ti cumperi si carti din domeniul tehnicilor de pictura. Si eu m-am apucat de curand de desen si pictura si toata ziua urmaresc tutoriale.Succes!

| InYourMind a răspuns:

Așa se, YouTube nici nu are tutoriale...nici Google nu știe ce-s alea...

| SpiridusulTuca a răspuns:

Draw mix paint pe Youtube

| AnywayTheWindBlows a răspuns:

Prima si prima data ai nevoie sa stii macar cum functioneaza asa in general perspectiva( iar asta deoarece ii baza la tot, tot ce vezi tu se supune perspectivei, iar tu ar trebui sa intelegi macar chestiile de baza). Mai apoi poti trece sa inveti metoda lui Loomis, niste Reilly Rhytms, si optional planurile capului lui Asaro( de asemenea, n-ar strica nici studii legate de muschii fetei si cum actioneaza acestia, ori despre craniul uman si variatiile lui). Chestiile astea, daca te folosesti de referinte, merg si cu cateva masuratori pe ici colo( cauta "comparative measurement" si "sight-size method", is multe alte metode de a masura proportii), insa sa nu devii prea dependent de asa ceva. Tu trebuie sa-ti intelegi subiectul si a-l reconstrui pe foaie, nu a-l copia din ochi si masuratori, caci altfel nu vei fi capabil sa creezi fara poze de referinta( care sa fiu sincer, ii un handicap pe care multi artisti il au, isi inteleg subiectul in materie de linii si masuratori pe un plan 2D, ci nu 3D cum ar trebui). Dupa ce ai o oarecare intelegere legata de chestiile astea doua( perspectiva si constructia capului uman), poti trece la a invata cum sa le dai volum prin umbre si lumina. Dar, nu sari direct la a pune umbre pe portrete, practica cu forme de baza precum sfera, cilindrul, cubul, etc. Caci astea si combinatiile lor le regasesti in mai tot ce misca si nu misca, numai ca in functie de caz mai trebuie sa le rotunjesti cateodata pentru a fi mai organice.
Te intrebi de unde poti invata toate astea? de pe internet, caci e plin. Problema este ca de multe ori( mai ales cand esti la inceput), mentorii si tutorialele astea bune is eclipsate de o gramada de cacaturi. Is la greu Gigei care nu stiu sa faca un cerc cu mana libera dar totusi ei posteaza fel si fel de "tutoriale" despre cum sa desenezi nu stiu ce si nu stiu ce... Dar deviez de la subiect, asa ca revin... Lucrurile astea le poti invata de la Proko, Marshall, Moderndayjames si multi altii. Daca intri pe canalul lui Proko, este imposibil sa nu dai de alte persoane de la care poti invata ceva!

| Andreeeush3369 a răspuns:

Hei,te pot ajuta