| LisaJulie a întrebat:

Care e treaba cu numărul atât de mare de mame moarte în basme și povesti?' Și de cele mai multe ori mama nu este menționată ci doar tata! Care sa fie cauza?

9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Basme,caci in realitate "cenusaresele" autohtone ajung prin tari straine, fac tot posibilul sa devina din sarace veritabile dame de lux si isi intretin si mamele cu banii luati de la sponsori!
iar titlul de basm "fata mosului" exista raportat la genul de femei mentionat in randurile de mai sus, insa in acest caz particular acest termen nu face referinta la vreun basm ci la faptul ca fata de 22-25 de ani se casatoreste cu un mos de 80 de ani pentru ca acesta are avere asemanatoare cu cea a lui Ion Tiriacwinking

nota: tratati ca un pamflet mesajul meu, m-am referit strict la acele femei care au facut compromisuri ca sa ajunga sa aiba un trai bun! nu este parerea mea generala despre toate femeile!

| Furnicuta000 a răspuns:

Pt ca sunt foarte vechi, de sute de ani si probabil femeile mureau mai des ca barbatii. Sa nu mai zic ca nu se folosea/nu exista protectie si ramaneau des gravide si exista multe complicatii la o sarcina sau nastere iar tratamentele erau aproape inexistente.
Mai e si explicatia ca era mai convenabil sa fie prezent in poveste un tata decat o mama pentru ca se considera ca tatal e mai puternic

| StoicAnalysis a răspuns:

Ce fel de basme ai citit? Ca nu suna foarte ok laughing

| ioana748 a răspuns:

Pai, altfel nu ar mai fi povestea. Cand o mama este prezenta, copilul nu este vulnerabil si supus atator incercari.

| Lupică27 a răspuns:

Chiar nu stiu in care basme e asa, lumineaza-ma si pe mine.

| LisaJulie explică (pentru Lupică27):

Alba ca Zapada, Cenușăreasa, Hensel și Gretel și la noi Fata Babei și Fata Moșului! În Harap Alb și Prâslea cel voinic mama nici nu e menționată, nici în Aladdin din 1001 de nopți

| Lidia09 a răspuns:

Păi astfel fata crește pe cont propriu, este independentă, face singură toată treaba crește gospodină și o femeie bună. Dacă ai observat că fiecare personaj principal din basme a avut o mamă bună care până să moară a reușit totuși să-i de-a ceva învățături. După gingășia și bunătatea mamei care s-a stins cu vremea așa crește copilul, luând aminte la învățături.
Sincer nici eu nu înțeleg de ce în povești mamele ar trebui să moară, poate că nu sunt așa importante în conținutul poveștilor și deja conținutul a fost conceput ca să captiveze publicul de aceea nu se mai poate de schimbat nimic. Așa sunt poveștile la urma urmei. Poate creatorii de povești nu au s-au gândit la o poveste în care să se potrivească o mamă.

| LisaJulie explică (pentru Lidia09):

Cam toate basmele sunt la fel!