| kassy86 a întrebat:

Care sunt semnificatiile numerologice ale cifrei sapte?

Răspuns Câştigător
| LuS[z] a răspuns:

Dupa cum se stie, numarul sapte corespunde celor sapte zile ale saptamanii si celor sapte planete. De asemenea, el mai corespunde si celor sapte trepte ale desavarsirii, celor sapte sfere sau trepte ceresti, celor sapte petale ale trandafirului, celor sapte capete ale cobrei de la Angkor, celor sapte ramuri ale copacului cosmic si sacrificial al samanismului.

Creand lumea in sase zile, Dumnezeu se odihneste in cea de-a saptea si o transforma in zi sfanta. Odihna din ziua a saptea marcheaza un legamant intre Dumnezeu si om.

Saptele simbolizeaza desavarsirea lumii si implinirea vremii. Potrivit sfantului Augustin, el masoara timpul istoriei, timpul peregrinarii omului pe pamant. Daca Dumnezeu isi ia o zi de odihna, arata sfantul Augustin, el o face deoarece vrea sa se deosebeasca de creatie, sa fie independent de ea si sa-i ingaduie sa se odihneasca intru el.

Pe de alta parte, prin numarul sapte, care indica odihna, incetarea lucrului, omul insusi este chemat sa se intoarca spre Dumnezeu si sa se odihneasca intru el.

Numarul sapte este apare foarte des in Biblie: candelabrul cu sapte brate; cele sapte duhuri care se odihnesc; cele sapte ceruri unde stau cetele ceresti; Solomon a zidit templul in sapte ani.

Sapte este cheia Evangheliei dupa Ioan: sapte saptamani, sapte minuni, Hristos spune de sapte ori �Eu sunt�. Cifra sapte revine de patruzeci de ori in "Apocalipsa": sapte peceti, sapte trambite, sapte cupe, sapte vedenii etc. Cartea este alcatuita din serii de sapte. Aceste numar mai desemneaza aici si imaginea si implinirea unui rastimp (creatia in "Facerea"), a unei perioade, a unei ere, a unei faze, precum si implinirea harurilor daruite de Duhul Sfant Bisericii.

Numarul sapte in traditiile lumii

Numarul sapte apare, sub diverse forme si sensuri in multe traditii ale lumii.

La mayasi, ziua a saptea era sub semnul jaguarului, intruchipare a fortelor launtrice ale pamantului. Aceasta zi era plina de fast.

In Islam, sapte este un numar fast, un simbol al desavarsirii: se vorbeste de sapte ceruri, sapte taramuri, sapte diviziuni ale iadului, sapte porti.

Tatarii din Altai se mandresc cu sanctuarele lor de bastina, folosind expresia �Tara mea cu sapte porti si apele mele�.

Pentru turco-mongoli numarul sapte este un numar sacru si cosmic, dupa cum arata Jean-Paul Roux.

In Maroc, femeile sterpe isi infasoara cingatoarea de spate ori in jurul trunchiului anumitor copaci, apoi o agata de una din cele sapte funii legate de acestia.

In Siria, o fata care nu-si gaseste petitor exorcizeaza influentele rele care o impiedica sa se marite scaldandu-se in mare si lasand sa-i treaca pe deasupra capului sapte valuri. Podoabele femeii sunt in numar de sapte.

Pentru ca unui mort sa i se ierte pacatele, trebuie trase sapte linii peste mormantul lui. Dupa inmormantare, participantii se indeparteaza sapte pasi de mormant, apoi fac sapte pasi spre el. Se crede adesea ca sufletul mortului ramane in preajma mormantului vreme de sapte zile.

In India, traditia hindusa ii atribuie soarelui sapte raze: sase corespunzand directiilor spatiului, iar a saptea centrului. In stiinta Yoga se cunosc sapte centrii subtili de forta, numite "chakra". De asemeni, unele texte musulmane leaga cele sapte sensuri ezoterice ale Coranului de cei sapte centrii subtili ai omului.

Si in Africa, numarul sapte este un simbol al perfectiunii si al unitatii. La dogoni, saptele suma a numerelor patru (simbolul feminitatii) si trei (simbolulul barbatiei), reprezinta perfectiunea omeneasca.

Numarul sapte, suma a numerelor patru si trei, este semnul omului intreg, cuprinzand cele doua principii spirituale polar opuse. Sapte este semnul lumii complete, al creatiei incheiate, al cresterii naturii. El este si expresia Cuvantului Desavarsirii si deci al unitatii originare.

Numarul sapte, numarul omului desavarsit, al omului pe deplin realizat, este numarul ce corespunde androginului ermetic.

5 răspunsuri:
| kinkyk a răspuns:

In credinţa creştină în evul mediu, cifra şapte simboliza liniştea, milostivirea şi pacea, aceasta era interpretată şapte fiind suma dintre cifrele trei (care reprezenta pe Dumenzeu) şi cifra patru (simbolul celor patru elemente, patru vânturi, sau cele patru puncte cardinale). Cifra apare frecvent în basme ca „Albă ca zăpada", sau „Cele şapte minuni ale lumii", „Cei şapte arhangheli", „Zilele săptămânii", „Facerea lumii".

In numerologie, cifra şapte mai reprezinta:
-Cele 7 păcate de moarte (Avariţia, Invidia, Mânia, Aroganţa, Desfrâul, Beţia, Lenea)
-Cele 7 virtuţi (Dragostea, Credinţa, Tăria sufletească, Speranţa, Inteligenţa, Cumpătarea, Dreptatea)
-Cele şapte coline ale Romei (Aventin, Caelius, Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin)
-Cei şapte regi legendari romani (Romulus, Abcus Martius, Numa Pompilius, Servius Tulius, Tullus Hostilius, Tarquinius Prisens, Tarquinius Superbus)
-Cele şapte minuni ale lumii antice (Piramidele, Colosul din Rodos, Templul din Ephesos, Grădinile Semiramidei, Statuia lui Zeus din Olimpia, Farul din Pharos, Mormântul din Halikarnas)
-Cei şapte înţelepţi din vechime (Bias, Solon, Chilon, Thales, Pittakos, Kleobulos, Periander)
-Cele şapte fiice ale lui Atlas (numite Pleiade)
-O săptămână este compusă din şapte zile
-Cele şapte note muzicale: do, re, mi, fa, sol, la, si
-Cele şapte culori ale curcubeului: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet
-Buburuza (gărgăriţa, lat. Coccinella septempunctata) are şapte puncte pe elitre
-Constelaţiile Carul Mare şi Carul Mic sunt formate din câte şapte stele

http://ro.wokipedia.org

| pep a răspuns:

Cifra sapte are mai multe semnificatii, insa, in principal, reprezinta desavarsirea. Biblia incepe cu 7 cuvinte, restul raspunsurilor sunt completate si transmise deja de ceilalti colegi utilizatori.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vibratia Nasterii 7

Caracter – Personalitate
Cifra 7


Ca numar magic reprezinta momentul in care omul isi depaseste conditia terestra si isi poate indrepta privirea catre necunoscut, cautand perfectiunea spirituala. Vorbeste de profunzimea interioara de care fiinta umana are nevoie pentru a putea patrunde in tainele sufletului, de legatura sa cu universul.

Persoanele nascute sub semnul acestei Vibratii sunt inspirate si receptive. Este bine sa aiba incredere in presentimentele lor, intrucat dispun de forte psihice deosebite, de o intuitie mai puternica decat a altora. Sunt filosofi innascuti, preocupati mai mult de latura spirituala a vietii. Profunzimea gandului, a intuitiei si a spiritului ii distanteaza de restul indivizilor - nelinistiti si interesati indeosebi de aspectul material al vietii.

Sunt studiosi si analitici, dispun de resurse si capacitati mentale deosebite, de aceea interesul pentru acumularea continua de noi cunostinte se manifesta timpuriu. Au un spirit de observatie foarte accentuat si o curiozitate ce nu cunoaste limite. Nu vor inceta niciodata sa caute perfectiunea, frumosul, adevarul si "de ce"-ul lucrurilor. Aproape intotdeauna aceasta anevoioasa peregrinare intre adevar si intelegere ii determina sa devina lectori pasionati.

Precauti, cumpatati si uneori rezervati, detesta izbucnirile temperamentale, opuse firii lor retrase, careia singuratatea niciodata nu-i dauneaza, dimpotriva, deseori cauta si se bucura de ea, pentru ca sunt constienti de faptul ca izolarea le aduce bogatia spirituala. Nelinistile metafizice ii indeamna la meditatie - asupra misterelor existentei, asupra rolului pe care-l joaca omul in univers - de aceea, prin singuratate, se regasesc pe ei insisi, mai puternici si mai tari.

Prezenta lor demna, rece, distanta, indeparteaza orice miscare de apropiere, fiind catalogati drept orgoliosi,vanitosi si antipatici. Insa, adevaratul motiv al comportamentului lor sta in faptul ca, putand fi foarte usor raniti, datorita extremei sensibilitati, adopta instinctiv o masca de indiferenta, care le permite sa-si ascunda emotiile si, implicit, sa-si apere intimitatea.

Originali, creativi, orgoliosi, individualisti si independenti; atat de independenti incat le vine greu sa primeasca un sfat sau un ajutor din afara. De aceea Numarul 7 isi va urma propriile idei pana la ultimele consecinte, fara sa tina seama de parerea sau judecata celorlalti. Va avea intotdeauna curajul sa nu cedeze in fata altor opinii, aparandu-si credinta.

Atrasi de tot ceea ce inseamna "mister", sunt interesati de cunoasterea civilizatiilor vechi, a religiilor, stiintelor oculte si a parapsihologiei. Cerceteaza, studiaza si citesc, fara intrerupere. Datorita cunostintelor acumulate, sfaturile si intelepciunea lor sunt foarte apreciate. Desi nu-i preocupa castigurile materiale, nici renumele, deseori reusesc sa ajunga oameni distinsi, invaluiti intr-o popularitate care insa ii stanjeneste, pentru ca ii indeparteaza de singuratatea la care tin atat de mult. Pentru a-si regasi linistea sufleteasca trebuie sa petreaca cat mai mult timp in mijlocul naturii (aici pot medita, se pot regasi pe ei insisi), de aceea ii incanta calatoriile, indeosebi in locurile linistite si izolate. ocolesc aglomerarile si marile evenimente sociale, preferand tovarasia celor care au interese comune cu ale lor.

Stiu sa asculte, dar detesta palavrageala, nu le place sa aiba de a face cu oameni josnici, dar ca prieteni sunt loiali si corecti.
Tinzand excesiv spre perfectiune, poseda un spirit ales, care nu accepta jumatatile de masura. Numarul 7 va dori intotdeauna "ce este mai bun din foarte bun", de aceea isi cer lor insisi aceasta desavarsire, stabilindu-si norme comportamentale, idealuri si scopuri uneori imposibil de realizat. Neindreptate la timp, pot genera tot felul de complexe si frustrari.
Fara indoiala ca vor cunoaste esecul daca vor ceda laturii negative a acestei Vibratii. Ca reactie la imposibilitatea de a se adapta la realitate, vor recurge la alte mijloace: alcoolul, drogul, sex, inselaciunea, pentru a se putea sustrage problemelor vietii cotidiene.

2. Profesie - posibilitati economice

In plan profesional sunt capabili sa castige cu usurinta increderea colegilor, fiind admirati pentru cultura si cunostintele lor dobandite prin lectura, studiu, cercetare si analiza. Rareori Numarul 7 isi va petrece timpul liber participand la serbari sau reuniuni sociale. Va prefera, in schimb, singuratatea in care sa-si cultive spiritul.

Simtul esteticului si al frumosului ii permite evidentierea in toate laturile aspectului decorativ, interior sau exterior, cat si in cadrul scolilor de belle-arte, in moda sau coafura. In muzica, succesul le va fi asigurat mai degraba ca interpreti decat ca si compozitori.

Minte patrunzatoare si analitica, rationamentele stralucite il ajuta sa descopere, sa creeze, sa se perfectioneze in diferite domenii ale stiintei, cercetarii si inventiei.

In medicina se vor face cunoscuti ca psihologi si psihiatri. Nu mai putin, invatamantul le va aduce importante realizari, indiferent de ramura in care vor profesa.

Pot deveni celebri ca poeti, romancieri, dramaturgi, eseisti, scenaristi si critici literari, pentru ca isi transpun ideile pe hartie cu mare usurinta. De aceea, orice activitate legata de cuvantul scris le este la indemana: librari, bibliotecari, arhivari, colectionari.

Deseori sunt pasionati de cercetari arheologice, geologice, fizice, sau de munca in mine sau metalurgie, de minutiozitatea bijutierului sau a expertului in cunoasterea pietrelor pretioase. Dragostea pentru natura le va prilejui contactul cu o serie de profesii precum cea de: agricultori, naturalisti, horticultori, floricultori, padurari, tamplari, ebenisti sau marinari, ofiteri navali, navigatori solitari. Daca nu pot calatori ei insisi, vor fi multumiti sa planifice calatoriile altora, ca functionari in birourile de turism sau ghizi.

Pot obtine rezultate pozitive in posturile de conducere ale agentiilor matrimoniale, ca impresari artistici, promotori ai afacerilor.

Ca functionari, sunt responsabili si constiinciosi, dar permanent vor manifesta un anumit grad de independenta. Ca sefi sau patroni, vor gasi greu acei subalterni care sa corespunda nevoii lor de perfectiune, pentru ca, nu le place sa-si impuna propria parere, nici sa-i comande pe altii.

Neinfluentat de alte Vibratii, Numarul 7 este cel mai putin materialist din intreaga scara numerologica. Aspectul financiar este important numai in masura in care va asigura suma necesara pentru un trai confortabil, pentru ca sunt persoane rafinate si cu gusturi alese. Simpla idee de a avea bani nu-i va preocupa, nici nu vor face o obsesie din ea.

3. Dragoste - afinitati

Visatori, emotivi si sensibili, devin timizi si introvertiti in probleme sentimentale, din cauza profunzimii sentimentelor lor. Traiesc intens dar le este aproape imposibil sa-si exteriorizeze emotiile, sa si le exprime prin cuvinte - de aici si necazurile din viata lor. Deseori sunt etichetati ca niste indivizi frigizi si indiferenti. In realitate, insa, orgoliul ii impiedica sa-si arate latura vulnerabila a interiorului lor.

In principiu, un alt 7, un 4 sau un 9 sunt cele mai apropiate numere de ei: cel dintai fiindu-i replica exacta; Numarul 4, prin notele comune: este serios, linistit, rezervat si chibzuit, ca si un 7; iar un 9, prin intuitia si puterea de atractie, prin curiozitatea si setea de perfectiune spirituala care il anima. Numai alaturi de aceste Numere, 7 poate patrunde tainele sufletului.

Desi Numereel 3 si 5 confera entuziasm si vitalitate, cu timpul devin extenuante pentru un 7 care nu se impaca cu agitatia, nesiguranta si aparenta lor frivolitate.

Teoretic, Numerele 1 si 8 sunt prea agresive si indraznete, dar, pentru ca sunt stralucitoare, eficiente si de cele mai multe ori biruitoare, Numarul 7 este dispus sa tolereze eventualele discrepante. Nu trebuie sa uitam ca aceasta persoana admira si respecta talentul si inteligenta.

Desi un 2 sau un 6 cunoaste putine probleme in convietuirea cu alte numere, legatura cu un 7 nu este totdeauna binevenita. Placute, sensibile, tandre si dragalase, atat 6 cat si 2 au nevoie de un permanent stimul, de o continua manifestare de afectiune, pe care un 7 nu i le poate oferi; ceea ce le face sa se simta nefericite si nemultumite. Pe de alta parte, Numarul 7 nu suporta lacrimile, reprosurile sau tacerea incapatanata.

4. Altele

Planeta: Luna, Neptun
Piatra: Ametist
Metalul: Zinc, Staniu
Semnul zodiacal: Peste, Fecioara
Ziua favorabila: Duminica, Luni
Culori: Albastru, argintiu, gri si culorile pastelate
Numere norocoase: 7, 1, 5

Personalitati: Frantz Liszt, Greta Garbo, Voltaire, Marcel Proust, Edgar Allan Poe, Nietzsche, Dostoievski, Stendhal, James Dean, La Fontaine, Montesquieu


Pentru modalitatea de calcul a Vibratiei Nasterii cititi Tipologiile umane din perspectiva numerologica

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Întrebări similare