|

Ce presupune facultatea ASE Cibernetica (ore, dificultate)si dupa absolvire cam unde te poti angaja si pe ce salariu fara master?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ase Cibernetica presupune nivelul de mate-info si programare care ii trebuie unui programator de nivel mediu intr-o firma care asista partea economica a ei (de aia te invata si cateva materii de economie. Pe cand altfel un simplu programator care ar trebui sa implementeze si sa lucreze cu softurile economice si cu bazele de date, iar fi mai greu sa se plieze pe ce vrea firfirma de la el, dar n-ar sti si cateva notiuni bune de economie. ApApoi, te mai invata si cum sa eficientizezi profesul economic si fluxurile de venit si productia dintr-o firma prin diferitele tipuri de matematica si info pe care o sa le faci.
Legat de matematica, o sa faci Algebra si Analiza Matematica la fel ca in liceu, doar ca putin mai avansate si centrate pe economie si se astepta sa stii ce s-a predat in liceu la ele, o sa mai faci Statistica si Teoria probabilitatilor, o sa mai faci Gestiunea financiara a intreprinderii si Econometrie, 2 materii care implica mate la greu, pentru ca ti se predau metode de modelare a situatiilor economice cu ajutorul matematicii, asta include functii derivate, integrale simple, duble, limite de functii, matrici si multe altele. Gestiunea costurilor si probabilitatile in previziunea financiara vor implica cel mai mult relatiile matematice. Asa ca mare atentie la econometrie si la gestiunea financiara a intreprinderii, fiindca daca ratezi cateva cursuri, e greu sa mai intelegi ceva, toate se leaga intre ele si sunt multe calcule cu formule si indicatori in casacada, daca stii la ce ma refer. Materiile astea iti vor fi cerute si iti vor fi de folos mai apoi la master si doctorat pe profilul asta.
Materii Anul I: http://planinvatamant.ase.ro/SelectiePlan.aspx?pp=15
Materii Anul 2: http://planinvatamant.ase.ro/SelectiePlan.aspx?pp=15
Materii Anul 3: http://planinvatamant.ase.ro/SelectiePlan.aspx?pp=15
http://planinvatamant.ase.ro/SelectiePlan.aspx?pp=15
Unde nu intelegi titlul materiei, ii copiezi titlul si te interesezi de ea pe google. Te poti angaja si fara...2007 - 2233 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru laSoledad):

Multumesc frumos pentru informatii. Momentan sunt la taxa cu media 9.55 dar totusi sper sa se retraga cativa(cei care dau la poli) in urmatoatele zile. Stii cumva daca trebuie sa completez vreun formular ceva ca sa ma puna la buget cand se elibereaza locurile sau ma baga automat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru qAleexa):

Super. Sigur se vor retrage unii. Ai o medie mare si meriti la buget. Cand se retrag ceilalti, listele se schimba automat si va posta facultatea lista finala cu cei de la buget. Nu stiu exact daca mai e nevoie si de alte acte, dar stiu ca pe un coleg care a trecut la buget de la taxa dupa relocari, l-au sunat de la secretariat si i-au spus mai multe. Cel mai bine e sa suni chiar tu la secretariat sa intrebi, dupa ce se afiseaza lista finala cu studentii la buget. Bafta! Ma bucur pentru tine ca ai intrat! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru laSoledad):

Sper totusi sa nu raman la taxa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: