| Akanjanj a întrebat:

Ce rezolvi dacă citești o carte?

10 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

1) Afli ceva nou
2) Îți îmbogățești vocabularul. (afli cuvinte noi)
3)Îți deschizi mintea (cititul dezvolta gindirea precum sala dezvolta mușchii)
Din nefericire, pentru că se citește azi tot mai puțin, e plina lumea de aschilopati mental.

| Violleta2022 a răspuns:

Iti imbogatesti cultura generala, capeti mai multa incredere in tine, ai subiecte mai multe de discutat cu oamenii, inveti cuvinte noi, iti largesti orizontul. Asta se intampla cand citesti carti!

| sierra1 a răspuns:

Umpli nițel gaura aia neagră numită ignoranță/incultură

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Asta e unul din cele mai tari răspunsuri de pe site! happy

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

Noi să fim sănătoși!

| ReddY25 a răspuns:

Devii bogat intelectual

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai să-ți spun adevărul, tot din alte cărți și de la intelectuali o să auzi vorba "Ai carte, ai parte!" E un adevăr, până la un punct. Dar dacă doar iei cartea o citești și atât nu prea te ajută iar proverbul rămâne doar la stadiul de citat frumos, scris pe un părete.

O carte ca să te ajute, clar, în primul rând trebuie să o înțelegi, apoi să-ți subliniezi chestii și să reiei notițele la o relecturare, în final să treci informația prin propriul filtru și să oferi și o concluzie a celor aflate. Abia atunci poți spune că de acea carte mai ai și parte.

Clar printr-o carte îți mai dezvolți și limbajul, aș spune că și chiar dacă nu aplici cele de mai sus și doar o citești ca o simplă lectură, tot rămâi măcar cu un limbaj mai vast, însă și aici intervine munca, unele cuvinte le mai iei din context și boom, te trezești că ai introdus 2, 3 cuvinte în plus în vocabularul tău, însă dacă vrei să înțelegi și mai mult și mai mult și la fel, citatul să fie real, pe bune, trebuie ca să stai cu cartea într-o mână și cu dexul (ori cel în format fizic, ori cel în format electronic) în cealaltă mână, la fiecare cuvânt necunoscut să conspectezi dicționarul și să afli noi cuvinte.

În final țin să cred că indiferent de domeniile în care te învârți cu lectura, oricât de abstracte sau de nereușit a le practica, par noțiunile, dacă doar le citești și nu le incluzi informațiile descoperite, în viața ta, în personalitatea ta, în credințele tale, în relațiile și comportamentele tale, degeaba citești cărțile alea, mai bine timpul petrecut cu nasul în cărți, ți-l dedici altor hobby-uri și din care pe viitor poți face și bani.

Acum nu vreau să spun că doar dacă parcurgi pașii ăștia, ar trebui să citești, poți să citești și doar că te detașază acțiunea de a citi, însă dacă vrei să fii profi în ale cititului atunci ar fi bine să ții minte și de pașii aceștia. Dintre care, cel mai dificil pas ar fi ultimul, țin să cred că omul cu adevărat inteligent este exact ăsta, care reușește să integreze zi de zi din noțiunile abstracte din cărți, câte ceva în practica de zi cu zi, în existența lui.

| AndreiBote a răspuns:

O carte citita, un gratar pierdut

| CarageaGheorghe a răspuns:

Intelegi mai usor filmul!?