| Bacemi a întrebat:

Cum l-ati aprecia pe poetul George Bacovia? Vreau o parere personala, nu citate. Eu totusi vreau sa redau un citat din Alexandru Macedonski in urma recitarii poeziei Plumb in cenaclu.

,, Poete scump, pe frunte
Porţi frunzele de laur,
Căci singur, până astăzi,
Din plumb făcut-ai aur "

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Extrem de pesimist. Intreaga gama de culori este perceputa doar ca una singura: cenusiu. Fiecare clipa a vietii ca o neimplinire. Fiecare traire ca o povara pentru suflet. Chiar daca aur a modelat din plumb, poetul nu a stiut asta. Depresiv si trist, dar original, valoros si unic, acesta a fost George Bacovia.

16 răspunsuri:
| SweetCandy a răspuns:

Depinde mult de starea mea de spirit, insa mi se pare interesat si imi creeaza o stare aparte atunci cand ii citesc poeziilehappy

| Flav a răspuns:

Daca eram emo, ma taiam 100%.
George Bacovia e un poet simbolist. Prezinta numai stari de angoasa, melancolie si tristete. Eu personal, nu ma indoiesc de capacitatea lui poetica, dar mi se par prea exagerate versurile si spiritualitatea transmisa de ele. Poezia o citesti sa te bucuri, sa-ti trezeasca sentimente placute, sa-ti readuca un gram de energie.

| Flav a răspuns:

@liviu00 nu m-ai contrazis. Sau de fapt, daca stau si ma gandesc bine, cuvintele mele sunt putin spuse anapoda. Fiindca acelasi lucru as putea spune si despre muzica, si totusi imi plac mai mult melodiile triste, melancolice. Motivul? Habar n-am. Poate firea. Dar pentru Bacovia imi mentin parerea. Prea deplasate figurile de stil asociate cu tema cimiturului, a mortii. Si nu e doar intr-o poezie, ci e un ritm constant de abordare si expozitie a feeling-urilor negative.

| Munchkin a răspuns:

Îmi place foarte mult Bacovia, este unul dintre poeţii mei preferaţi.
Melancolie, dar foarte multă originalitate.

| Ana_6509 a răspuns:

Imi plac mult poeziile lui Bacovia.Este unul dintre simbolistii care, prin cuvinte mici si fade, a reusit sa exprime trairi si sentimente colosale.

| inna a răspuns:

"Stam singur in sicriu.". Cand am citit poezia "Plumb" am crezut ca e o mare prostie.Nu ma atrage cu nimic, nu e nimic special in poeziile lui decat obsesia pentru citadin pentru spleen.Transmite melancolie, nevroza, nostalgie.

| mistikk a răspuns:

Adorr poeziile scrise de bacovia

| liviu00 a răspuns:

@Flav
Tind sa te contrazic. Poti citi o poezie si sa-ti placa tocmai pentru ca exprima ceea ce simti tu in momentul respectiv. Asa cum atunci cand esti indragostit, citesti poezii de dragoste, la fel cand esti trist, citesti poezii triste. Pentru ca te identifici in sentimentul transmis de poezia respectiva.

| liviu00 a răspuns:

@Flav
Poti fi fericit si daca ii citesti poezia lui Bacovia si gasesti in ea aceleasi sentimente pe care le resimti si tu. Este vorba de identificare afectiva. De empatie. Nu este deloc necesar sa fie motivationala cum zici tu ("sa-ti readuca un gram de energie") ca sa-ti placa.
Cat despre poezia lui Bacovia, nu pot spune ca imi place peste masura. E scrisa bine, exprima ceea ce vrea sa exprime, dar nu sunt atat de depresiv incat sa o iubesc.

| joycelyn a răspuns:

Mie-mi place
peasimismul lui ascunde, deseori, ironie

| mhann a răspuns:

Cand citim o poezie, indiferent de autor, cautam cu asiduitate sa ne descoperim in ea propriile noastre trairi.
In poezia lui Bacovia gasim momntele noastre de angoasa, de teama, de resemnare pe care fiecare individ le are atunci cand isi priveste strafundul sufletului.

| cristian2828 a răspuns:

Bacovia e un poet de mare clasa, un poet simbolist si pesimist

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E un poet care trebuie citit pe vremuri sumbre din punct de vedere atmosferic sintr-o cabana prin singuratatea unei paduri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fost o vreme cand eram fan Bacovia, tocmai stilu' lui macabru ma atragea... dar acum numai vad viata in negru ci in rozzzz. Oricum eu cred ca era emolaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bacovia este initiatorul curentului "emo". Inclinatia lui spre morbid, denota ca era distrus cel putin din punct de vedere psihic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

L-as caracteriza ca fiind cel mai negativist dintre poetii romani. Patologic vorbind era cam depresiv, dovada fiind si faptul ca era alcoolic. Cu toate acestea, ce este de remarcat (si chiar ironic dorintei sale de a muri exprimata in poeziile sale) este ca a fost unul dintre cei mai longevivi scriitori romani. A trait 75 de ani! happy Cu toate acestea a avut un talent remarcabil, desi personal consider ca poeziile ar trebui sa exprime numai sentimente si emotii pozitive.