|

Daca esti foarte pasionat de compus muzica si vrei sa faci o cariera din asta, merita sa faci conservatorul? Sau sa fac ceva stabil pe piata muncii si sa pastrez muzica ca un hobby?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Uite, eu de exemplu as fi pasionat de programat, dar inca nu am invatat pentru acest domeniu. Am decis ca, poate intr-un viitor sa invat sa programez ca hobby, un motiv fiind sanatatea ochiilor, de aceea nefiind profesie. Acum tu decizi ce vrei. Daca muncesti in asa ceva, sa nu iti pierzi pasiunea, asta este cel mai important.

| a răspuns:

Dacă ai bani sa te promovezi, merita încercat.
Îmi amintesc ca anul trecut sau acum 2 ani era la 'romanii au talent' una care terminase conservatorul și lucra ca femeie de serviciu fiindcă nimeni nu o baga în seama în domeniu, chiar dacă avea voce.

| a răspuns (pentru InYourMind):

Ca să te bage cineva în seamă trebuie să faci și tu ceva pentru asta. Dacă nimeni nu știe că tu ai voce, și nu este interesat de aceasta, nu e nimeni vinovat că tu nu ești băgat în seamă. Nu faptul că a făcut conservatorul este vina situației ei actuale. Ea încă având voce și educație muzicală la nivel înalt, poate oricând să acceseze o poziție socială corespunzătoare pregătirii ei.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Tocmai aici e ideea, ca a încercat, dar nimeni nu a vrut sa colaboreze/lucreze cu ea. Parca se axase pe partea de opera sau pe acolo.

| a răspuns (pentru InYourMind):

Dacă nimeni nu a vrut să lucreze cu ea, avea altă problemă.
Am discutat recent cu un fost coleg situația învățământului românesc, reforma lui etc.
El a spus. Mai nou învățământul nu te învață să fii om, să respecți legi și reguli, să interacționezi cu oamenii, să trăiești cu ei, să respecți reguli morale.
Ce poate sau ar putea primadona care căntă operă și se complace îi post de servitoare. Să caute un studio muzical, un post de radio, să înregistreze un CD, să cânte într-un cor bisericesc, să ia pe cineva cu o chitară și cu autorizație de la primărie să cânte la foișorul din parcul orașului sau pe stradă, să caute un impresar străin, să cânte într-un cor sindical, universitar, la concerte și recitaluri date la fostul conservator, să cânte la o nuntă. Să caute pe cineva să o ajute să se promoveze, indiferent cine. Dacă nu a învățat să facă asta, rezultă că degeaba a învățat să fie doar privighetoare, mai este nevoie măcar de un copac să stai pe cracă și de auditori să te aprecieze.