| Bacugasen a întrebat:

Habar nu am de unde stiu sa vorbesc in spaniola, in sensul ca sunt destul de fluent.Merita sa aprofundez si sa ma inscriu la un curs, astfel incat sa invat si sa scriu in limba spaniola? De exemplu limba engleza o cunosc atat scris cat si vorbit insa nu prea e de mine doarece la interviuri ma pierd si nu imi vin cuvintele, cand eram la liceu aveam numai 9 si 10, banuiesc ca daca as vorbi zilnic cel putin cateva zile in engleza, as fi mai comod, in orice caz, spaniola imi place mai mult

5 răspunsuri:
| tudorvolcano a răspuns:

Sunt limbi romanice, deci înrudite. Practic, s-ar putea să înțelegi în mod indirect peste 90% din vocabularul limbii spaniole pentru simplul motiv că ești vorbitor nativ de română.

Îți recomand să faci un curs aprofundat, ca să știi să o vorbești la un nivel mai elevat, pentru a avea avantaje pe piața de muncă. Cine știe, poate găsești un loc de muncă în America Latină sau în Spania, sau la vreo ambasadă din aceste țări.

| Allemando a răspuns:

Și româna, și spaniola sunt limbi romanice. De asta îți e foarte ușor să vorbești spaniolă. Părerea mea e că ți-e de folos să aprofundezi spaniola, pentru că este vorbită atât în Spania, cât și în America Latină. Succes!

| antoniaidk a răspuns:

Sfatul meu este sa încerci, n ai nimic de pierdut.In România sunt multe influente spaniole, te va ajuta mult pe viitor sa stii încă o limba!

| Ebrufatima a răspuns:

Dacă îți place și vrei sa faci eu zic sa încerci. Succes!

| VeteranuI a răspuns:

Mda ce sa zic, esti foarte norocos! La mine e fix invers.
Sunt in Spania de cateva sapt, si nu prea stiu deloc, inca invat, dar mereu ma pierd cand vine vreunu imi vine sa o dau in engleza mereu, nu stiu de ce, dar stiu foarte bine engleza atat scris cat si citit insa spaniola inca sunt la inceput si trebuie sa o invat.intradevar nu e o limbra grea, pentru ca seamana si cu romana dar na pe eprcurs o sa o invat tongue