|

AJUTOOOR.Salut. Am un Iveco Daily cu motor de 3.0. De 3, 5t, spuneti-mi va rog pe ce imi pot da seama daca distributia este pe lant sau pe curea? Omul de la care am cumparat-o mi-a spus ca distributia este pe lant, suntem prieteni buni, doar ca as vrea sa ma conving si eu ca este asa. Si chiar nu as vrea sa desfac sa ma uit pentru ca nu ma prea pricep. Puteti sa imi spuneti pe ce pot sa imi dau seama ce fel de distributie am, va rog frumoos. Cel mai bun raspuns primeste FUNDA! MULTUMESC ANTICIPAT!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Motoarele cu distributia pe curea au de obicei un capac la curea, cam ca in poza: http://www.dezmembrarimasini.ro/......CPTzN0.jpg
Pe cand cele cu distributie pe lant, ori au capac metalic la distributie, ori nu se vede deloc distributia, si trebuie sa desfaci mai multe, ca sa dai de lant.
Cel mai simplu este sa intri pe www.autokarma.ro cu datele masinii (model, an fabricatie si cod motor), si intri la categoria "distributie", set distributie. Vezi acolo ce iti apare, daca apar curele, e pe curea. Daca apare lant, sau nu apare nimic, atunci e pe lant, si nu prea ai treaba cu ea.

1 răspuns: