Staționarea cu mașina pe partea dreaptă a carosabilului pe un drum județean în localitate este legală doar dacă nu ocupi banda de circulație în mod semnificativ. Dacă mașina ta ocupă jumătate din bandă, este considerată staționare neregulamentară și poți fi sancționat.
Pai ia-o logic: daca masina ta ocupa 1/2 din banda, atunci cam incurci circulatia, deci NU.
Nu este legal. Staționarea este interzisă pe drumurile județene în cazul tău, fiindcă ocupi jumătate de bandă. Dacă era suficient spațiu ( cel puțin 3 m) pentru celelalte mașini, atunci era legal!
Ideea e ca eu am ieșit cu mașina din curte și am dat cu spatele( este interzis și asta, știu ) și am atins mașina aia pentru ca mereu este staționată acolo cu orele și eu mi am asumat vina și am zis ca plătesc portiera ca am atins o, dar nici mașina lor nu era staționată legal. Au zis ca vor 1800 lei ca am îndoiat putin portiera la un Passat b5 din 2004. A rămas ca plătesc daunele, dar la cum s au comportat aș fi vrut să apelez la poliție chit ca o să fiu și eu sancționată, dar să fie și ele. Mașina lor îngreuna circulația și de multe ori nici în curte nu putem intra de ea. M am gândit ca nu este legală stationatarea acolo, dar am zis să nu greșesc.
Ideea e ca eu am ieșit cu mașina din curte și am dat cu spatele( este interzis și asta, știu ) și am atins mașina aia pentru ca mereu este staționată acolo cu orele și eu mi am asumat vina și am zis ca plătesc portiera ca am atins o, dar nici mașina lor nu era staționată legal. Au zis ca vor 1800 lei ca am îndoiat putin portiera la un Passat b5 din 2004. A rămas ca plătesc daunele, dar la cum s au comportat aș fi vrut să apelez la poliție chit ca o să fiu și eu sancționată, dar să fie și ele. Mașina lor îngreuna circulația și de multe ori nici în curte nu putem intra de ea. M am gândit ca nu este legală stationatarea acolo, dar am zis să nu greșesc…
Stiind ca acea masina stă cu orele acolo, cum ai reusit sa dai in ea?
Esti incepatoare?
Nu sunt începătoare și e primul accident pe care l am provocat de când conduc, i se putea întâmpla oricui. Si exista începători mult mai prudenți decât alții care conduc de ani întregi. Mașina aia nu e mereu acolo, vin doar ocazional la sprit. Am ieșit din curte și au modificat ceva la podeț și mașina mi-a agățat dedesubt și cineva care trecea a strigat și s-a speriat când am agățat și eu am crezut ca s-a întâmplat ceva și n am mai apucat să virez volanul cat trebuia și am atins o puțin. Dar nu zic ca nu sunt vinovată, am zis ca plătesc. Nu trebuia sa dau cu spatele și trebuia sa fiu și mai atentă, dar din caz ca mașina aia o sa mai stea parcata acolo cu orele ca stau la băut sa fie și ei sancționați ca de multe ori blochează intrarea în curte sau o face dificilă. De asta ma interesa daca este legala staționarea asa. Pentru poliție oricum e târziu și știu ca eu ar fi trebuit să plătesc daunele, dar sa fie toată lumea sancționată pentru greșeli.
Monteaza pe poarta un semn "Acces Auto" si nu vor mai indrazni sa stationeze in fata portii tale.