| Bodorin_Stefan_1988 a întrebat:

Buna seara,
Am o speta cat se poate de complicata si sper ca cineva de aici sa ma ajute cat mai repede si eficient.

Posed peris de conducere din data 17.03. 2008 emisa de politia Tulcea (nascut acolo) in 2009 m-am mutat definitiv in Sibiu. in 2014 imi expira buletinul de Tulcea si ma ia cineva in spatiu la Sibiu si imi fac buletinul. intre timp eu locuind in chirie la alta adresa decat cea din buletin fara forme legale. Tot intre timp proprietarul binevoitor care m-a ajutat cu luarea in spatiu vinde imobilul si nu mai stiu nimic de el.
Toate bune si frumoase.
In iulie incalc legea si depasesc pe trecere dar la limita si primesc amenda cu suspendarea permisului. Mi se da dovada valabila 15 zile si in termen legal imi exercit dreptul de a contesta PV prin dosarul 13038/306/2014 care bineinteles dispune anularea cererii prin urmatoarele :

23.09.2014
Ora estimata: 12:00
Complet: C19 Civil Camera de consiliu
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Anulează cererea formulată de petentul BODORIN? TEFAN, Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.9. 2014.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 9207/2014 23.09. 2014

Imi fac datoria de a urmari pe internet solutia cazului pentru ca nu aveam cum sa primesc instiintari acasa si aflu ca trebuie sa ma duc sa duc permisul la politie si asta si fac : dau print screen la browser si ma duc. acolo insa imi este refuzat permisul si mi se spune ca se accepta doar cu certiicatul de grefa sau cu solutia irevocabila care mi-a fost trimis acasa. ii explic situatia politistului de la ghiseu ca eu nu mai locuiesc la adresa si ca etc si imi spune sa ma duc la judecatorie sa rezolv acolo. ajuns la judecatorie sunt informat ca ceea ce doream eu este acasa si ca nu se poate pierde si ca nu mi se da duplicat decat in nu stiu ce conditii... ma duc la adresa unde aveam buletinul bat la usa nimeni vecinii nici ei nu stiau nimic... iarasi la politie sa dau permisul bai oameni buni uite asa si asa nimic.
apoi iau amenda pentru centura... nimic
trece 2014 si la inceputul lunii noiembrie 2015 aflu ca tebuie sa plec in SUA. ma duc la politie si zic domnule uite asa si asa sa predau carnetu... nu domnule ca nu ai puncte...zic am voie sa conduc in SUA? da.
si plec. si ma intorc in 4 iulie 2016 acasa. tot acest timp cu permisul in buzunar... din iulie 2014 pana in iulie 2016.
in 17.12. 2016 imi obtin atestat taxi la sibiu cu permis valabil (mentionez ca imi extrag cazier rutier unde erau trecute amenzile si faptele pe ultimii 5 ani) ultima tin minte ca era prin 2015.
pe 16 noiembrie 2016 am avut accident si am agentul constatator imi suspenda permisul pentru neacordare de prioritate in intersectie, dar de fapt putea sa imi dea doar amenda si 6 puncte pentru manevra neasigurare in schimbarea directiei de mers desi era linie continua si multe altele dar aasta e doar o paranteza.
mi se aduce la cunostinta ca pot sa sustin examen 13 din 15 doar la Tulcea unde e obtinut permisul si ca de ridicat tot de acolo il voi ridica si ca daca nu sustin sau promovez examenul mi se va majora perioada de retinere a permisului pana la 90 de zile iar daca il promovez am dreptul sa fac o cerere pentru injumatatirea perioadei de retinere al permisului.
Mentionez ca lucrez taximetrist cu acte in regula in Sibiu si ca nu imi permit macar o zi sa raman fara drept de conducere mai ales in perioada decembrie. Ce sa fac am stat fara "paine la gura" ca sa folosesc o expresie rudimentara plus plati la dispecerat contabil etc... si m-am dus si la Politie la Tulcea de doua ori pe cheltuiala mea pentru a sustine examenul pentru ca nu mi s-a spus ca trebuie sa merg la Tulcea eu crezand ca fiind cetatean al mun Sibiu il pot da aici, fapt ce a facut ca dupa expirarea dovezii de circulatie aceasta fiind valabila intre 16.11. >2017=31.11.2017(asa scrie pe ea) sa mai intarzii o saptamana cu depunerea cererii... si uite asa m-au purtat zilnic pe la politie ca sa intreb daca a fost procesata cererea si uite asa a trecut si revelionu si azi in data de 03.01. 2018 dimineata mi s-a spus ca politistul care mi-a dat dovada de circulatie a si gresit ca trebuia sa conduc pana in 1 inclusiv desi eu stiu matematica bine si din 16 in 31 vin 15 zile si daca nu ma crede cineva sa numere pe degete si ca nu mi s-a aprobat cererea de reducere a perioadei de suspendare pentru ca in 2016 prin luna a 5 -a am avut permisul suspendat.

ce este de facut pentru ca eu nu mai pot astepta pana pe 31 ianuarie.
Costuri totale pana acum: 870 amenda + 2 drumuri de Tulcea dus intors aproximativ 600 de lei + luna lui decembrie profit 0 + inca 50 de lei + tva procura facuta cuiva de la Tulcea sa imi ridice permisul... Plus ca mi-au suspendat permisul in 2016 pentru o fapta din 2015 cu hotarare irevocabila si nu au vrut sa imi ia permisul si nici acasa nu am gasit nimic...
Cui sa ma adresez? Cine suporta toate cheltuielile astea?

3 răspunsuri:
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Stai linistit, asta e Romania. Iobagi legati de glie.

| Bodorin_Stefan_1988 explică (pentru andreia67):

M-as fi bucurat de o solutie, sau de un ajutor... nu de ceva de care am aflat pe propria piele.( no offence)

Eu nu mai pot sta 30 de zile fara permis... ma da afara de la munca si nu fac bani nici luna asta

regis
| regis a răspuns:

De ce ar trebui sa suporte cineva drumurile tale la Tulcea? Odata ce te-ai mutat la Sibiu aveai posibilitatea de a solicita preschimbarea permisului, cu atat mai mult cu cat prin natura meseriei chiar il folosesti zilnic.
In 16 noiembrie 2016 spui ca ti-a fost suspendat permisul pentru accident (desi cu un aliniat mai sus spui ca in cazierul din decembrie aceasta fapta nu apare), deci evident decizia de a nu iti reduce perioada de suspendare este una justa.
Nu vad cui ai putea sa te adresezi, legea este aceeasi indiferent de profesie.