| Johny12498 a întrebat:

Buna seara, aveti idee de ce masina (am un Renault Laguna break mai vechi putin) nu pare ca raspunde prea bine la viraje stranse in special la viteze mari. Pe autostrada, de pe la 130-140 in sus, simt ca nu raspunde chiar cum trebuie la inclinari usoare de drum pe autostrada masina, iar daca dau putin mai tare de volan se invarte mai mult decat trebuie. Intelegeti cum zic? Daca dau usor de volan nu prea se efectueaza miscarea sau putin iar daca dau un pic mai tare parca o ia mai tare stanga sau dreapta, dar parca la stanga e mai asa. Oare asa o fi la breakuri? Sau simt eu mai aiurea? La alte masini berlina normala n-am simtit parca asa ceva… si nici cand am cumparat-o nu mi-am dat seama, dar acum tot mergand cu ea pe autostrada am impresii de astea. Asa uneori aud ceva scartait de roti dar asta doar la viraje foarte stranse la viteze de 40-50 sa zic, dar aici nu aud scartait de roti, efectiv e problema aia cu virajul, dau de volan spre stanga usor parca nu raspunde cum trebuie la inclinare. O fi normal? Am o frica imensa cand e sa fac virajele alea pe autostrada la 140-150…

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cine te pune sa mergi cu 140-150? Din cate stiu limita de viteza pe autostrada este 130 km/h.

| farcry444 a răspuns (pentru darrio2007):

Darrio, omul întreabă tehnic, nu despre Codul Rutier. Dacă n-ai condus în viața ta peste 130, nu-i musai să comentezi doar să te afli in treabă.

| farcry444 a răspuns (pentru darrio2007):

Probabil are joc la direcție sau amortizoare. La viteză mare se simte tare. Verifică roțile și presiunea, că și aia contează.

| Johny12498 explică (pentru farcry444):

Dinastia care n au ce sa comenteze, hateri happy asa era si vanzatorul, nu cred ca m-a pacalit cu intentie, ca omul zice ca mergea cu 80-90 pe autostrada cu ea… normal ca imi zice mie ca e lipita de asfalt… ca nici nu isi cunostea masina… eu i-am dat pana pe la 160 -165 aproape de 170 dar mai rar, pe drept merge binisor sa zic asa dar cand bate vantul se simte… dar faza cu virajul o las pe la 140 chiar si viraj mic ca efectiv tremur cand vad cum il ia… virajele alea cu alta masina luam si la 160-170 posibil si 180 … cu asta tremur la 150… misc putin de volan stanga si simt ca nu raspunde volanul, misc un pic mai mult raspunde prea tare… am zis ca e in capul meu senzatia asta, dar deja de 2-3 ori am testat o si am simtit asta… in fine as duce o sa vada de ea dar nici n as vrea sa dau multi bani…

| darrio2007 a răspuns (pentru farcry444):

A spus clar „( am un Renault Laguna break mai vechi putin)".
Asta nu este inconstiență să mergi cu viteză mare stiind ce masina ai?

| sierra1 a răspuns:

" de ce masina ( am un Renault Laguna break mai vechi putin) nu pare ca raspunde prea bine... pe la 130-140 "

păi johny mamă, e modul in care computerul de bord iți spune: "bă, las-o mai moale că mă bagi in mormânt".

Acu pricepuși?

| siriusblack98 a răspuns:

Din ce descrii aici și prin comentarii, mașina pare că are nevoie de geometrie și posibil sa ai și ambreiajul pe ducă dacă spui ca scârțâie și intra greu în viteza. Cu volanul totuși ma interesează un anume detaliu, se invarte ușor sau ți se pare ca tragi de el cam greu fata de alte mașini?

| ValentinMihai78 a răspuns:

Mai vechi cât? 15-25 de ani? Este dereglată geometria roților! De asemenea, sistemul de direcție este defect. Iar, scârțâit la viteză mică este atunci când mașina nu are "vână", se înfrânează singură!

| Johny12498 explică (pentru ValentinMihai78):

Cam asa, 25-27. Mi s-a spus ca e o masina foarte buna cand am cumparat o. De altfel, cand am fost sa o testez cu vanzatorul la volan ( oricum nu am cerut sa urc eu si nici nu stiu daca urcam ca mi era frica sa nu fac vreun accident ceva nestiind cum s o conduc) nu mi-am dat seama, dar n am testat o pe autostrada, da. La viteze mici cred ca se comporta relativ ok. ITP ul i-a trecut, totusi. Bine mai are unele chestii ca se baga greu in viteza in anumite momente, scartaie cateodata ambreiajul cand apesi dar astea nu ma deranjeaza, motorul cateodata chiar bine se aude, franele par bune, unde chiar ma deranjeaza si nu mi-am dat seama e faptul ca mi se pare mie ca vireaza urat la 140+, deci am incercat la 150 un viraj usor stanga cum e pe autostrada stii, si parca de abia l a luat, cand dau sa iau mai tare stanga parca il ia prea tare, intelegi cum zic? Ai idee cat ma costa ce zici tu aici? Ca nici n as avea chef sa dau prea multi bani asa pe masina asta… dar oare sigur e de acolo? Nu e ceva normal pentru breakuri? Scartaitul apare la viraje foarte stranse la viteze medii … nu prea m ar deranja nici ala foarte tare…

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Johny12498):

Sincer, nu investi nimic în mașină, nimic! Strânge banii și la anul, căci mai sunt 2 luni până la Crăciun, caută să cumperi altă mașină. Este modelul Logan 1, dacă are la 27 de ani, iar piese de schimb găsești doar la mâna a doua de obicei. Trage de mașină cât poți de mult, iar la anul caută un dealer serios pentru mașină second-hand și cumpără alta! Nu merită să investești în mașină, căci vei ieși în pagubă!

| Johny12498 explică (pentru ValentinMihai78):

Si ce sa cumpar? Logan 1? Ar fi cred downgrade de la asta a mea la logan 1….

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Johny12498):

S-a autocorectat cu cuvântul Logan, dar eu am scris Laguna 1, modelul disponibil între 1994-2001.
Iar, de cumpărat, nu Logan, dar un model care are un istoric clar al reviziilor și al unui eventual accident.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut, ce descrii tu se numește sub-virare și supea-virare. Asigură-te că folosești dimensiunea anvelopelor recomandate de producător și mergi la un atelier special pentru geometria rotilor și unghiurilor de virare recomandate de producătorul auto. Ar trebui verificata și caseta de direcție, ansamblul brat roata etc. Bafta.

| Johny12498 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Cat costa ce spui aici, ai idee?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Johny12498):

Sincer nu. Însă nu ar trebui sa fie mult. Mai depinde și de service. Și bineînțeles depinde și dacă descoperă anumite defecțiuni.