| Purandel a întrebat:

Cu ce categorie se poate conduce un buldoexcavator pe drumurile publice.Am citit pe mai multe site-uri despre acest lucru si pe unele scria ca se pot conduce cu categoria b pe altele ca se poate cu categoria c pe altele scria ca se poate cu un atestat.MA POATE ELUCIDA CINEVA.

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

In primul rand, trebuie sa faci o distinctie intre un permis de conducere pe drumuri publice si un atestat profesional pentru deservirea unui utilaj! Cu alte cuvinte, un angajator in domeniul constructiilor va conditiona angajarea atat de detinerea unui permis de conducere cat si de detinerea unui atestat profesional care sa dovedeasca calificarea pentru deservirea utilajului respectiv.
Daca te uiti la cerintele angajatorilor (in constructii sau altii)vei afla ca una dintre conditii este posesia unui permis de conducere din categoria C--- vezi un exemplu:https://www.primaria-bunesti.ro/......torist.pdf

| relian a răspuns:

Pe drumurile publice nu circuli cu escavatoare laughing de unde ai mai auzit si povestea asta? Escavatoarele se duc la punctul de lucru cu platforme, acolo sta si face ce e de facut, nu se plimba nimeni cu escavatoarele pe drumurile publice.Sau buldozere, unde ai vazut, auzit tu asa ceva, ca astea sa mearga pe drumuri? Nu poti merge pe drumuri indiferent ce permis ai avea.De,lucrat pe ele poti lucra nu e nevoie de permis, trebuie sa stii sa lucrezi cu ele, aia e tot.

| Purandel explică (pentru relian):

Cred ca nu faci diferenta intre excavator si buldoexcavator.
cu excavatorul nu poti circula, dar cu buldoexcavatorul poti

| relian a răspuns (pentru Purandel):

Daca spui tu asa o fi laughing si daca mergi cativa metri e tot mers pe strada pana la urma, te misti cu utilaju in jurul locului de munca, e si asta tot un fel dea circula laughing

| Mateiu a răspuns:

Gasesti aici Codul Rutier (actualizat) 2018: http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=1295