| nestlebaby a întrebat:

as avea o intrebare referitor la scaunul auto pentru copii. m-am decis sa-i cumpar fetitei mele de 2 anisori scaun auto dar sunt nedumerita de felul in care se ataseaza scaunul auto pentru copii de cel al masinii.Inca o intrebare: copilul cand este in scaunul auto se leaga doar cu hamurile scaunelului sau si cu centura de siguranta? am vazut(nu mai tin minte daca pe net ) cazuri cand copilul era legat doar cu centura de siguranta. astept raspunsuri.Ms!

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Sa stabilim prima data ce tip de scaun este. Exista mai multe tipuri de scaune, in ordinea descrescatoare a sigurantei:
- cele cu sistem ISO FIX - centura de siguranta este inutila; scaunul se fixeaza in clemele de prindere pe care le gasesti in masina intre bancheta si spatarul acesteia, bineinteles daca si masina si scaunul au acest sistem. Copilul se va asigura doar cu centurile scaunelului, adaptate dimensiunilor lui.
- scaune care se fixeaza cu ajutorul centurii de siguranta - acestea au un sistem de prindere pentru centura de siguranta a masinii (de obicei in spate, prin trei inele, din care doua se blocheaza). Pe spatele scaunelului trebuie sa fie o schita in care se explica modalitatea de prindere; daca nu o mai are cauta pe internet modelul de scaun respectiv, sigur vei gasi instructiuni. Centura masinii nu numai ca nu este necesara, ea nici nu poate fi folosita la asigurarea copilului, fiind deja utilizata la prinderea scaunului. Ca si la Iso Fix, copilul va fi asigurat cu centurile scaunelului.
- scaune fara prindere (inaltatoare), pentru copii mai mari de 3 ani. Acestea nu mai au sistem de prindere, fiind simple inaltatoare, copilul urmand a fi asigurat cu centura de siguranta, ca oricare alt pasager al masinii. Unele masini au astfel de scaunele incorporate in bancheta, astfel incat nu mai sunt necesare dispozitive suplimentare.

Unele scaune permit montarea lor si pe scaunul din fata al masinii, insa acest lucru nu numai ca este ilegal, este si periculos in cazul in care masina este echipata cu airbag frontal pentru pasager, airbagurile fiind calibrate pentru greutatea unui adult.

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din ce am vazut pe net, acest scaun are sistem IZO FIX, deci poate fiu atasat cu usurinta daca si masina ta are acest sistem in dotare (sunt doua cleme in spatele scaunului, in partea de jos, care se vor prinde in urechile de fixare dintre bancheta si spatar). Daca masina ta nu are aceasta dotare, scaunul va fi fixat cu ajutorul centurii de siguranta a masinii, conform schitelor pe care le gasesti pe partea lateral dreapta a scaunului.
Indiferent de prindere, copilul va fi asigurat exclusiv cu sistemul de centuri in 5 puncte al scaunelului.

| eugem35 a răspuns:

Sa nu cumper unul sh ca nu sti daca nu a fost inplicat in trun accident cumparal din magazin si tise va arata cum se monteaza si nu il pune pe scaunul din fata pune-l in spatele tau pe misloc sa fie ferit de impactul lateral si daca are centura copilul nu zboara prin parbriz si fi atenta sa nu intre vreun prost in tine si postreaza distanta mare inte vehicule si fi atenta daca ti la viata copilului eu vasi rupe cu bataia pe cei care ii vad cu copii in brate pe locul din fata mare atentie din cate stiu scaunul pentru copii se prinde de bancheta in clemele de la centurile de siguranta din spate

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Eu stiam ca scaunul are centura micuta pentru copil de-l tine bine, iar scaunul este bine fixat pe bancheta cu centura masinii.
Dau cu presupusul, zic si eu ce am vazut. happy
Spor!

| Barajag a răspuns:

Atat hamurile scaunelului cat si centura de siguranta sunt necesare, asta este pentru siguranta copilului.Eu iti spun cum se procedeaza in tara in care sunt eu acum.Intr-adevar asa cum spune si siwel centura intra prin spatarul scaunului.Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In general alea de bebe se prind cu centura de siguranta, iar copilul se prinde cu hamurile scaunului.
Scaunul pentru copii mai mari de 4-5 ani, din cate stiu doar se aseaza pe bancheta, iar centura masinii prinde copilul+scaunul in acelasi timp (centura intra prin niste "urechi" ale scaunului, una jos si una sus.
Stiu ca mai e un model intermediar, dar nu l-am avut sau vazut.

| siwel a răspuns:

Depinde de scaun. In general toate sunt intr-un fel sau altul legate cu centura. Dar modalitatea de legare a centurii e diferita. De exemplu la scaunul fetitei mele centura intra prin spatarul scaunului ei. Altele au spatii prin care centura insesi trece si tine copilul. O poza ar ajuta.
Cel mai sigur e sa vezi instructiunile si daca nu sa cauti pe net exact marca si modelul de scaun si sa vezi instructiunile de prindere.

| nestlebaby explică:

Buna din nou! Ca sa va faceti o impresie despre scaun:http://www.smartbuy.ro/......93823.html sau ceva asemanator cu cel din imagine.Ms de raspunsuri!

| nestlebaby explică:

Multumesc de raspunsuri tuturor! eugem35:nu conduc eu(hi hi, m-am scos), conduce sotul.scaune cu isofix am vazut si eu pe net da sunt prea scumpe pentru buzunarul meu.am vazut la selgros scaunele de la Chicco si eu am incredere in firma asta, chiar fac niste produse f bune si din ala o sa cumpar pentru fetita mea.ca sa va scutesc de curiozitate happy, scaunul auto ce l-am vazut potrivit costa 400 lei. mie mi se pare un pret rezonabil.sanatate multa tuturor!

| gzabi a răspuns:

Poti citi aici mai multe informatii despre scaunele auto pentru copii http://bebemamiko.wordpress.com/category/scaun-auto-copii/

| gzabi a răspuns:

Alegerea corecta a scaunului auto pentru copii se face conform standardelor europene care recomanda in primul rand luarea in considerare a greutatii copilului si apoi a varstei acestuia. Standardele europene impart scaunele auto copii in 5 categorii:

Scaun auto grupa 0 sau cos auto pentru bebelusii cu greutatea de la 0 la 10 kg ce se folosesc de la nastere pana la 9 luni.
Scaun auto grupa 0+ pentru copii robusti cu greutatea pana in 13 kg ce se folosesc pana la varsta de un an.
Scaun auto grupa 1 pentru copii cu greutatea de la 9 la 18 kg ce se folosesc de la 9 luni pana la varsta de 4 ani.
Scaun auto grupa 2 pentru copii cu greutatea de la 15 la 25 kg ce se folosesc de la varsta de 3 ani pana la 6 ani.
Scaun auto grupa 3 pentru copii cu greutatea de la 22 la 36 kg ce se folosesc pana la varsta de 12 ani.

Important de stiut:
Exista si o clasificare pentru scaune auto pentru mai mult de o grupa de varsta:

Scaun auto bebe grupa 0-1 se folosesc de la nastere pana la 18 Kg,
Scaun auto copii grupa 2-3 se folosesc de la 15 pana la 36 Kg,
Scaun auto copii grupa 1-2-3 se folosesc de la 9 pana la 36 Kg.
Scaun auto copii ISOFIX
Mai multe detalii gasiti la Scaune auto pentru copii Mamiko.ro.

| Tina03 a răspuns:

Sunt scaune care nu au centura si atunci se foloseste a masinii, sunt care au si care se leaga de cea a masinii. eu am luat unul cu sistem isofix pentru siguranta maxima de pe www.bebelusi1.com