| Gabitzu246 a întrebat:

Buna!
urmeaza sa fac primele ore de condus la scoala de soferi si am nimerit pe o masina nu prea buna (cred eu) aceasta fiind citroen c1 pe benzina, eu pana acuma am condus numa pe o masina diesel pe un drum de tara iar tata mi-a spus ca este mult mai greu pe benzina decat pe motorina. Puteti sa ma lamuriti de ce? Va rog sa luati in serios aceasta intrebare, nu vreau comentarii rautacioase.Multumesc!

Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Tatăl tău trebuie lămurit, nu tu!
Eu am pe benzină și merge mult mai ușor.
Tu, un viitor șofer trebuie să te descurci cu șofatul mașinilor, indiferent că este pe benzină ori motorină, că sunt cu trei pedale sau două (cea din urmă este hidramată), mașină puternică sau una obișnuită.
Succes!
Pa, pa.

| Braunion a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Bun sfat happy Majoritatea soferilor care au condus doar Diesel nu se descurca sa conduca bine o masina pe benzina pentru ca sunt obisnuiti sa apese mai tare pe pedala si sa tina mai mult cursa ambreiajului.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Benzinara e mai naspa cand pleci de pe loc cum ai dat mai mult la accelerator o ia ca taurul la fuga in schimb la motorina mergi mai linistit cu plecarea de pe loc aia e unica diferenta, si motorul da la benzina se aude mai fain fata de cel pe motorina de racaie ca un monstru.

Apache
| Apache a răspuns:

Nu e mare diferenta....stai linistit, daca te descurci pe diesel te descurci si pe benzina.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Singura diferenta e ca motorul diesel are cuplu mai mare la un numar de rotatii mai mic al motorulul ceea ce faciliteaza pornirea de pe loc insa tu ca sofer trebuie sa te descuri pe orice masina asa ca e foarte bine ca faci pe un benzinar. pe viitor un diesel nu ar trebui sa iti faca probleme

| Braunion a răspuns:

Masina pe benzina merge mult mai elastic ca Dieselul. Motoarele Diesel sunt mult mai rigide.

Tatal tau se refera la faptul ca iti moare mai usor motorul la masinile pe benzina la plecarea de pe loc. Dar oricum e bine sa te inveti sa conduci asa fiindca pornirea doar din ambreiaj nu e corecta. In modul asta o sa te inveti sa nu mai patinezi ambreiajul (ceea ce pe Diesel inveti mult mai greu fiindca motorul Diesel nu necesita sa fie asa de ambalat)

| DoriKat a răspuns:

Diferenta dintre cele doua motoare este doar la pornire(cu acceleratia). daca te vei invata pe motor cu benzina, nu iti va fi greu pe nici un tip de masina. adica, pe diesel iti va fi mai usor. succeshappy

| Braunion a răspuns (pentru DoriKat):

E diferenta mai mare decat atat. Benzinarul se ambaleaza mai repede, in treptele inferioare se ambaleaza progresiv chiar daca nu apesi mai tare pe acceleratie.