Cel mai rapid avion de pasageri din lume e Concorde. Poate atinge 2. 140 km/h dar nu a mai fost folosit din 2003.
Insa mai sunt avioanele de vanatoare. Cel mai rapid avion de care stiu eu e un experiment NASA si atinge 7297 km/h. Deci se misca destul de repede zic
@covexrobu - o mica corectura, MIG-ul 21 poate atinge de doua ori si ceva viteza sunetului, adica 2. 1 mach. MIG-ul 23, de asemenea aflat in dotarea armatei romane, trece de 2. 3 mach. In doua minute acestea pot parcurge peste 70 de km.
Bineinteles, sunt departe de acel avion minune care "prinde viteza luminii"
. Asta imi aduce aminte de un spectacol cu Vacanta Mare, in care unul depasise cu mult viteza luminii si si-a dat seama de asta cand a aprins farurile si nu a vazut lumina, deci gonea mai repede ca ea. Si statea de vorba cu politistul de 10 minute si lumina tot nu a ajuns inca
.
Concorde mai ales a fos scos din aviatie pentru ca au murit toti pasagerii unei aeronave de acel tip
Oficial cel mai rapid avion este BlackBird-ul care atinge viteza de 3+ MACH astea inseamna ca depaseste viteza sunetului de 3 ori. Nu cum s-a zis ca atinge doar odata viteza sunetului. Pana si vechile MiG-uri 21 ating viteza de 1, 1 MACH ceea ce inseamna ca merg cu viteza sunetului si inca putin.
SR-71 blackbird a depasit de vreo 3 ori viteza sunetului, dar daca e sa socotim si naveta spatiala care pana la urma e tot o aeronava, ea zboara deasupra pamantului cu peste 25000 km/h
BlackBird depasea de vreo cateva ori viteza sunetului. Destul de misto. Gandeste-te ca jos picurau din el ulei sau alte lichide, doar cand prindea viteza respectiva metalul de pe el se 'intarea'.
Fratilor concorde a fost scos din cauza unui accident care s-a intamplat din cauza unei bucati de metal de 10 cm care a ramas pe pista in tipul decolarii.cand a decolat un cauciuc a calcat pe el si a facut explozie. din cauciuc au sarit 2 bucati mari care au cauzat accidentul
o bucata a sarit in aripa si a facut o puternica unda de soc care a fisurat rezervor.si a doua a sarit in tren de aterizare rupand un fir care producea scantei
combustibilul a curs scantei au fost si de asta a luat foc motoarele din dreapta
asa s-a intamplat
nu credeti informativa si tineti cont am 14 ani
nu ca voi d la 18 in sus
Altair...viteza luminii este de vreo 300. 000 de km pe secunda... daca vreo alta materie in afara de plasma (ceea ce lumina este
) ar atinge aceasta viteza incredibila s-ar descompune imediat si in plus chiar daca ar exista. lumina ajunge de la soare la pamant in 8 min ce am putea sa facem cu un asemenea "bolid"
pe terra?
Ce-l mai rapid avion este BlackBird http://members.fortunecity.com/groom51/sr71a.jpg invingea si viteza sunetului fundita:x?
Cel mai rapid avion fin lumr rdtr Aurora.este construit dar se poate vedea decat in zona 51.se presupune ca prinde viteza luminii.este folosit in scop guvernamental si spionaj. funda?