| Aalexander a întrebat:

Cat consuma un motor de 1, 4, dar unul de 1, 6?
Si cum calculezi asta?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E o intrebare mult prea vaga.
O masina cu un motor de 1.4 dar cu o greutate de 1000 kg are o cifra de consum.

O masina cu un motor de 1.4 dar cu o greutate de 1300kg are alt consum.

Chiar la la masini identice consumul difera de la masina la masina in functie de cum si unde este condusa.

De calculat ori folosesti calculatorul de bord ori facu plinul, mergi 100 km, faci plinul la loc si vezi cati litri intra.

| relian a răspuns:

Poate ai vrut sa spui cit consuma o masina cun motor de X litri.Asa cit consuma un motor nu poti sa spui pentru ca depinde ce si cit acelerezi acel motor. Daca ai un motor pe bank si il lasi asa la relantiu are un consum si accelerat are alt consum, deci ar fi N consumuri. Daca in schimb vorbesti despre o masina la fel trebuie sa specifici exact pe ce masina este pus acel motor.Deci revino cu intrebarea mai clar.

| Jipa95 a răspuns:

De obicei un motor de 1.4 consuma la 100 cca. 4.6 L, depinde si de vechimea motorului

| suntserios a răspuns (pentru Jipa95):

Poate daca e diesel consuma 4.6

| Sofer a răspuns:

Cam 6-7l /100km

| BigG a răspuns:

Conteaza greutatea masini, tipul de tractiune, raporturile cutiei de viteze si cel mai important stilul de condus.
Daca zici asa numai 1.4 vs 1.6 fara sa stai marca masini este foarte greu de zic. Sunt site-uri specializate unde iti scrie consumul dat de producator.
Sunt cazuri cand un motor de 1.4
consuma mai mult decat unul de 1.6 datorita stilului de condus.

| thegeaba a răspuns:

Depinde de ingineria motoruli. Sunt motoare de 1.4 care consuma mai mult decat unu de 1.6 (comparand motoare care functioneaza cu acelasi tip de combustibil).
Eu am pe masina mea motor 1.6 si consuma 10-12 in oras (depinzand de calitatea benzinei, anvelopelor, de conditile climaterice si de cum o ard eu) si 7-8 pe sosea. Dar estre 1.6 DOHC. SOHC-ul consuma ceva mai putin (cu cca un litru/100km)
Motoarele Diesel sunt mai economice, mai ales in oras.

| Bajmatara_Raul_1995 a răspuns:

Numai din capacitatea cilindrica nu poti sa calculezi consumul. Plus ca acesta depinde de motor, putere, cutie de viteze si de niste factori imprevizibili(in oras poate consuma 8l dar pe dn 5l). In general, consumul care ti.l spune reprezentanta/scrie pe net e un consum realizat in conditii optime, deci e greu de atins

Întrebări similare