| Claudiu20001 a întrebat:

Cum e mai convenabil, sa faci un imprumut la banca si sa iei masina cu banii cash sau sa iei direct in rate masina de la parcuri auto?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In rate direct de la dealer este cel mai bine, dar numai dupa ce ai un salariu suficient de mare incat sa-ti ajunga sa platesti rata lunara la masina dar si sa ai suficient de mancare, chirie, imbracaminte samd.
De la samsari nu recomand niciodata, fiindca masina ori este furata ori a trecut printr-un accidnet major si este facuta din bucati, ceea ce duce la reparatii multe pe viitor.

| Cipi1212 a răspuns:

Ambele variante sunt ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Înainte să cumperi o mașină, gândește-te serios dacă ai cu adevărat bani nu doar pentru ea, ci și pentru tot ce înseamnă să o ai. Prețul de achiziție e doar începutul: urmează întreținerea, reviziile periodice, eventualele reparații neașteptate, modificările pe care poate vrei să le faci și, desigur, benzina. Mulți oameni uită de asta și ajung să trateze mașina ca pe un obiect decorativ. Am văzut exemple: vecini mei care își cumpără mașina „pentru impresie", iar în realitate ciruclă cu ea doar de câteva ori pe an, suficient să facă o poză pentru rețelele sociale.

Am lucrat o perioadă la benzinărie și am avut clienți care alimentau cu 20 de lei, apoi reveneau peste câteva ore pentru încă 20 de lei, iar uneori îi vedeai împingând mașina până la pompă pentru că rămăseseră fără benzină. Mașina nu e doar un obiect de imagine, e un responsabilitate: consumă bani, timp și atenție. Dacă nu ești pregătit pentru asta, mai bine stai pe loc sau încearcă varianta cu bicicleta sau transportul public.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Cam tot pe acolo e. Parcurile auto care ofera rate direct la ei sunt puține, majoritatea parcurilor apelează tot prin bănci. Posibil că rata la banca (și dobânda) sa fie mai mică decât cea de la un parc auto (in caz de rate directe cu ei).

| Xena20 a răspuns:

Daca nu ai bani de o mașină mai așteaptă ii strângi, nu face prostia asta că te bagi in datorii aiurea, o mașină si-asa îți mănâncă bani și nu o necesitate de bază sa zici că nu poți să trăiești fără o mașină! Strânge cât poți și ia cea mai ieftină mașină posibil, una second hand, nu contează, important sa ai ce conduce dar fara sa te îngropi in datorii pentru asta! Creditele și ratele trebuiesc evitate pe cat posibil daca nu e ceva urgent!