Întrebare recomandată | farcry444 a întrebat:

Cutie manuală sau automată? Care vi se pare mai plăcută la condus?

Răspuns Câştigător
| angel6lust a răspuns:

Cutia Pandorei rolling on the floor.

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Automata fara dubii si fara discutii.
si cine va veni aici si va spune ca manuala e clar ca nu a condus niciodata o automata

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru suntserios):

Hahaha mah te mănânc laughing

| Xena20 a răspuns (pentru suntserios):

Uite că mai sunt și excepții. Am condus și automata și mi-era dor de ambreaj, tot manuală prefer.

| suntserios a răspuns (pentru Xena20):

Ramane valabil ce am scris

| mihai69 a răspuns:

Automată e cea mai practică. Mai ales în combinație cu un sistem de autopilot adaptabil.
Cea manuală e pentru pretențioși și eventual pentru economie de carburant (nu prea mare).

| siriusblack98 a răspuns:

Daca ai pus in discutie strict placerea condusului, clar cea manuala. Daca ar fi fost vorba de comoditate, automata castiga.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cutia milei aia ar fi bună dar sa fie plinălaughing

| farcry444 explică (pentru anonim_4396):

Haha, poti sa imi dai un raspuns la intrebarea cu cureaua la distributie, am scris ieri. iti las funda. Ms

| anonim_4396 a răspuns (pentru farcry444):

Salut! Nu ma pricep deloc la masini nu am avut si nu stiu, du o la service ei stiu.

| angel6lust a răspuns:

Automată.

| LuciWv a răspuns:

Mulți o să îți spună că automata e clar mai bună, că na, e mai lejer… dar aici depinde cât mergi cu mașina și pe unde.
Eu am fost curier 3 ani pe mașină automată și am avut câteva zile pe mașină manuală. Dacă e să conduci mult și să oprești des, pe manuală e destul de nasol, pe automată, fără probleme.
Dar pe drumuri lungi, 30–50–2000 km, e cam la fel și cu manuala, plus că întreținerea e mai ieftină. Până să te hotărăști dacă vrei manuală sau automată, eu zic să verifici cât costă un schimb de ulei la cutie și care dintre ele are nevoie mai des.winking

Personal, prefer manuala pentru că fac drumuri mai scurte acum și nu sunt „pasionat E46". Dar dacă aș avea bani să îmi cumpăr încă o mașină ca a mea mâine, clar aș lua automată. E mai lejeră: drum scurt sau lung – tot mai fin mergi, dar intervin și costuri mai mari.

| Xena20 a răspuns:

Am condus și automata dar tot prefer manuală. Cu automata m-am simțit ciudat, parca își pierde din farmec condusul așa. Parca e mașinuță pentru copii. Tot îmi place mai mult sa schimb vitezele.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Am ambele. Automata. Easy-peasy. Sta singura mașină în rampă, e buna la cruising, e super fain. Si o babă se poate bucura de ea. Prima data am condus un CLK al unchiului meu din Baden-Baden in Giesen automat în 2008. Și m-am rahat pe mine. Omul băuse vreo doi litri de bere la o berărie și a insistat că hai că poți. Avea o cheie pe care doar o introduceai in slot, era să o rupă, că eu cave-man, voiam sa o învârt în contact. Era tunată, decapotata și cu jante in spate de zici că era senile de Tiger 1. Si a vrut pe autostrada și să-i dau in gură cat duce mașina. Am învățat rapid sub presiunea unchiului. Actual am și automata și manuală. Cum am mai spus și colegul suntserios a menționat: automata e navă, e mult mai facil, mai comod și mai worry-free. Dar nu ai ce să vorbești de scos consum. Totuși (la mine e automata dar și secvențială) te mai poți juca în depășiri etc. cealaltă manuală, e brutală, făcută fără soft-thinking, mugește ca o turmă de bizoni daca ii dai o treaptă inferioară sa depășești/sau accelerezi. Cel mai mult îmi plac intrările pe autostradă. De multe ori culoarul cu linie continua este foarte îngust (eu nu am probleme cu asta și mă incadrez între marcajele longitudinale). Dar vezi in oglinda din dreapta cum unii șoferi educați trec pe banda 2 sa îți lase loc sa te incadrezi pe 2 la ieșirea de pe banda de intrare. Și cu cea manuală mă mai prostesc uneori și depășesc viteza lor de croaziera, fiind încă pe banda de intrare, deh o herghelie zace sub capotă laughing