Ce poti face este in functie de prevederile contractului de asigurare. Daca in acest contract se prevede ca plata despagubirii se va face dupa investigarea accidentului, atunci asa trebuie sa se faca si nu are rost sa introduci o actiune in justitie, oricum nu se va judeca mai repede decat investigatia. Doar daca nu esti multumit cu despagubirea, atunci poti sa introduci actiunea. Oricum, dupa cate spui, deocamdata nu ti-a fost refuzata despagubirea, asa ca mai trebuie sa astepti, in functie de termenul prevazut in contract. Numai bine!
Daca polita este pe persoana fizica, te poti adresa in prealabil Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor. Dar asta numai daca tergiverseaza investigatia, este un lucru absolut normal sa demareze o investigatie, in fond voi poate sunteti prieteni si v-ati inteles asupra declaratiilor.
Si inca o chestie, nu ne-ai spus ce fel de accident pentru ca daca este asigurare de bunuri si se dovedeste ca ai vreo implicatie(de ex, nu are legatura cu problema ta, dar ca sa stie si altii: daca ai lasat cheile in masina pana ti-ai deschis poarta si ti s-a furat masina, e vina ta) s-ar putea sa te dea ei in judecata in caz ca pretinzi ceva, si daca este de raspundere civila trebuie sa fie vina asiguratului ca societatea sa plateasca despagubirea(de ex medicii toti au aceasta asigurare, dar daca eu ca pacient nu respect nu stiu ce si patesc ceva, nu e vina medicului, pot sa-l dau in judecata, pierd si tot eu platesc cheltuielile de judecata, sau cum se numesc). mai mult decat trebuia, stiu ca nu te am ajutat cu raspunsul asta dar ai acumulat cunostinte noi
Mădă
Accidentul s-a petrecut in felul urmator. Am parcat motocicleta regulamentar. O cucoana care iesea din parcarea de langa nu a vazut-o si a dat peste ea, in urma impactului au rezultat destul de multe avarii (a cazut de pe cric). Astept acum sa vad ce investigatie fac ei, sper sa nu ma tina un an asa cum vorbeau alti domni care aveau aceeasi problema.