| Alexandru3131 a întrebat:

Detin o masina cu motor de 1.2. Am avut probleme grave la motor, motiv pentru care a necesitat inlocuirea acestuia. Este vorba, mai exact, de o masina marca Volkswagen Fox (2005). Mi s-a montat un motor tot de 1.2, insa de pe o Skoda (Fabia parca) din 2011. Azi am luat masina de la reparat. Asta era singura solutie, adica sa schimb motorul. Mecanicul nu stiu daca s-a gandit si la codul motor, sa corespunda cu codul motor din carte, inainte sa faca aceasta operatiune.
Insa, mergând pe ideea ca, (daca) NU mai am același cod motor, pot obtine ITP-ul (care imi expira foarte curand)? Este verificat si codul stantat pe motor si comparat cu codul motor din talon, atunci când se face ITP-ul?
Daca dau ceva in plus la cel care imi face inspectia, am sanse sa trec ITP-ul, tinand cont de problema pe care e posibil sa o am?
Mentiune: in carte, la cod motor, imi apar 3 litere, insa, la serie motor, scrie "fara serie motor".

Răspuns Câştigător
| Flo193 a răspuns:

Salut, probabil că ți-a montat același tip de motor(adică motor identic cu al tau doar că mai nou), alfel nu vad cum ar merge fara sa fi modificat instalația la el și schimbat ecu plus multe altele.
Având trecut la mențiuni în carte "fara serie motor " nu ar trebui sa ai probleme la ITP, când scrie așa nu mai verifica seria motorului.
Tine cont "serie motor " și "cod motor" sunt total diferite. Primul ii o serie unica ce o are fiecare motor cum ii și seria de caroserie, iar al doilea face referire la tipl de motor.
Daca totuși ai montat un motor ce are alt "cod motor" față de cel cu care a ieșit mașina din fabrica vei avea probleme la ITP.

Sper că m-am făcut pe cât posibil înțeles. Mult noroc!